Kunststeen in het interieur: variaties, geheimen, buitengewone oplossingen | pangudownloads.com
Gezellig huis

Kunststeen in het interieur: variaties, geheimen, buitengewone oplossingen

Sinds onheuglijke tijden hebben mensen een steen gebruikt om hun huizen te bouwen. Hij heeft een ongelooflijke aantrekkingskracht of zelfs magische kracht. Anders hoe het feit te verklaren dat mensen van verschillende nationaliteiten van verschillende leeftijden en culturen onder zijn invloed kwamen en het begonnen te gebruiken als een decoratieve versiering van hun huis. Vanwege dit, het assortiment van de voorgestelde "steen»De goederen en de kleurenschaal.

Kies de textuur en kleur

Om een ​​interieur te versieren, vereist natuurlijk materiaal, in tegenstelling tot kunstmatig, een zorgvuldige en serieuze voorbereiding. En dit verhoogt de waarde ervan aanzienlijk. Daarom neemt de populariteit van kunststenen elke dag toe. Het oprapen van een kunststeen, die het natuurlijke met nauwkeurigheid nabootst, zal niet moeilijk zijn.

De meeste fabrikanten produceren absoluut gladde platen om vervolgens een ontwerppatroon toe te passen om een ​​origineel interieur te creëren.

Een grote rol bij het creëren van een harmonische aan de visuele perceptie van het interieur wordt gespeeld door kleur. Pastelkleuren zijn geschikt voor klassiek design en verzadigd is geschikt om er modern uit te zien. Verrassend is nog iets anders: dankzij de dubbele kleuringstechnologie die bij de vervaardiging van dit materiaal wordt gebruikt, is het onmogelijk om twee exact identieke stenen te vinden.

Kleurstroken zullen altijd anders zijn. Zo breiden fabrikanten hun assortiment uit om tegemoet te komen aan de esthetische smaak van elke klant.

Kunststeen in het binnenland: de voor- en nadelen

Stenen interieur is steeds populairder in het ontwerp van residentiële en openbare gebouwen. Vaak wordt het gebruikt voor decoratie, bars, restaurants, hotels, kantoren en appartementen.

Voor een beter idee van wat de voordelen van een stenen interieur zijn, moet je eerst de positieve aspecten van het materiaal zelf begrijpen:

  • Licht - het gewicht is ongeveer 2 keer minder dan dat van een natuurlijke analoog. U kunt zich geen zorgen maken over de veiligheid van de muren en dat er problemen kunnen zijn met het transport;
  • Eenvoudig te bewerken - geeft de mogelijkheid om de steen elke vorm of kleur te geven;
  • Vuurvast - in geval van ontsteking zal dit materiaal niet alleen niet ontbranden, maar zal de vlam zich niet verder langs de wanden verspreiden;
  • Duurzaam - kunststeen heeft zich lang gevestigd als een duurzaam materiaal dat u vele jaren van dienst zal zijn.

Net als elk ander product heeft het ook zijn eigen nadelen:

  • Hoge warmtegeleidbaarheid;
  • Gecontra-indiceerd contact met water.

Wat zijn de voordelen van een in steen gedecoreerd interieur?

Kunststeen in het interieur: variaties, geheimen, buitengewone oplossingen

De met een steen ingerichte kamers, zoals een eetkamer, een hal, een keuken of een kantoor zullen zeker een meer veredelde uitstraling hebben.

U zult dergelijke problemen als periodieke kosmetische reparaties vergeten. Dit materiaal heeft geen speciale zorg nodig. Wil je iets veranderen? Het is gewoon mogelijk om meerdere tegels te vervangen door bijvoorbeeld een andere in de textuur van het paneel of op sommige plaatsen inlegvellen van een andere kleur! Het lijkt een beetje, en er zijn duidelijke veranderingen.

De levensduur van de kunststeen is ongewoon lang, wat het ongelooflijk praktisch maakt. Bovendien vereist dit materiaal geen speciale zorg.

Om de decoratieve steen in het interieur er harmonieus uit te laten zien, is het niet nodig om een ​​landhuis te hebben, u kunt uw woonkamer, gang en zelfs de keuken ermee decoreren.

