Gezellig huis

Kenmerken van het verplanten van binnenrozen in de zomer en op andere momenten van het jaar. Wanneer is het beter om dit te doen?

Veel mensen willen thuis verschillende bloemen binnenshuis kweken. Vooral de aandacht van plantkwekers wordt aangetrokken door rozen, omdat ze niet alleen verschillen in ongelooflijk mooie en heldere bloemen, maar ook in een heerlijk aroma. Ondertussen kun je tijdens het rozen kweken problemen krijgen. Heel vaak worden liefhebbers van kamerplanten geconfronteerd met problemen tijdens de verplichte transplantatie van planten.

Kenmerken van het verplanten van binnenrozen in de zomer en op andere momenten van het jaar. Wanneer is het beter om dit te doen?

Dat je favoriete roos niet stierf nadat je hem naar een nieuwe pot had verplaatst, moet je dit proces met uiterste voorzichtigheid behandelen. Daarnaast is het noodzakelijk rekening te houden met enkele aanbevelingen van professionele telers, wanneer het beter is om de roos te transplanteren.

In dit artikel zullen we u vertellen in welke tijd van het jaar u kamerroosjes het beste kunt herplanten, en hoe u het moet doen zodat uw plant gemakkelijk wortel kan schieten op een nieuwe plek en u blijft verwelkomen met zijn schoonheid en geur.

Wanneer is het het beste om een ​​kamerroos te transplanteren?

Over het algemeen kan de kamerroos op elk moment van het jaar worden getransplanteerd, bijvoorbeeld in de zomer, omdat de luchttemperatuur in onze appartementen niet veel verandert, afhankelijk van het seizoen. Tegelijkertijd zijn ervaren plantkwekers het erover eens dat het het beste is om deze procedure elk voorjaar te produceren.

Ook wordt veel mensen geadviseerd om de transplantatie pas na de bloei uit te voeren, maar als je ziet dat je bloem strak staat en de wortels zichtbaar zijn in de drainagegaten, moet de plant onmiddellijk worden overgeplant.

Als je net een bloem hebt gekocht, verwond hem dan niet meteen – laat hem aanpassen. Ongeacht welke luchttemperatuur buiten en binnen wordt waargenomen, na het verplanten moet uw bloem op een koele plaats staan ​​en niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Dat is de reden waarom een ​​rozenplant de grootste moeilijkheden kan veroorzaken in de zomer, wanneer het nogal moeilijk wordt om de omstandigheden te creëren die nodig zijn voor een plant.

Hoe correct transplanteren van een kamer steeg?

Kenmerken van het verplanten van binnenrozen in de zomer en op andere momenten van het jaar. Wanneer is het beter om dit te doen?

Voor de transplantatie van een binnenroos, moet u een pot bereiden die groter is dan die waarin de plant al is geplant. Het is best om de voorkeur te geven aan een geglazuurd keramisch product, echter, en een plastic container met dikke wanden en een grote pallet kan ook omhoog komen.

De pot moet een klassieke of iets afgeronde vorm hebben en de totale afmetingen moeten 3-5 centimeter groter zijn dan de vorige door de diameter van de bodem en met 5-7 centimeter in de hoogte. Plant in dit geval de plant niet in een te grote pot, in dit geval stagneert het water en wordt de grond zuur, waardoor het veel erger zal bloeien.

Het is ook nodig om van tevoren voor de grond te zorgen. Vandaag kunt u in bloemenwinkels een speciale primer kopen, wat ideaal is voor deze planten. Het is overbodig om te kopen en een kant-en-klaar drainagemengsel. Als u de maankalender vertrouwt, wacht dan op de groeifase van de maan. Het is op dit moment dat de aardesatelliet het meest gunstige effect heeft op kamerplanten.

Gebruik de volgende aanbevelingen om ervoor te zorgen dat uw kamerroos na de transplantatie niet sterft, maar liever actief blijft groeien en bloeien.

