Gezellig huis

Hoe thuis een delicate reiniging van delicate kleding uit te voeren?

Iedereen heeft favoriete dingen in de kast. Soms zijn ze behoorlijk grillig in omloop. Bijna alle natuurlijke weefsels moeten chemisch worden gereinigd, zoals aangegeven op het etiket in de gebruiksaanwijzing. Maar we weten allemaal dat een dergelijke operatie in stomerijen ontzettend duur is. Hoe te zijn, als je je jas, smoking, je favoriete shirt of trui moet schoonmaken, maar er is absoluut geen geld?

Maak je geen zorgen, dingen van dit type kunnen eenvoudig zelf worden bijgewerkt. Er zijn verschillende populaire manieren om kleding ambachtelijk te reinigen.

Stomerij: de eenvoudigste methoden

Hier zijn de methoden die het gemakkelijkst kunnen worden toegepast:

Hoe thuis een delicate reiniging van delicate kleding uit te voeren?
  • De eerste methode raadt aan handmatig te wassen. Op dezelfde manier kunt u zijde, keton, linnen en wollen dingen wassen. Probeer geen bont, suède, lederen producten te wassen;
  • Meng zeep en koud water in een grotere capaciteit. Het is ook mogelijk om een ​​wasmiddel te gebruiken. Meng het water voorzichtig tot het schuim zich vormt. In een bekken of emmer, meng zeep met koud water;
  • Vergeet het gebruik van warm water, het kan de delicate vezels van het weefsel beschadigen en in het geval van wol het product in het algemeen planten, waardoor het tot de grootte van een kind verkleint;
  • Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor het wassen van wol. Dompel een kopie van wollen kleding een paar seconden onder in een sopje, verwijder en herhaal de procedure 2-4 keer;
  • Zorgvuldige bewegingen van de vingertoppen vegen complexe gebieden af ​​(kraag, manchetten of vlekken met vlekken);
  • Bij het spoelen gebruiken we koud water. Klop de kleren niet, maar een paar keer dompelen we hem onder in schoon water, en veranderen we hem in het volle wasmiddel;
  • Om ons ding in vorm te houden, doe het in een katoenen handdoek en wikkel het voorzichtig in. Knijp voorzichtig de handdoek uit en verwijder water uit het product. Herhaal deze procedure tot zes keer, gebruik een paar handdoeken;
  • Zorg ervoor dat de stof niet onderhevig is aan vervorming, als dat niet het geval is, leg het dan horizontaal op de handdoek totdat het volledig droog is. Gebruik trempel met de nodige voorzichtigheid.

Als u stoffen van katoen, linnen en polyester hebt, kunt u ze in een typmachine wassen. Het belangrijkste is om de meest delicate wasmodus in te stellen en de airconditioner te gebruiken. Stel het minimum aantal omwentelingen in tijdens het centrifugeren. Zodra het programma is voltooid, nemen we ons product uit de verpakking en hangen het droog.

De derde manier: een speciale set

Hoe thuis een delicate reiniging van delicate kleding uit te voeren?

De kit bevat verschillende componenten (een tube vlekkenverwijderaar, een zak voor chemisch reinigen en bladeren). Deze methode helpt niet bij sterk vervuilde kleding. Maar met een licht vervuild polyester, zijde en linnen, kan deze set met een knal omgaan.

Vergeet niet dat de vlekverwijderaar het weefsel kan rafelen en het is beter om het vóór de procedure te testen, duidelijk na de tijd gespecificeerd in de instructie.

Stop ons product in een zak, voeg de bladeren uit de set aan de zak toe. De rol van het laken is om je garderobe te hydrateren en op te frissen. Doe de zak in de droger. Kies de minimum hitte voor kleding. Na het einde van het proces nemen we ons voorwerp weg en hangen het op onze kleerhangers.

Elke stof slijt uit en wast, zelfs onelastisch. Probeer een droge methode te gebruiken voor je favoriete kleding en verleng de levensduur ervan. Vergeet niet dat er soorten vezels zijn die niet op deze manier kunnen worden gereinigd, zoals gerapporteerd door de tag.

