Hoe correct linnengoed op de juiste manier te zetten | pangudownloads.com
Gezellig huis

Hoe correct linnengoed op de juiste manier te zetten

Heb je je ooit afgevraagd hoe je dingen moet stijf maken en of je dit überhaupt moet doen? Persoonlijk kwam ik deze vraag tegen toen ik, na nog een keer in de witte overhemden van mijn man, ontdekte dat de manchetten er al lang geen witte kleur meer hadden. In mijn herinnering is er een herinnering ontstaan ​​uit de kindertijd.

Hoe correct linnengoed op de juiste manier te zetten

Mama zet linnen ... naar mijn vraag "Waarom moeten we dit doen?", Een duidelijk antwoord werd ontvangen:"Zetmeelbedekking is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het wit is en niet grijs!".

Maar zetmeellinnen is niet alleen omdat het een sneeuwwitte tint geeft. Na deze procedure verfrommelt het niet zo snel en neemt de levensduur ervan toe. Het belangrijkste is om het goed te doen.

Zet het linnengoed op de juiste manier op

Om te weten hoe je dit moet doen, beslis wat en voor wat je gaat zetten.

Er zijn drie soorten zetmeel: zachte, medium en strakke stijfheid:

  • Zacht is van toepassing op zaken als jurken, blouses, zakdoeken, lichtgewicht stof;
  • Het gemiddelde is geschikt voor tafelkleden, beddengoed, guipure, kant;
  • Moeilijk - voor herenoverhemden, manchetten en kragen.

Houd er rekening mee dat dingen gemaakt van synthetisch vezelzetmeel niet wordt aanbevolen.

Bereid je eigen huisoplossing voor zetmeellinnen heel eenvoudig voor.

Als de dingen zacht moeten worden zetmeel, voeg dan in 2,5 liter water 2,5 eetlepels toe. zetmeel. Water moet koud zijn. Als het wasgoed veel is in 20 liter water, verdun dan 3 eetlepels. eetlepels zetmeel.

Zetmeel van gemiddelde hardheid ontstaat als 1,5 liter zetmeel per liter water wordt toegevoegd.

Kookzetmeel

Hoe ziet het er in de praktijk uit? Een bepaalde hoeveelheid zetmeel moet grondig worden geroerd in koud water. Hierna wordt de resulterende zetmeelmelk op een bord geplaatst en blijft krachtig roeren, verhitten, maar niet aan de kook. Wanneer het mengsel lijkt op een transparante pasta in zijn samenstelling, moet je het door gaas spannen, zodat je onnodige knobbels kwijtraakt.

Hoe correct linnengoed op de juiste manier te zetten

De bereiding van een rigide zetmeel heeft zijn eigen kenmerken en ziet er zo uit. Voeg voor een liter koud water 5 theelepels toe zonder een glaasje. Voeg daarna 1 theelepel borax toe aan een glas kokend water en laat het na afkoeling afkoelen.

Daarna wordt een mengsel van borax aan de zetmeelmelk toegevoegd in kleine porties onder roeren. Laat alles ongeveer een uur staan ​​en roer dan opnieuw goed. Harde samenstelling is klaar.

Ongeacht welk type zetmeel je gebruikt, laat al schone dingen weken in een bassin met water of een bad en laat de minuten voor 15-25, deze tijd zal voldoende zijn.

Kies zetmeel

Voor deze procedure is elk zetmeel rijst, maïs of aardappel. Je kunt ook gebruik maken van kant-en-klare mengsels en ze worden verkocht in elke bouwmarkt in de vorm van poeders en sprays. Maar als we de ecologische kant van het probleem als basis nemen, is het nuttiger om thuis een oplossing voor te bereiden, die goedkoper en natuurlijker is.

Tips en trucs

Tot slot enkele tips:

  • Voeg wat zout aan het zetmeel toe en voeg een speciale glans toe aan het wasgoed.
  • Twee druppels terpentijn, toegevoegd aan zetmeel, zullen het strijken aanzienlijk vergemakkelijken. Het linnen zal niet plakken.
  • Droog geen gestoofde dingen op straat in de winter.
  • Van gele vlekken kun je een oplossing van waterstofperoxide verwijderen. Neem 2 theelepel. peroxide en verdunnen in 250 g water. Daarna afspoelen met koud water.

Sterven of niet?

Hoe correct linnengoed op de juiste manier te zetten

Voor velen is het starsen van linnen een overblijfsel uit het verleden. Ook ik dacht van wel, totdat ik aan het einde van de avond achter de computer zat, niet begreep dat deze vraag niet alleen mij stoort. En als alles duidelijk is met kleding, hoe te zijn met bedlinnen - zetmeel of toch niet.

Waarom is de was gesteven? Om het er mooi uit te laten zien, niet zo snel, het was vervuild, het verfrommelde niet en het was duurzamer. Denk eens aan waarom gesteven linnen niet lang vies is? Het is een feit dat het een soort laag vormt die vocht niet doorlaat. En als we slapen, zendt ons lichaam zweet uit, huidvet dat wordt geabsorbeerd door beddengoed.

Maar het was er niet, je was helemaal gestoofd. Conclusie: op vellen die zijn gesteven, is het beter niet te slapen. Ons lichaam stopt gewoon met ademen.

Maar ondanks de lyrische uitweiding, roep ik niet op om helemaal op te geven vanaf een manier zoals het starsen van dingen. Gewoon alles wat je nodig hebt om de maat te weten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 33 = 41