Manieren om een ​​kleine hal visueel breder te maken | pangudownloads.com
Gezellig huis

Manieren om een ​​kleine hal visueel breder te maken

Kleine gangen, smalle gangen - dit is een typische lay-out van appartementsgebouwen. Met de hulp van de juiste omgeving en zorgvuldig gekozen ontwerp, kunt u ervoor zorgen dat een kleine hal functioneel is en alle noodzakelijke items bevat: kasten, planken voor schoenen, spiegels. 

Belangrijkste ontwerpdoelen

Manieren om een ​​kleine hal visueel breder te maken

De belangrijkste ideeën die zijn gericht op het ontwikkelen van het ontwerp van een zeer kleine gang in de gang, moeten ondergeschikt zijn aan één doel: visueel de ruimte vergroten. 

Er zijn bepaalde regels die helpen om deze taak te realiseren:

 • Niet gebruiken in het ontwerp van donkere kleuren. Hoe lichter de ruimte, hoe meer het lijkt;
 • Optisch verkleinen van grote heldere ornamenten. Het is ook wenselijk om ze te weigeren;
 • Visueel vergroot het nuttige gebied van licht. Daarom is het de moeite waard om de installatie van extra verlichting te overwegen;
 • Overdreven omslachtig meubilair, zelfs een kamer met een groot oppervlak kan veranderen in een "een magazijn". Je moet goed nadenken over welke meubels er in de gang zullen zijn, zonder welke je zonder kunt;
 • Het ontwerp van kleine gangen omvat noodzakelijkerwijs de installatie van een spiegel of meerdere spiegels. Dit is een noodzakelijk detail van het interieur;
 • De ruimte in de gang mag niet worden overladen met kleine details. Deze mooie kleine dingen zien er goed uit in de slaapkamer of in het boudoir van de dames. 

Alle soorten patchwork matten, matten, speelgoed dat persoonlijkheid moet geven, zelfs bij goede belichting, kunnen niet goed worden beoordeeld. Ze kunnen gewoon niet worden gezien. Tegelijkertijd kunnen ze een gevoel van algemene rommel van de kamer creëren. 

Bouwkundige tricks, visueel vergroot de ruimte

Het moderne ontwerp van een smalle hal in een klein appartement helpt de ruimte uit te breiden dankzij nieuwe technologische oplossingen.

Nergens spiegels te installeren om lichtheid toe te voegen? In de binnendeuren kunnen glas-in-loodramen worden ingestoken, zij versieren ook de deuren van gangkasten. 

Nishi, gelegen in de muren, waarschijnlijk, ontwerpers werden opgevat als een plaats voor het opslaan van schoenen. Maar in de praktijk voorkomen niches alleen: een kluis, zelfs de smalste, kan er niet in worden geïnstalleerd. Tenzij je een tas op een ingang van de straat zet.

Als ze extra lichtbronnen installeren, zorgt dit voor een gevoel van ruimte en extra comfort. 

Bij het ontwerp van een zeer smalle en kleine hal passen deuren niet altijd. Verwijder gewoon de deurbladen - lelijk. Maar vervang ze door gebogen openingen - stijlvol. 

Sommige ontwerpers stellen voor de mezzanine te demonteren. In een klein appartement creëert zo'n beslissing overlast voor de bewoners - er is geen plek om dingen te plaatsen.

Moderne materialen - bijvoorbeeld gipsplaat, waarvan verlaagde plafonds zijn gemaakt - zullen tegelijkertijd dit detail van het interieur verhullen en de hoogte van de gang visueel verhogen. 

Wanddecor en verlichting

Lichte muren, lichtbehang, licht plafond en vloerbedekking. Dit alles maakt de ruimte visueel breder, maar we mogen niet vergeten dat het nog steeds een gang is die bovendien te veel smal is.

Willy-nilly zul je de lichte muren en meubels grijpen met kleding en handen, er zal vervuiling zijn, het algehele uiterlijk zal onaantrekkelijk worden. 

Die plaatsen die niet kunnen worden aangeraakt, kun je zadekorirovat. De hoeken aan de muren zijn bedekt met plastic of metalen hoeken, de zichtbare details van de kasten zijn helder, gemakkelijk afwasbaar, plastic. 

Manieren om een ​​kleine hal visueel breder te maken

Bij binnenkomst van het appartement, op de onderkant van de deur en de muren, is het beter om tegels of plastic paneel te installeren. Dit zal helpen om jezelf te beschermen tegen vuil, dat afkomstig is van straatschoenen. 

Met extra verlichting kunt u beter door de gangruimte navigeren en contact met wanden en meubels vermijden. 

Het creëren van een modern ontwerp van ongemakkelijke kleine gangen kan ten koste gaan van modieuze en comfortabele akoestische armaturen. Wat is hun voordeel?

