Gezellig huis

Portiekkant met dikke bovenzijde

Er zijn veel soorten dikkerdjes. Een van de meest populaire is de portulacea. Het kan gevonden worden onder de naam crassula argentea - zilverachtige mollige, of crassula ovata - havermout. De plant behoort tot de familie van Tolstoyans. Haar thuisland is Zuid-Afrika. Tolstyanka is een grote boomachtige plant met stijve, vlezige, donkergroene bladeren.

Bloesems in kleine witte of roze bloemen. Tolstyanka is een zeer populaire vetplant. De mensen noemen het "geldboom". Men gelooft dat de eigenaar, als hij thuis een dikke vrouw heeft, aldus welvaart aantrekt.

Zorg voor peeling mollige portulak

Portiekkant met dikke bovenzijde

Deze plant houdt van zonlicht, dus het zal het meest comfortabel voor hem zijn om op de zuidelijke ramen te leven. Maar door de effecten van open zonlicht kunnen er brandwonden op de bladeren ontstaan.

Tolstyanka heeft, net als andere vetplanten, de eigenschappen om zich op te hopen en het vloeistofniveau te reguleren. Overdrijf daarom geen water, anders kunnen de wortels eenvoudig rotten.

Water moet alleen worden bewaterd als de aarde helemaal droog is. Maar het drogen voor dikkerds is precies het tegenovergestelde, niet erg verschrikkelijk. In de winter mag het water niet vaker dan eens per 2 weken worden gebruikt.

De optimale temperatuur is van 15 tot 25 ° C. De transplantatie moet alleen worden uitgevoerd als de wortels al vast in de pot zitten. Dan moet je de hele aardklomp eruit halen en in een andere pot transplanteren.

Aanbevolen grondmengsel: 1 stuk zode, 1 deel blad, 1 deel veengrond, 1 deel zand. Kleine planten zien er beter uit als er een paar scheuten van een dikke vrouw in de pot zitten. Om een ​​mooie struik te maken, is het wenselijk om regelmatig de uiteinden van de scheuten te plukken en een stam te vormen.

reproduktie

Als er een goede verzorging voor een dikke vrouw is, is het niet zo moeilijk om een ​​plant te reproduceren. Gedurende het seizoen geeft het een toename van enkele centimeters. Tolstyanka reproduceert bladeren en stekken.

Soms zitten er nog stekken op een boom, laat luchtwortels vrij. De stengel of een blad moet enigszins worden gedroogd en vervolgens in een pot worden gedaan, bedekt met een pot of een film.

Portiekkant met dikke bovenzijde

Meestal spruiten de gemeste spruitjes heel snel. Na 1-2 weken kunt u de pot verwijderen.

Als je de brekende bladeren van de plant niet verwijdert, vallen ze op de grond en schieten ze wortel. Hierna kan de spruit in een andere pot worden getransplanteerd. In de lente verschijnen scheuten op de top van de vetlaag.

Wanneer ze een lengte van 8-10 centimeter bereiken, kunnen ze worden afgebroken en geplant. Om dit te doen, scheurt het de top af, wordt het eerst lichtjes gedroogd en vervolgens in de grond geplant.

Misschien de reproductie van vette zaden. Zaad is erg klein, dus het vereist een speciale grond met de toevoeging van blad en zand. Giet de zaden in de voren met een laag dikker. Dit is nodig vanwege de zwakke ontkieming van het zaad. Na het zaaien van de zaden in de grond, wordt het bedekt met een film tot het moment dat ze ontkiemen.

Gedurende deze tijd is het noodzakelijk om de grond dagelijks te sproeien met water en lucht. Als de zaden vers en van goede kwaliteit zijn, moeten na 7-14 dagen zaailingen verschijnen. Ze duiken, waarna ze potten met een plant op een gunstige plaats zetten. Begin juni kun je opnieuw duiken.

Bijkomende bemesting

Om de geldboom te laten ruiken, moet deze soms worden gevoed. Kunstmesttoepassing kan het beste worden gedaan vanaf het einde van de lente tot midden in de zomer. Geschikte meststoffen voor cactussen en vetplanten. Tijdens intensieve groei moet de plant eens per 2-3 weken worden gevoed. Het wordt geproduceerd na het drenken in vochtige grond.

Moeilijkheden bij de teelt en plagen

Portiekkant met dikke bovenzijde

In de winter, wanneer de temperatuur te hoog is in de kamer, beginnen de bladeren intensief af te vallen. Het is noodzakelijk om de temperatuur te verlagen tot 25 graden.

Overmatig water geven leidt tot verval van de basis en de wortelstok van de plant. Als vocht niet genoeg is, beginnen de wortels uit te drogen en worden de bladeren bedekt met bruine vlekken.

Verschijn de verschrompelde, opgedroogde gebieden. Onvoldoende verlichting helpt de dikke man omhoog te trekken. Op de plant lijken te kleine bladeren bleke kleur zonder de gebruikelijke glans.

Om de symptomen te elimineren, moet je de pot op een lichtere plaats opnieuw rangschikken. Het beste van alles op het raam van de zuid-oost kant.

De hierboven beschreven symptomen duiden ook op een tekort aan voedingsstoffen. Daarom is het noodzakelijk om een ​​regelmatige bemesting van de plant te maken. Als de bladeren bedekt raken met verkleurde plekken, is er te veel zonlicht.

Korstjes met een roodachtige tint gevormd op de plant geven hun mechanische schade aan. Als de bladeren van de plant vervormd zijn, kan dit leiden tot bladluizen. Het wordt weggegooid met een oplossing van waszeep of tabaks tinctuur.

Op het eerste gezicht vereist een niet-pretentieloze installatie naleving van de watertemperatuurcondities in de kamer en goede verlichting. En dan zal de dikke vrouw verrukt zijn van een prachtig uitzicht en geluk en rijkdom brengen in het huis.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 86 = 93