Gezellig huis

Hoe een gasoven aansteken?

Om de basisbeginselen van koken te begrijpen, moet u eerst eenvoudige dingen leren, zoals het aansteken van een fornuis. Omdat de keuken volledig verschillende soorten kookoppervlakken en ovens kan hebben, roept de jonge meesteres soms de vraag op wat er moet gebeuren om de "haard" te laten braden. Wij zullen u helpen dit te begrijpen en schaamte voor anderen voorkomen.

De kachel op het gas - hoe zet je hem aan?

Het gasfornuis is een redelijk eenvoudig te bedienen, betrouwbaar en duurzaam huishoudapparaat.

Generaties van Sovjetfamilies zijn opgegroeid met een gasfornuis als de belangrijkste manier om te koken, sinds vele jaren sinds de jeugd is het bekend dat het aansteken van een heet gas uit een lucifer op het fornuis aangenaam is.

Hoe een gasoven aansteken?

Eigenlijk begon de massale distributie van elektrische fornuizen in ons land nog maar drie decennia geleden en viel samen met de bouw van grote steden met flatgebouwen met meerdere verdiepingen, die standaard waren uitgerust met elektrische fornuizen. Als je uit zo'n huis komt en een vertrouwde elektrische oven weet aan te steken, maar angst voelt voordat je een oven in een onbekende gasfornuis aansteekt, is dit onze korte maar nuttige instructie.

Het eerste dat u moet doen, is de ovendeur openen. Als de kachel een comfortabele binnenverlichting heeft - schakel deze dan in.

In de regel heeft de meerderheid van zowel de Sovjet- als moderne geïmporteerde platen een klein rond gat aan de onderkant, nabij de verbinding met de deur.

Het is noodzakelijk om een ​​lucifer bij deze opening te brengen, open de gastoevoer met de juiste regelaar op de plaat en wacht 5-6 seconden voor de ontsteking. Als de gastoevoer goed is, moet de gasoven oplichten. Op deze manier is het mogelijk om zowel een oude als een moderne gasoven aan te steken.

Gasstroomregeling

Op sommige moderne modellen is er echter een functie om de gastoevoer naar de oven te regelen. Om een ​​dergelijk gasfornuis te ontsteken, is het noodzakelijk om de gasbedieningsknop in de oven te houden gedurende 3 seconden na ontsteking, afhankelijk van het model.

Als dit niet wordt gedaan, dan zal deze brand, zelfs nadat de wedstrijd is gebracht en het vuur in de oven verschijnt, onmiddellijk uitgaan. Zodra u de oven wilt aansteken, drukt u op deze knop, die meestal een rond of ovaal uiterlijk heeft en zich aan de linkerkant van de plaatregelaars bevindt.

Bij sommige modellen wordt de grill op dezelfde manier ingeschakeld - het bovenste vuur, dat kan worden ingeschakeld met of zonder de rest van de oven. Het grillen van dergelijke borden wordt gebruikt voor het roosteren op een open vuur en is vaak geschikt voor kip of andere vleesgerechten. Raadpleeg het recept voor advies als je het nodig hebt bij het bereiden van een bepaald gerecht.

Lage gasdruk

Zoals je weet, wordt gas op grote hoogte niet uitgevoerd, omdat de stroom niet stijgt door buizen van meer dan 5-6 verdiepingen. Maar het gebeurt dat in lage gebouwen, en zelfs op de benedenverdieping, het gas zo zwak is dat het heel moeilijk is om een ​​oven van een lucifer te ontsteken.

Hoe een gasoven aansteken?

Ervaren huisvrouwen gebruiken voor dit doel een straal - een lange tak van een bezem, speciale lange lucifers, of ze maken een papieren tourniquet uit de krant.

Het belangrijkste advies voor zo'n geval: als je een in een buis opgerold papier aansteekt, bevochtig dan het uiteinde ervan dat in je hand ligt, zodat je het niet verbrandt (de vonk van vuur op de buis kan recht in je hand springen!).

Onthoud bovendien dat de krant heel slim brandt, dus is het logisch om een ​​langzame gastoevoer in te stellen, eerst iets te laten zakken en vervolgens in brand te steken "Splinter" van het krantenblad.

Hoe de aansteker te gebruiken?

Als er geen geschikt ontstekingsmateriaal voorhanden is, maak je geen zorgen, vind op zijn minst een gewone sigarettenaansteker. Het lijkt erop dat de vlam te kort is en niet in het gat van de ovenplaat kan worden gestoken. Maar in feite kunt u opnieuw het hierboven beschreven principe gebruiken om wat gas af te tappen.

Wees alleen uiterst voorzichtig om het niet te overdrijven, kijk uit voor geur, als het je gezicht raakt - het betekent dat het gas te snel ging en je een vuur niet kunt aansteken. Ventileer de keuken gedurende 15 minuten en begin opnieuw.

Met de sigarettenaansteker kun je de branders aansteken, doe je heel behendig, en trek je je handen scherp weg van de vlam.

In de uitverkoop zijn er speciale aanstekers voor keukenfornuizen - op het piëzo-element, vuursteen, benzine of batterijen. Het meest duurzame model van een dergelijke aansteker heeft een koord om in de uitlaat te steken. Zoiets duurt vele jaren.

De kachel is ontstoken - wat nu?

Hoe een gasoven aansteken?

Stel de kracht van vuur in - in de regel wordt de oven van tevoren verwarmd om gelijkmatige warmte erin te accumuleren, maar u kunt hem onmiddellijk koken als u hem onmiddellijk op maximaal zet.

Met een langzame bereiding duurt het 20 minuten voor de verwarming. Kies voor dit type koken een minimum op het handvat van de tegel.

Veel modellen hebben een interne thermometer die de mate van warmte in de oven aangeeft - meestal in conventionele eenheden van één tot vijf.


De mate van warmte is uniek voor elk model, omdat de verantwoordelijke gastvrouw niet kan zonder individuele aanpassing aan zijn oven, omdat we toegeven "Trojka" in een model kan heel goed vergelijkbaar zijn met "Unit" in een andere en met De "vijf" in de derde.

Pas het aan op je oven voordat je er iets duurs in kookt!

En ten slotte, vergeet niet om de gastoevoer uit te schakelen wanneer u de afgewerkte schaal eruit haalt. Als, met de regulators uitgeschakeld, het vuur blijft gloeien of u de gasgeur hoort, bel dan dringend de gasvoorziening - u moet het defect onmiddellijk elimineren en u kunt het zelf niet doen, alleen specialisten.

Als u zo de techniek van het bedienen van een gasfornuis onder de knie hebt en het op uw eigen manier hebt weten aan te steken en aan te passen, kunt u vele gelukkige momenten aan uw gezin presenteren, met behulp van vaardigheden voor het koken van zowel alledaagse als heerlijke huisgemaakte gerechten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + = 11