De belangrijkste positieve punten:

 • ze werken op batterijen, dus ze hebben geen elektrische kabel nodig;
 • Ze zijn niet stationair - ze kunnen van de ene plaats naar de andere worden verplaatst wanneer het meubilair wordt herschikt;
 • Het geluid van voetstappen aanzetten, waardoor onnodig contact met voorwerpen wordt voorkomen;
 • heb een lichtsterkte regelaar. 

Nadeel - batterijen moeten vaak worden opgeladen. Als u het gebruik van lichtbronnen wisselt: wanneer u de batterijlampjes inschakelt en vervolgens uitschakelt en naar stationaire verlichting gaat, is opladen minder vaak nodig. 

Bovendien kunnen deze lampen in kasten worden geïnstalleerd, wat erg handig is. 

Afwerking van kleine kamers

Bij het decoreren van muren in een kleine kamer, is het het beste om behang te gebruiken. Ze worden gepresenteerd in termen van kwaliteitskenmerken, textuur en kleur in een breed bereik. Zoals al vermeld, in zeer kleine kamers felle kleuren en grote ornamenten om ongewenst toe te passen. Revitaliseer het algemene beeld om de textuur van het materiaal te helpen. 

Het is niet nodig om de zalen met papierbehang te bedekken. Als de wasbare versie er niet modern uitziet, kun je de afwerking gemetalliseerd, glasvezel, kwarts, lincrusta aanbrengen.

Vloeibaar behang wordt met een spatel op de muur aangebracht en biedt de kans om met bloemen te experimenteren. Moderne materialen zijn duurzaam, ze kunnen worden gewassen en gestofzuigd als ze vies zijn. 

Het is erg handig om de gangmuren af ​​te knippen met MDF- of PVC-panelen. Ze hebben duurzaamheid, creëren het effect van extra geluidsisolatie en worden opmerkelijk gewassen.

Maar tijdens de installatie eet een paar zo noodzakelijke centimeters van de ruimte.  Nu is de decoratieve pleister modieus geworden. Is het de moeite waard om te gebruiken in een kleine hal? Imitatie onder de natuursteen maakt de ruimte nog smaller. 

Welke ontwerpideeën er ook zijn voor een kleine hal, de voorkeur gaat uit naar een helder, schitterend plafond. Uitstekend vergroot de ruimte van glanzende stretchcover. Er is geen economische mogelijkheid om dit ontwerp te installeren, u kunt het plafond nauwkeurig nivelleren en beschilderen met gewone verf in wit.

Een interessant element is een spiegelplafond met verlichting. Het kiezen van een vloerbedekking, is het noodzakelijk om niet alleen geleid door esthetiek, maar ook door bruikbaarheid. Lading op de vloer in de gang is hoger dan in de andere kamers.

Parket en houten vloer bij de ingang van het appartement - het is onpraktisch. Als modern materiaal, dat voldoende slijtvast en gemakkelijk te onderhouden is, is het mogelijk om een ​​laminaat aan te bevelen. 

Tap geen vloerkleden in kleine gangen. Licht - wordt snel vies en donker - vermindert visueel het volume van de gang.

Linoleum is niet veel goedkoper in prijs, hoewel de installatie eenvoudiger is. Maar zelfs een speciaal commercieel linoleum verslechtert snel van scherpe vrouwelijke hakken. De besparingen zullen twijfelachtig zijn. 

De ideale vloer voor de vloer in de hal is keramische tegels. Bestand tegen belastingen, gemakkelijk schoon te maken. Maar je moet ook rekening houden met deze nuance - je zult een tegel met een ruw oppervlak moeten kiezen. Anders kunt u gewond raken bij het betreden van het appartement. 

Hoe een hoekhal te versieren

Het is noodzakelijk om rationeel de hoeken van de gang te gebruiken. Ze kunnen op verschillende niveaus worden geïnstalleerd, repareer de spiegels. Op maat gemaakt meubilair past mooi in het ontwerp van de kleine hoekhal. Meubels bestellen, moet u rekening houden met de functionaliteit en de mogelijkheid om te installeren. 

Het is wenselijk dat de headset bevat:

 • hoekkast voor dingen;
 • planken voor schoenen;
 • dozen voor accessoires: paraplu's, sleutels en andere kleine voorwerpen;
 • spiegel;
 • Hanger. 
Manieren om een ​​kleine hal visueel breder te maken

Om te voorkomen dat de kamer wordt geblokkeerd, kunnen de hanger en de kast worden gecombineerd. Het is niet nodig om deuren in een kast te maken - zonder dat straatkleren zelfs beter worden geventileerd. 

De schappen bevinden zich op verschillende hoogtes, waardoor ruimte wordt bespaard. Hoekkasten met de originele planken creëren een panoramisch effect, vooral als ze zijn versierd met onregelmatig gevormde spiegels. 

Bij het ontwikkelen van een smalle smalle hal met binnenhuisarchitectuur moet u elke centimeter waarderen. Misbruik de stijlen niet. Land heeft bijvoorbeeld extra accessoires en afgeronde hoeken nodig. Moderne of moderne moderne stijl - het is praktisch, handig en functioneel.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 65 = 69