Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil | pangudownloads.com
Gezellig huis

Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil

De bank is in elk huis en zelfs op kantoor, want dit is een van de meest gewilde artikelen in elk interieur. We proberen meubels te kiezen met de mooiste stoffering en het originele ontwerp, want we kopen het niet voor een jaar. Echter, na verloop van tijd verliezen zelfs de duurste items hun aantrekkelijke uiterlijk. Wat moet ik doen?

Gooi de oude meubels weg en koop een nieuwe? Het is niet nodig om zulke drastische maatregelen te nemen, het is genoeg om te weten hoe de bank moet worden schoongemaakt!

Een reinigingsmethode kiezen

Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil

Er zijn veel eenvoudige en betaalbare manieren om de bank thuis schoon te maken. Dergelijke zorg moet regelmatig zijn, onmiddellijk na het verschijnen op de bekleding van vlekken van vuil of stof, ze moeten voorzichtig en zorgvuldig worden verwijderd.

Vooral in frequente zorg is een witte bank nodig, hoewel het er erg duur en luxueus uitziet, voordat je meubels van deze kleur koopt, moet je goed nadenken, vooral als je kinderen of huisdieren hebt.

Als je vraagt ​​hoe je de bank van vlekken kunt ontdoen, bieden ervaren meesters je dergelijke methoden en middelen:

  • gebruik van vlekkenverwijderaar;
  • toepassing van een stoomreiniger;
  • zetmeel;
  • Vanish;
  • waspoeder;
  • aspirine.

Vergeet niet dat deze of die reinigingsmethode niet geschikt is voor elk materiaal dat voor stoffering wordt gebruikt. Als uw meubilair is bedekt met een zwerm, kan bijna elk vuil van het oppervlak worden verwijderd met een geconcentreerde zeepoplossing of met een speciaal reinigingsmiddel voor gestoffeerde meubels.

U moet echter weten dat dit materiaal niet van sterke hydratatie houdt. U kunt een stofzuiger gebruiken om de procedure uit te voeren.

We verwijderen stof

Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil

Omdat ze niet weten hoe ze een leren bank moeten schoonmaken, laten veel eigenaren van dergelijke elitemeubels fouten toe die de staat van interieurstukken bederven. In feite is het heel gemakkelijk om te zorgen voor items gemaakt van leer en eco-skin: stof wordt verwijderd met een vochtige doek en vlekken - met behulp van een oplossing van wasmiddel.

Na het reinigen van de lederen coatings is het buitengewoon ongewenst om droge hete lucht te gebruiken om de producten te drogen. Het effect van warmte op de huid leidt tot overmatig drogen en scheuren.

Velours bekleding is erg gevoelig voor zorg, je kunt zo'n stof niet stofzuigen, omdat dergelijke acties zullen leiden tot schade aan de stapel. Als u de stoffen zitbank van het velours van stof wilt reinigen, gebruikt u een zachte borstel om voor de bovenkleding te zorgen.

In dit geval kunt u veilig een servet van microfiber gebruiken, gedrenkt in een milde zeepoplossing. Voor het schoonmaken van interieurartikelen van velours is noodzakelijk in de richting van het dutje, na het einde van de zorg moet het materiaal worden gedroogd met een schone baddoek.

Stof van dergelijke interieurartikelen, bekleed met jacquard en tapisserie, kan het best worden verwijderd met een stofzuiger, omdat deze meubelstoffen geen vocht verdragen.

Elimineer verschillende vlekken

Mensen die gewend zijn om te eten in de woonkamer of in de lounge, te genieten van een maaltijd terwijl ze tv kijken, vermijden zelden het verschijnen van vlekken op je favoriete bank. Wacht niet lang met het schoonmaken van het meubilair, want alle oude vlekken worden niet zo gemakkelijk verwijderd als op het eerste gezicht lijkt. Als u gewoon een vlek op de stoffen bekleding legt, moet deze onmiddellijk worden doorweekt met een handdoek.

Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil

Sporen van gemorst sap uit de bekleding kunnen worden verwijderd met een mengsel van ammonia en azijn.

Om een ​​gebrek te verwijderen, brengt u het voorbereide mengsel op de vlek aan en laat u het drogen. Wanneer de stof droogt, moet het behandelde gebied worden gespoeld met schoon water en worden gedroogd.

Vlekken van vers bloed, zelfs van witte bekleding, kunnen worden verwijderd met behulp van koud water en waszeep. Als u oude bloedsporen op de gestoffeerde meubels aantreft, probeer ze dan te verwijderen met aspirine en één tablet op te lossen in 200 ml water.