Steen in het interieur van het appartement

Besloten om je huis te versieren met elementen van kunststeen? In de eerste plaats zorgen voor veiligheid.

Bij het selecteren van materialen moet speciale aandacht worden besteed aan de volgende details:

  • of de goederen worden ondersteund door een sanitair-epidemiologische conclusie;
  • controleer de beschikbaarheid van geschikte documenten die het gebruik van dit materiaal thuis toestaan. De verkoper moet ze op uw verzoek presenteren.

Daarna kunt u zo'n steen in het interieur gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat dit uw gezondheid schaadt.

Inkomhal

Voorbij zijn de dagen dat de gang een soort opslagruimte was voor het opslaan van zakken met dozen en ander afval. Het is immers vanuit de gang dat de gasten zicht op het huis vormen. Het eerste dat u moet doen, is de afmetingen van de kamer correct vergelijken met de algehele kleurstemming.

Standaard gangen hebben een klein gebied, dus u moet donkere tinten vermijden om de toch al kleine kamer niet nog meer te verkleinen. Geef de voorkeur aan lichte natuurlijke kleuren.

Gebruik geen kunstmatige steen in het interieur van de gang als hoofdmateriaal, probeer het in de vorm van een accent te geven, bijvoorbeeld, omcirkel ze met een deuropening de kamer in of draai de spiegel om. Harmonisch gecombineerde kunststeen en groene planten. Groen is in staat om het interieur op te frissen en te verfijnen, om het zacht te maken.

Het is overbodig om over de klassieke lichtoplossing te zeggen. Weigeren dergelijke favoriete kroonluchters en geven de voorkeur aan kleine wandlampen. U kunt dus eenvoudig het licht gelijkmatig door de gang verspreiden.

Als u een ruime hal heeft, kan deze in een klassieke stijl worden ingericht. Klassiekers zijn macht en onwrikbare tradities. Maar overdrijf het niet - pretentie en complexiteit moeten met mate gebeuren. De vestibule mag niet overladen worden met stenen bekleding, anders wordt het effect van de grot gecreëerd.

keuken

Kunststeen in het interieur van de keuken is erg moeilijk te beitsen, daarom is de keuken de plaats waar dit materiaal actueel is, zoals nergens anders. Als het schort niet in wit is gemaakt, maar bijvoorbeeld in meer natuurlijk bont en bedekt met een kleurloze vernis, dan zullen dergelijke haat van alle minnaressen van vet en vuil niet vreselijk voor je zijn.

U kunt ook een eethoek, een raam of een bar in de keuken selecteren. Probeer verschillende materialen te combineren om gezelligheid en harmonie te creëren. Ongelijke stenen in hun vorm passen goed bij rieten manden of potten.

Brick-metselwerk verzacht de waterleidingen die door het open gebied lopen. Wees niet bang om te experimenteren. In elk geval zal de aanwezigheid in het interieur van de keuken van kunststeen het een originele uitstraling en ongewone textuur geven.

Algemene aanbevelingen

Kunststeen in het interieur: variaties, geheimen, buitengewone oplossingen

De ruimte ziet er prachtig uit als slechts één muur of een bepaald deel ervan, bijvoorbeeld een boog, hoek of deuropening, met een steen wordt gelegd.

In grote kamers wordt een middelgrote of grote steen harmonieus bekeken, in kleine - een tegel. De kamers met een klein gedeelte zijn gedecoreerd met een materiaal van lichte tinten, terwijl de grotere geen kleurbeperkingen hebben.

Verticaal metselwerk vergroot visueel de hoogte van het plafond. De kwaliteit van de naden is meteen duidelijk, ze mogen niet te breed zijn en de uitvoering ervan moet zo nauwkeurig mogelijk zijn.

De steen kan elk interieur transformeren. En al dan niet alles, maar slechts een klein deel van het interieur wordt in steen gemaakt - uw huis krijgt gegarandeerd een speciale chic. Succesvolle interieur- en designoplossingen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 6