We voeren het verenkussen droog

Het schoonmaken van de kussens thuis is een zeer tijdrovende klus. Om dit te doen, moet je ofwel het kussen openklappen en de pluisjes handmatig wegspoelen, of langs komen met een stofzuiger en een tapijt knock-out. Kussens klappen is niet al te effectief een bezigheid. Als je het kussen hebt uitgesmeerd, is het beter om de plek onmiddellijk te vullen met een mengsel van frisdrank en zout. Dit zal helpen de vlek te verwijderen en het vet op te nemen.

Hoe thuis een delicate reiniging van delicate kleding uit te voeren?

Helaas zal het op zichzelf niet mogelijk zijn om oude kussens te desinfecteren, die onderdak voor bedtekeinen worden en dreigen met dermodecose. Raadpleeg een gespecialiseerde stomerij die tegen een bescheiden vergoeding alle vervuiling van uw kussens verwijdert en oppervlaktedesinfectie uitvoert.

Speciale professionele centrifuges zorgen voor zachtheid en zachtheid van veren kussens.

De voordelen van schoongemaakte kussens liggen voor de hand: uw gezonde slaap, comfort voor de wervelkolom, ventilatie, preventie van allergieën (vooral bij kinderen). Afzonderlijke vlekken op een schoon kussen of van een bank kunnen helpen om een ​​oplossing van ammoniak te verwijderen, het is onschadelijk en droogt snel zonder sporen achter te laten op de stof. Neem het vlies, laat het in een oplossing weken en veeg de gewenste plaatsen af.

Hoe het tapijt snel en eenvoudig te reinigen?

Droog reinigen voor tapijten thuis is eenvoudig genoeg. Bij chemisch reinigen zullen de vezels niet verslijten, zoals tijdens het wassen. Voordat u de procedure start, stofzuigt u de mat op straat en maakt u deze schoon.

Reiniging kan gedaan worden met zout. Het kleed wordt opgemaakt en bestrooid met een laag zout. Veeg daarna het zout met een natte borstel of garde. Strooi meerdere malen met zout. Na het verwijderen van het stof, kunt u beginnen met reinigen.

Je kunt geen beter zout vinden. We vouwen het tapijt open en bedekken het hele oppervlak met zout. We nemen een bezem en ruimen de ruimte van zout op.

Hoe thuis een delicate reiniging van delicate kleding uit te voeren?

Spoel je gereedschap meerdere keren in water met zeep. Wanneer het chemisch reinigen is voltooid, wordt het tapijt opnieuw stofvrij gemaakt en uitgeschakeld. Als de voltooiing van het proces, wordt de mat opnieuw knock-out.

Van de zuiverheid van tapijten hangt niet alleen het comfort en de gezelligheid van het huis af, maar ook de gezondheid van uw voeten (zout bestrijdt effectief met sporen van schimmels en bacteriën).

Het is moeilijker om de beste manier voor een tapijt te vinden, het kan niet worden verwijderd om los te komen.

Om het tapijt te reinigen, gebruikt u poeder. Het moet worden aangebracht op stofzuigmateriaal. Verdeel het poeder gelijkmatig over de gehele lengte, wrijf het product in het oppervlak en wacht 2 uur. Als u huisdieren of kinderen hebt, wees dan voorzichtig dat ze het poeder niet aanraken tijdens het schoonmaken. Dit middel voor droog reinigen absorbeert vuil en vet van het tapijt, waarna we het met een stofzuiger verzamelen. Uw tapijt zal direct na de procedure fris en aangenaam zijn en helemaal niet nat.

Beschikt over een droge reiniging van de oude bank in huis

Hoe thuis een delicate reiniging van delicate kleding uit te voeren?

Bij het schoonmaken van stoelen, kussens, een bank, vergeet niet om vlekken onmiddellijk te verwijderen, anders zullen er problemen zijn met het vinden van een middel om gestoffeerde meubels schoon te maken.

Onder het schoonmaken van de bank thuis begrijp ik meestal een eenvoudige stofzuigen. Het is beter om geen extra verwijdering van onzuiverheden te gebruiken, omdat de textuur van meubels de kleur onder invloed aanzienlijk kan veranderen.

Stofzuig uw meubels minstens één keer per maand en dit heeft een gunstig effect op uw ademhaling en algehele welzijn.

Ook voor de bank zijn goede hulpmiddelen zoals speciaal poeder en frisdrank.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

50 − 49 =