Hoe wax van doek te verwijderen en te herstellen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk? | pangudownloads.com
Gezellig huis

Hoe wax van doek te verwijderen en te herstellen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk?

Was op de stof kan verschillende redenen hebben. U kunt per ongeluk een kaars om een ​​of andere reden omkeren of niet opmerken hoe de druppels eruit vallen tijdens de overdracht naar een andere plaats. Met het verwijderen van de verharde convexe druppels, zijn er geen problemen, maar wat te doen met het resterende vet op de stof? Het vergt enige inspanning van uw kant. Dus hoe verwijder je de was uit de stof?

Zuivering van natuurlijke weefsels

Hoe wax van doek te verwijderen en te herstellen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk?

De gemakkelijkste manier om vlekken te verwijderen die achterblijven op natuurlijke stoffen - katoen, vlas, grof calico, enz. In dit geval hebt u papieren servetten, een dunne katoenen doek en een verwarmd strijkijzer nodig. Verspreid een vuile ding op de tafel, plaats een gestapeld papier onder de vlek, en bedek het met een doek.

Nu is het meerdere keren nodig om de vlek met een strijkijzer te strijken. Onder invloed van hoge temperaturen zal de was smelten en in het omringende papier en doek weken. Als de eerste keer met een vlek van de was op de stof niet kan worden aangepakt, kan de procedure worden herhaald, waarbij het papier en het servet worden vervangen om schoon te maken.

Deze methode voor het reinigen van textiel kan echter niet worden gebruikt als de verontreiniging is achtergelaten door een gekleurde kaars. Onder invloed van hoge temperaturen wordt de kleurstof stevig in het product opgenomen en zal er achteraf iets mee worden gedaan. Het is beter om je favoriete ding niet bloot te stellen aan dergelijke tests, maar om te zoeken naar een vlekverwijderaar voor industriële productie.

Zuivering van synthetische stoffen

Hoe wax uit synthetische stof te verwijderen, omdat bekend is dat vele soorten kunststoffen "zijn bang»Hoge temperaturen? In dit geval moet u uiterst voorzichtig te werk gaan en het strijkijzer niet teveel verwarmen: u stelt gewoon de verwarmingsmodus in die overeenkomt met het cijfer "1"Of"2".

Als het product is gelabeld, wat betekent dat het niet gestreken kan worden, dan heeft u niets anders te doen dan kleding met heet water te reinigen. Hoe was te wassen van synthetische stoffen?

Hoe wax van doek te verwijderen en te herstellen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk?

Plaats het gecontamineerde voorwerp gedurende twee minuten in water dat is verwarmd tot 50-70 ° C. Gewapend met een schone doek, probeer de rest van de was uit de stof te verwijderen. Je kunt echter niet over de plek wrijven, je zult het tegenovergestelde effect bereiken.

Als de eerste wasverwijdering uit een dergelijk weefsel niet succesvol was, moet de vlek na het drogen opnieuw worden gedrenkt in heet water en de procedure herhalen. Vervuilde kunststoffen kunnen worden gereinigd met organische oplosmiddelen: geraffineerde benzine of terpentine. Nadat u de vlek hebt gewreven met een wattenstaafje dat in een van deze vloeistoffen is gedompeld, moet het ding in een warm sopje worden gewassen en grondig worden gespoeld.

Als u niet weet hoe wax uit een delicate stof zoals zijde, chiffon, satijn of organza moet worden verwijderd, dan kunt u in dit geval niet zonder een speciale vlekverwijderaar. Als dit niet beschikbaar is, kunt u proberen de paraffine met een afwasmiddel af te vegen. Breng het reinigingsmiddel aan op de vlek en laat het volledig drogen. Was het ding vervolgens op de gebruikelijke manier en spoel het goed.

Zuiverende suede en vacht

Hoe wax verwijderen uit bont? Het belangrijkste is dat het goed vriest, dus het is aan te bevelen om het besmette ding in de vriezer te leggen. Daarna zal de paraffinewas goed uit de villi worden verwijderd, het belangrijkste is om het netjes te doen, zonder de vacht eruit te trekken. Hoe was te reinigen met suède stof?

In dit geval is het noodzakelijk om de eerste verwijderingsmethode te gebruiken die in dit artikel wordt beschreven, met als enig verschil dat het suède bedekt met een droge papieren handdoek afwisselend tegen het strijkijzer moet leunen, maar niet andersom. Het is niet toegestaan ​​om het gloeiende huishoudapparaat langdurig op het suède oppervlak te houden en ook te strijken. Dit kan leiden tot glans en deuken.

Hoe wax van doek te verwijderen en te herstellen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk?

Als deze methode niet wordt gegeven, bereidt u dit mengsel voor: verbind 50 ml benzine, 10 ml alcohol en 35 ml ammoniak. In deze oplossing is het noodzakelijk de gewatteerde schijf te bevochtigen en gedurende 1-2 minuten op de verontreinigingsplaats aan te brengen. Veeg de vlek af met een schone, vochtige doek - dit zou moeten helpen om paraffine te verzachten en te verwijderen.

Iedereen weet dat je de structuur van de suedehoop kunt herstellen door hem boven de stoom te houden. Het wordt aanbevolen om deze methode te gebruiken voor het inschakelen en bij het verwijderen van paraffine van het oppervlak. Als de paraffine eenmaal is verzacht, kan deze worden verwijderd met een droge doek of spons, maar u kunt niet wrijven over de vervuilde plek.

Deze tips helpen u in geval van overmacht en onaangename gevolgen na het gebruik van een kaars in uw dagelijks leven. Je kunt een van deze methoden gebruiken voor een notitie, als je per schilderij met was op een stof per ongeluk de contouren van de afbeelding overschrijdt. In dit geval kunt u de vervuiling gemakkelijk verwijderen en weer aan het werk gaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 1