Kenmerken van het verplanten van binnenrozen in de zomer en op andere momenten van het jaar. Wanneer is het beter om dit te doen?
  • Als u een pot met een opening gebruikt, moet de drainagelaag minstens 1 centimeter zijn. Als er geen gleuven in deze container zitten, maak dan een afvoer van minimaal 3 centimeter. Gebruik voor dit doel een klaar drainagemengsel gekocht in een bloemenwinkel, of geëxpandeerde klei, kiezelstenen, schuim of kleislijpers;
  • Onmiddellijk voor het verplanten van de scheuten, moet de plant worden gesnoeid, waardoor slechts 2-3 knoppen overblijven;
  • In het geval dat een oude keramische pot wordt gebruikt voor de transplantatie, moet deze grondig worden gewassen zonder het gebruik van detergentia. Voor een betere reiniging kan bakpoeder worden gebruikt. Zowel oude als nieuwe producten moeten 2-3 uur in warm water worden gedrenkt voordat ze worden geplant. Plastic potten vereisen geen speciale voorbereiding;
  • Het belangrijkste voor een succesvolle transplantatie is om het land goed voor te bereiden. Meng hiervoor kleiachtige grond, zand en turf in een verhouding van 2: 1: 2. Desgewenst kan turf worden vervangen door een goed gefokte mest. Een andere optie is om turf, graszoden aarde en zand te mengen, gegeven de verhouding van 1: 4: 4. Bovendien kunnen korrels van complexe kunstmest voor kamerrozen en een beetje fijne geëxpandeerde klei aan de grond worden toegevoegd. Als u niet over een of meer componenten beschikt, of gewoon om uw eigen taak te vergemakkelijken, kunt u een kant en klare primer kopen voor bloeiende kamerplanten;
  • Een kamerroos moet worden getransplanteerd “schacht“. De aardkluit kan niet worden gestoord, omdat deze bloem ongelooflijk dunne en fragiele wortels heeft, die zeer gemakkelijk te beschadigen is in het geval van een onnauwkeurige behandeling. Voeg eenvoudig de voorbereide aarde toe aan de onderkant van de nieuwe pot en aan de randen, maar schud de grond niet waar uw roos al groeit;
  • Na het meerdere malen overplanten van de bloem, schudt u lichtjes de nieuwe pot om de grond te verdichten. Als hierna de aarde bezinkt, voeg dan wat meer aarde toe;
  • Kenmerken van het verplanten van binnenrozen in de zomer en op andere momenten van het jaar. Wanneer is het beter om dit te doen?Om de plant niet te beschadigen en uit een oude pot te halen, gebruikt u een heel eenvoudige manier: draai de container om, laat de stelen van de kamer tussen uw vingers opstaan ​​en schud deze hard. In de regel wordt bij het gebruik van deze methode de kluit van de aarde samen met de bloem gemakkelijk gescheiden van de wanden van de pot en blijft deze intact. Voordat je dit doet, is het aan te raden om de pot een tijdje in het water te plaatsen, zodat de grond goed doordrenkt is;
  • Een kamer transplanteren steeg op in een nieuwe pot, sprenkel haar bladeren zachtjes met schoon water op kamertemperatuur. De grond water geven is niet nodig. De plant moet op een koele en schaduwrijke plaats worden geplaatst en een dag later moet deze worden verplaatst naar een lichte kamer, waarbij direct zonlicht wordt vermeden;
  • Je kunt de bloem niet eerder dan 24 uur na de transplantatie water geven. De beste manier om dit te doen is om gebruikt gekookt water te gebruiken;
  • Verstuif de plant elke dag, ‘s ochtends en’ s avonds.

Het laten groeien van een kamerroos is inderdaad heel moeilijk, omdat de koningin van bloemen een zeer wispelturige plant is.

Desondanks voldoen de meeste telers met veel enthousiasme aan alle eisen van deze schoonheid, omdat iedereen ongelooflijk elegante bloemen wil hebben die thuis groeien, vanwaar een ongebruikelijk dun en aangenaam aroma komt.

We hopen dat het advies en de aanbevelingen in dit artikel u zullen helpen om uw plant niet te verliezen na een transplantatie, maar, integendeel, om het nieuw leven in te blazen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply