Hoe onderscheid ik zilver van namaakproducten? | pangudownloads.com
Gezellig huis

Hoe onderscheid ik zilver van namaakproducten?

De beste manier is om alleen in grote winkels te winkelen die hun reputatie op prijs stellen.

Maar er zijn situaties waarin in een kleine winkel een soort zilverproduct de aandacht trok, en dus wilt u het kopen. Of ze gaven een sieraad, maar het is ongemakkelijk om te vragen of het echt is. Er is ook een goed spreekwoord dat een geschenkpaard niet in de tanden moet worden gezien.

Wat te doen als je echt wilt weten wat je in handen hebt - een nep van zilver of een juweel en ongemakkelijk naar de juwelier gaat?

Echt zilver

Hoe onderscheid ik zilver van namaakproducten?

Het is gewoon belachelijk om te verwachten dat een nep te onderscheiden is door een steekproef. Het is onwaarschijnlijk dat oplichters hier niet aan zullen denken en geen staal van 925 op een product met een laag argentumgehalte zullen zetten.

Om het probleem op te lossen, hoe je zilver kunt onderscheiden van namaken of verzilveren, moet je de schoolkennis van natuurkunde en scheikunde onthouden.

Een van de fundamentele fysieke eigenschappen van metaal is een hoge thermische geleidbaarheid. Het is een paar seconden waard om de decoratie in kokend water te verlagen - het warmt onmiddellijk op. Geen metaal of legering, vergelijkbaar in kleur en kwaliteit, dus snel zal de temperatuur niet veranderen.

De overige tests worden uitgevoerd op basis van chemische eigenschappen - controleer hoe het metaal reageert met andere stoffen.

Als u een lapis-potloodlijn op het oppervlak van het product aanbrengt - deze kan bij de apotheek worden gekocht - zou er geen reactie moeten zijn. Bij blootstelling aan krijt verschijnt een donkere vlek op de kalksteen. Metaal blijft hetzelfde licht en glanzend. De legering van een andere kwaliteit wordt donkerder, er verschijnen bijvoorbeeld donkerdere strepen op het nikkelzilver, die niet gemakkelijk te reinigen zijn.

De volgende test kan worden gedaan na het verwerven van jodium of zwavelzuur zalf in de apotheek. U kunt jodium gebruiken zonder de teller te verlaten. Het is voldoende om aan de verkeerde kant te druipen "Verdachte" onderwerp van een daling. Het is niet langer nodig, want als een ding een legering van een laagsmeltend metaal blijkt te zijn, wordt het blauw en ziet namaak er soms heel mooi uit.

Zwavelzalf moet worden toegepast voor een paar uur, en ook op een klein gebied. In dit geval - als het aanwezig is - zal het zilver donkerder worden en bij elke reiniging wordt niet alleen vervuiling, maar ook edele metalen afgeschraapt.

Sommige oplichters zijn zo onbeschaamd dat zij "Zilveren sieraden" vies worden en sporen achterlaten op de huid. Als de huid na het aanraken sporen blijft, is dat niet het geval "Slecht oog", zoals noodzakelijk zal proberen uit te leggen, maar een grote hoeveelheid zink in de legering.

Het duurste product moet worden onderscheiden van het goedkope, gemaakt met het gebruik van zilver - in dit geval kan de bovenste laag niet gierig zijn en reageren chemicaliën als een echte Argentum. Wat te doen in deze situatie?

Nogmaals, onthoud de loop van de natuurkunde en met de kracht verschillende keren om het product te wrijven en breng het dan naar je lippen. Het verzilverde ding zal niet opwarmen.

De laatste manier om het verzilveren te bepalen, kan alleen thuis worden gebruikt - het is onwaarschijnlijk dat de verkoper de koper zal toestaan ​​om een ​​kostbaar ding te krassen, zelfs van binnenuit. Maar deze methode is een van de meest effectieve: als er een gespoten laag is, is er een kras op het product.

Hoe onderscheid ik zilver van cupronickel?

Hoe onderscheid ik zilver van namaakproducten?

Liefhebbers van iets ouds - nobels, die op rommelmarkten lopen, in de hoop voor een dure zaak voor een penny te zorgen "Ongelukkige oude vrouw", die moeite hebben om met pensioen te gaan, worden vaak bedrogen.

Ze geloofden op de een of andere manier dat ze een zilveren sigarettenkoker, een schaal, een sieraad hadden gekocht en toen bleek dat het een kopstuk was, al was het een vooroorlogs model.

Het is niet nodig om de oude vrouwen te beledigen, die fiter bleken te zijn dan de jonge-zelfverzekerd. Je hoeft alleen maar te weten hoe je een nikkel van je nobele kerel kunt onderscheiden, en je zult je niet bedrogen voelen.

