We maken kennis met de betekenis van kleuren: we geven het boeket de juiste symboliek | pangudownloads.com
Gezellig huis

We maken kennis met de betekenis van kleuren: we geven het boeket de juiste symboliek

Een boeket kiezen, weinigen van ons denken over de betekenis van bloemen, en elk van hen symboliseert iets. Je zult zeggen "Wat is het verschil?", Maar zelfs een bloem heeft zijn krachtige energie, die hij aan de mens kan overbrengen. Daarom raden bloemisten ons aan om kennis te maken met de betekenis van elke bloeiende plant, van waaruit we boeketten maken voor onze inheemse en vertrouwde mensen. 

Bloemsymboliek

We maken kennis met de betekenis van kleuren: we geven het boeket de juiste symboliek

Elke plant, vooral de bloei, is een specifiek symbool. Bij het maken van de compositie moet je de betekenis van de bloemen in het boeket in overweging nemen, vooral als de begaafde persoon een persoon is die dicht bij je staat.

Meestal geven we planten zoals:

 • rozen;
 • chrysant;
 • kamille;
 • tulpen;
 • gerbera;
 • orchideeën;
 • lelie. 

Laten we uitvinden welke symboliek deze prachtige planten hebben! 

rozen

Men kan niet anders dan instemmen met de mening dat het de roos is die de koningin van bloemen is. Met de hulp van deze nobele plant, zelfs tijdens het Victoriaanse tijdperk, gaven geliefden hun gevoelens weer en presenteerden zij een bloemsamenstelling aan de vrouw van haar hart. Het uiten van hun gevoelens met prachtige rozen is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, bovendien zijn zij het die door de meeste vrouwen worden geliefd. 

Hoe vreemd het ook mag lijken, rozen zijn geschikt voor elke gelegenheid: ze worden gepresenteerd in vreugde en verdriet, omdat ze het beste de gevoelens kunnen overbrengen die de persoon die ze geeft overweldigen. Roos wordt beschouwd als een symbool van liefde, trouw, maar ook symboliseert het verlangen, uitgroeien tot passie. Vergeet echter niet de kleur van rozen, want het betekent ook veel. 

De waarde in het boeket van de kleur van rozen, misschien zelfs veel sterker dan de symboliek van de bloem zelf. Witte rozen zijn ideaal voor het samenstellen van een bloemsamenstelling van de bruid, omdat ze de zuiverheid en onschuld symboliseren. Ze zijn het absolute tegenovergestelde van rood, waardoor mensen hun passie en seksuele begeerte kenbaar maakten. 

Bordrozen worden vaak als scharlaken gegeven, maar ze bedoelen liefde, bewondering, belangstelling van de dame aan wie ze zijn gericht. Ze worden meestal door hun meisjes aan jonge mensen gegeven in de beginfase van hun relatieontwikkeling. Bloemisten merken op dat dit het populairste middel is waarmee u uw gevoelens kunt uiten. 

Niet minder mooi en luxueus zijn roze rozen, bovendien staan ​​ze symbool voor elegantie en verfijning. Roze kleur verschilt rijk gamma van de meest verschillende tinten die worden gebruikt bij het opstellen van originele en welsprekende composities. Ze zijn gekozen om gevoelens uit te drukken zoals dankbaarheid, sympathie en trots voor de vrouw die ze krijgen. 

De gele kleur verdient onze aandacht, als de compositie die aan jou is gegeven alleen in een dergelijk gamma is samengesteld, wees er dan zeker van: je gekozene geeft om je en waardeert jou. Velen hebben waarschijnlijk gehoord dat geel een symbool van afscheiding is, maar dit gaat op geen enkele manier over rozen, ze hebben een heel andere betekenis - vriendschap en waardering, bewondering en bewondering. 

Als een persoon zijn wensen wil uiten, kiest hij de oranje rozen. Ze worden geaccepteerd om een ​​meisje te geven aan wie een jonge man tedere gevoelens heeft, en hij is niet van plan om over hen te zwijgen. 

We maken kennis met de betekenis van kleuren: we geven het boeket de juiste symboliek

Er zijn ook zwarte rozen, maar sommige mensen zijn zelfs bang om ze te nemen. Zo gebeurde het dat zwarte kleur werd beschouwd als een symbool van verdriet, rouw, dood.

Ze worden echter niet altijd alleen gekocht voor begrafenisceremoniën, een zwarte bloem kan bewondering uitspreken voor de sterke geest van de begaafde persoon, zijn doorzettingsvermogen en doorzettingsvermogen op weg naar het bereiken van het doel. 

Omdat je de betekenis van de kleur van rozen in een boeket niet kent, kun je ze beter niet geven - bijna alle bloemisten weten het zeker! 

Andere bloemen

Ongetwijfeld is de roos de meest magnifieke en majestueuze bloeiende vertegenwoordiger van de flora, maar er zijn veel andere kleuren die de gemoedstoestand van de begaafde persoon kunnen verhogen. 

Om vriendelijke gevoelens te uiten, is het beter om chrysanthemum te kiezen. Deze bloem wordt gegeven aan vrouwen en mannen, het betekent plezier, vreugde en zorgeloosheid. Rode chrysanten helpen om liefde te bekennen, wit - om de oprechtheid van hun gevoelens uit te drukken, en geel symboliseren tederheid. 

Tulp - een bloem van geluk, je kunt het veilig geven aan de persoon met wie je echt gelukkig bent. Orchidee - een teken van aristocratie, verfijning en luxe, dus ze moeten hen een luxe en verfijnde vrouw geven. 

Lily is een symbool van pure zuiverheid, tederheid en hoop, het is niet voor niets dat ze een bruid krijgen voor een bruiloft of een boeket is een aanvulling op haar imago. De betekenis van bloemen in een bruidsboeket is vooral belangrijk, dus lelies zullen een uitstekende keuze zijn, ze zullen in staat zijn om de zuiverheid en onschuld van het meisje dat gaat trouwen te benadrukken. 

Gerbera's lijken qua uiterlijk sterk op kamille, bovendien verschillen ze in niets van hun betekenis. Om hun een flirt te geven, want ze symboliseren een geheim en een glimlach. 

Welke bloemen je moet kiezen bij het maken van een boeket, het is aan jou, maar denk desalniettemin aan het belang van planten, zodat je gevoelens het beste overgebracht kunnen worden naar de geadresseerde. 

Wat moet het aantal kleuren zijn

We maken kennis met de betekenis van kleuren: we geven het boeket de juiste symboliek

Niet alleen de kleur van de elementen van de compositie van bloeiende planten speelt een rol in de symboliek ervan, maar er is ook een speciale betekenis gegeven aan hun aantal.

Het aantal kleuren in het boeket is zo groot:

 • de één is een blijk van aandacht;
 • drie - respect;
 • vijf - herkenning;
 • zeven - liefde. 

Je weet waarschijnlijk dat een even aantal kleuren een symbool van de dood is, daarom zijn dergelijke composities bedoeld om verdriet en verdriet uit te drukken voor een persoon die ons heeft verlaten. Leer hoe je bloemsamenstellingen correct kunt verzinnen en dan kun je gemakkelijk je gevoelens en emoties uiten zonder woorden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 39 = 41