Wanneer u oude bloedvlekken van een witte of beige bank moet verwijderen, kunt u een zoutoplossing gebruiken. Voor de bereiding moet een eetlepel zout worden opgelost in één liter water. Het is niet altijd mogelijk om de bekleding tegelijkertijd van vervuiling te reinigen, dan moet u de procedure herhalen.

Veel huisvrouwen zijn erg boos als ze zien dat ze een vlek op hun favoriete meubels hebben. Er is echter geen reden tot bezorgdheid, omdat het heel eenvoudig is om vet te verwijderen: eerst moeten resten ervan verzadigd zijn met groot zout en dan moet de vlek worden doordrenkt met een servet.

Het is veel moeilijker om sporen koffie te verwijderen. Als u dit drankje op een zachte, lichte bekleding hebt gemorst, gebruikt u een oplossing van azijn, verdund met water en ook afwasmiddel voor gerechten.

De vlekken van rode wijn moeten in verschillende stappen worden verwijderd: eerst de plaats waar de drank werd gegoten, het is noodzakelijk om het met een handdoek te drogen, dan zout erover te gieten en het met een zachte borstel te wrijven. Dan moet het met alcohol worden behandeld. Als gemorste witte wijn, kunnen vlekken eruit worden verwijderd zonder het gebruik van zout.

Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil

Vanish - een universeel gereedschap waarmee u de bekleding van verschillende verontreinigingen kunt reinigen. Vanisham om de bank schoon te maken is heel gemakkelijk, volg gewoon de instructies.

Breng dit reinigingsmiddel niet aan op de bekleding zelf, want het bestaat uit verschillende weefsels en het is niet bekend hoe ze zullen reageren op de werking van de chemische stof.

Daarom moet u voordat u de sofa reinigt, verdunnen met water, bevochtigd met een doek, erin knijpen en dan pas beginnen met het verwerken van het besmette gebied.

Een nieuw uiterlijk teruggeven aan een leerproduct

Als je dure lederen meubels in je huis of kantoor koopt, moet je begrijpen dat dit zorgvuldig moet worden gedaan. Wetende hoe de bank van eco-leer of echt leer moet worden gereinigd, verlengt u de levensduur en houdt u uw meubel verschillende jaren mooi in de kijker.

Allereerst moet u gebruikelijke vlekkenverwijderaars, was- en reinigingsmiddelen voor schuurmiddelen, die het oppervlak van de huid beschadigen, uitsluiten van uw arsenaal. Voor de primaire behandeling volstaat het om een ​​gewone flanel- of lyazevuyu lap- en zeepoplossing te gebruiken.

Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil

Het is bekend dat het gemakkelijker is om het optreden van een probleem te voorkomen dan om het later te verwijderen. Het betreft ook de zorg voor lederen meubels. De huid verliest uiteindelijk zijn elasticiteit, droogt op en begint te barsten.

Om zo'n triest resultaat te voorkomen, moet je regelmatig zorgen voor de leren bank. Het wordt aanbevolen om het lederen meubilair één keer per jaar te behandelen met een speciale oplossing op basis van de stearine van de apotheek.

Heb je per ongeluk wijn of sap gemorst op licht meubilair en weet je niet hoe je een witte leren bank moet schoonmaken? Veeg de plaats van de besmetting voorzichtig af met een zachte, licht bevochtigde doek met een zwakke alcoholoplossing.

We gebruiken een stoomreiniger

Onder moderne methoden die zijn gericht op het reinigen van tapijten, sofa's en fauteuils, is de verwerking van vervuilde plaatsen door een stoomreiniger populair. Gebruik hiervoor een apparaat van goede kwaliteit dat het oppervlak van het meubilair niet beschadigt.

Reinig de bank gemaakt van leer, eco-leer en stof van stof en vuil

Om de bekleding schoon te maken met een stoomreiniger, moet u een krachtig apparaat kiezen zodat alle stof en vuil volledig wordt verwijderd, anders worden uw meubels snel weer vies. Gebruik een kleine hoeveelheid wasmiddel, omdat een te hoge luchtvochtigheid in dit interieur niet mogelijk is.

Voordat u de bank met een stoomreiniger schoonmaakt, moet u warm water in de speciale houder doen, waarin het reinigingsmiddel al is verdund. Loop een aantal keer over het vervuilde oppervlak en besteed speciale aandacht aan de vlekken.

Kies voor jezelf de meest geschikte manier om voor dit integrale kenmerk van het moderne interieur te zorgen en het altijd in een nieuwe staat te houden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 2 =