Allereerst moet het ding zorgvuldig worden geïnspecteerd. Het is zelfs voor een ervaren fraudeur moeilijk om grote letters van de MSC te scoren. Een echt zilverproduct is veel zwaarder dan een zilver-nikkel, maar als je nog nooit zoiets van deze omvang hebt moeten vasthouden, zal deze kennis niet veel helpen.

Voorzichtig, zonder aandacht te trekken, kun je iets krassen.

Op de plaats van beschadiging zal de kleur van de kopernikkel anders zijn dan de rest van het oppervlak. De juiste manier is om een ​​permanente pen met een pen te dragen. Hij neemt niet veel ruimte in, maar handelt direct. Op ersatz-argentum zal er een donker spoor zijn.

Met een gevoelige neus, kunt u de kwaliteit van metaal onderscheiden door geur. Melchior-producten ruiken naar zuur-koper-koper - vooral als ze eerst worden ingewreven. Zilver is neutraal.

Als je thuis een vork of lepel vindt, is het heel eenvoudig om te beslissen. Het is noodzakelijk om een ​​ding in het water te zetten en het een paar dagen te vergeten. Een product gemaakt van nikkelzilver wordt groen.

In plaats van meer edele metalen

Oplichters proberen nikkel- of zinklegering uit te delen voor zilver en de laatste - voor wit goud en platina. Dankzij het feit dat ze nu hebben geleerd hoe rhodium-plated zilver te produceren, en het snel aan populariteit won, slaagde het vaak.

Hoe onderscheid je wit goud van zilver, wat voor soort speciale kennis heb je nodig?

Je moet niet worden uitgevoerd op een steekproef van high - zo hoog mogelijk cijfer op de postzegel, die het witte goud merken - 750 op de postzegel kan ook staan ​​proef 580. Alle andere cijfers betekenen - het is een fake.

Je kunt hopen op je innerlijke sensatie, het misleidt veel minder dan het lijkt. Als je edele metalen naast je neerzet - je kunt zien - is de glans van wit goud veel zachter. Maar om aan te raken, goud is steviger, door gewicht - massiever, geen sporen op papier of op de huid achterlaten.

Als het product wordt gepresenteerd, kan het in azijn worden gedaan. Goud lost alleen op in koninklijke wodka - een mengsel van salpeterzuur en zoutzuur. Als de azijn troebel is, is de legering laaggradig.

Hoe onderscheid ik zilver van namaakproducten?

Reagentia - jodium en lapis - van zilver, wit goud kunnen niet worden onderscheiden. Op edelmetalen maken deze stoffen geen enkele indruk. Maar nogmaals, je kunt je de chemie en thermische geleidbaarheid herinneren - goud warmt snel op, maar niet zoals zilver.

Hoe onderscheid ik platina van zilver? Per gewicht is platina 2 keer zwaarder, maar als er geen gewogen apotheek is, is het onwaarschijnlijk dat deze kennis nuttig is.

Om te gaan met de taak - om platina te identificeren - helpt een rot ei. Wanneer u weet dat u als een expert moet optreden, moet u zich van tevoren voorbereiden. Platinum, als het in een verwend product wordt geduwd, verandert niet van kleur of kwaliteit. Platina, in tegenstelling tot namaak, is neutraal tot salpeterzuur - een druppel van deze stof op het oppervlak van het spoor zal niet weggaan.

Platina heeft ook een zeer lage thermische geleidbaarheid, het kan worden gewreven, gedurende 10-15 seconden in kokend water worden gedeponeerd - het blijft koel. Om het op een aansteker te verwarmen - het duurt 10-15 seconden om de vingers de voorwerpen warm te houden - en de verwarming zal ongelijk zijn.

Informatie over het onderscheiden van zilver en palladium is onwaarschijnlijk in de praktijk. Koop palladium alleen in speciale winkels, het is gemaakt van "Op bestelling", het is dus onwaarschijnlijk dat hij hem zilver of platina zal geven.

Geologen en analytische chemici edelmetalen van elkaar onderscheiden kwaliteit gebruikt maatstaf - de plaat van silicium houdende leisteen fijnstructuur inert corrosieve zuren.

Het testmonster wordt krachtig in de teststeen gedrukt zodat het een lijn verlaat, en vervolgens wordt het door verschillende reagentia in werking gesteld. Effecten op het pad van palladiummengsel van koninklijke wodka en kaliumjodide zullen een roodbruin spoor achterlaten.

In tegenstelling tot platina lost palladium op in salpeterzuur, het molecuulgewicht ervan is hoger dan de massa zilver, maar lager dan platina.

Dus chemici-analisten kunnen altijd exact bepalen welk metaal ze hebben meegenomen voor onderzoek.

Niet minder nauwkeurig zullen ze kunnen zien van welke legering het product is gemaakt, juweliers. Als je 100% zeker wilt zijn dat je in handen een edelmetaal bent, moet je naar een professional gaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 3 =