Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze?

Acne op de schaamlippen is een symptoom dat duidt op een schending van de lichaamsfuncties. Uitbarstingen kunnen gepaard gaan met pijnsyndroom, waardoor het algemene welzijn van een vrouw wordt verstoord. En er zijn nogal wat redenen voor dit fenomeen, dus het is nauwelijks mogelijk om hun oorzaak te achterhalen en het op eigen kracht te elimineren.

De meest voorkomende provocerende factor is een overtreding van de regels van intieme hygiëne of, omgekeerd, te krachtige naleving ervan (microtrauma's van het slijmvlies met de invasie van een secundaire infectie). De uitslag vergezelt een aantal ernstige ziekten, dus als je een puistje hebt, moet je je wenden tot een gynaecoloog of uroloog.

Witte puistjes op de schaamlippen

Soms zijn dergelijke bubbels gevuld met etterende inhoud. Wanneer de etterende kop rijpt, passeert de uitslag. De oorzaak kan verborgen zijn in microtrauma's die zijn ontstaan ​​bij het verwijderen van haar in deze zone.

Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze?

Na epileren en scheren is er bijvoorbeeld vaak irritatie, wat gepaard gaat met een ontstekingsproces op het gebied van groei van toekomstige haren, respectievelijk worden puistjes gevormd, gevuld met een troebele vloeistof.

De oorzaak van witte puistjes op de schaamlippen kan zich verbergen in de reguliere teen van synthetisch ondergoed. Dergelijk weefsel is niet in staat om lucht en vocht door te laten, wat bijdraagt ​​aan oververhitting van de huid, het optreden van irritatie.


Witte huiduitslag wordt soms gevormd door onderkoeling of oververhitting van het lichaam. Kritieke temperaturen, zowel laag als hoog, leiden tot een schending van de bloedsomloop, respectievelijk, lokale immuniteit verergert, ziekteverwekkers van pustuleuze ziekten kunnen actief en ongecontroleerd vermenigvuldigen.

Purulente puistjes die zijn ontstaan ​​op de schaamlippen

Ze zijn alleen gelokaliseerd op het slijmvlies en worden meestal geprovoceerd door pathologieën die seksueel worden overgedragen. In dit geval dient u een gekwalificeerde dermatoloog of gynaecoloog te raadplegen en een uitgebreid onderzoek te ondergaan, geleid door de resultaten waarvan u de behandeling moet starten. In de vroege stadia van de ontwikkeling van dergelijke ziekten is de prognose meer dan gunstig.

Het is vermeldenswaard dat de oorzaak HPV kan zijn - humaan papillomavirus. Wanneer het in het lichaam op de huid komt, worden er integumenten gevormd, die in staat zijn een kwaadaardig karakter te verwerven. De kans dat u via seksueel contact HPV oploopt, is bijna 60%.

Waarom was er een onderhuids puistje op de grote of kleine schaamlippen

Soortgelijke uitslag heeft in de regel geen pijnlijke gewaarwordingen, maar wordt goed onderzocht
met palpatie. Er zijn verschillende redenen voor hun uiterlijk.

Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze?

De uitbreiding van de talgklieren is een van de provocerende factoren. Een soortgelijk fenomeen is te zien op de dunne huid van de externe genitaliën, maar vormt geen bedreiging voor het lichaam.

Gewoonlijk groeien klieren niet uit in de aanwezigheid van pathologieën, maar zijn ze eenvoudigweg een fysiologisch kenmerk van een bepaald vrouwelijk lichaam. De klieren breiden zichzelf uit en nemen af, maar in dit geval is geen behandeling vereist. Subcutaan puistje kan een vette cyste zijn.

De oorzaak van hun vorming is een blokkering van de talgklier als gevolg van overmatige hoeveelheden talg. Als de cyste niet inflammatoir is, is het niet gevaarlijk. Anders, wanneer er een ontsteking is, heb je een medicijn nodig, en dan een chirurgische behandeling.

Verminderde immuniteit is nog een reden waarom een ​​inwendig puistje kan voorkomen op de grote of kleine schaamlippen. Soortgelijke uitslag, gepaard gaand met pijnlijke sensaties, vergezellen meestal ziekten van het immuunsysteem. Ze ontstaan ​​tegen de achtergrond van een verhoogde productie van agressieve beschermende cellen. Als gevolg daarvan vallen ze hun eigen organisme aan, waardoor het niet langer naar behoren functioneert. In dit geval hebben we het over auto-immuunziekten. Om dit te behandelen is het noodzakelijk samen met de reumatoloog en de gynaecoloog.

Rode puistjes op de schaamlippen

Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze?

In dit geval is het noodzakelijk om niet alleen de kleur van de laesies, maar ook de grootte en de pijn van de huiduitslag te evalueren. Als ze klein zijn, worden ze niet vergezeld door een pijnsyndroom, ze kunnen een soort van acne of acne zijn.

Anders, wanneer ze gepaard gaan met pijnlijke sensaties en significante omvang bereiken, is het mogelijk om defecten van de hormonale achtergrond of verstoring in het endocriene systeem te vermoeden.

Heel vaak worden deze verschijnselen gediagnosticeerd bij adolescenten en tijdens de menopauze. Bovendien kunnen ze een emotionele aard hebben, wanneer de oorzaak van hun uiterlijk stress is en regelmatig gebrek aan slaap, respectievelijk, storing van het zenuwstelsel.

Verkoudheden van acne

In dit geval is de provocerende factor de verlengde onderkoeling van het organisme en de daaropvolgende verkoudheid die erop volgt. Er is ook de kans dat de ziekte infectieus of viraal wordt, wat kan leiden tot ettering.

Deze pathologie is behoorlijk gevaarlijk, omdat er een mogelijkheid is om bloed te infecteren, dus verspil geen tijd met de behandeling.

Waterige acne

Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze?

Als ze zijn gevuld met een heldere vloeistof, maar een puntige punt hebben, kun je papilloma's vermoeden. Geeft hen HPV en verminderde immuunafweer, veroorzaakt, in de regel, door een tekort aan vitaminen en andere voedingsstoffen.

Als de puistjes barsten, komt er vloeistof uit en er is herpes. Deze pathologie is gevaarlijk, zowel voor de vrouw zelf als voor haar seksuele partners. Het herpes-virus verzwakt in hoge mate het immuunsysteem van het lichaam en draagt ​​bij aan de ontwikkeling van verschillende afwijkingen in zijn werk. De besmettelijkheid van herpes is vrij hoog.

Wat te doen als er een onderhuidse of een andere puist op de schaamlippen zit?

Uit het bovenstaande kan worden geconcludeerd dat huiduitslag in de lieszone mogelijk de ontwikkeling van ernstige pathologieën aangeeft, dus u moet een specialist op dit gebied bezoeken en een diagnose ondergaan, vooral met een bezoek aan een specialist die u niet bij de volgende symptomen kunt houden:

  1. Uitval gebeurt niet gedurende 7 dagen, ongeacht of ze ongewijzigd blijven of vooruitgang boeken;
  2. Seksuele lippen jeuken, zwellen;
  3. Bij rode uitslag is sprake van huidpeeling;
  4. Huiduitslag is waterig van aard;
  5. Puistjes verschenen na onbeschermde geslachtsgemeenschap, vooral met de recente verandering van partner. Er is een grote kans dat dit fenomeen een symptoom is van seksueel overdraagbare aandoeningen;
  6. De algemene toestand verslechtert, de temperatuur stijgt, de lymfeklieren nemen toe;
  7. Er worden wondoppervlakken gevormd die gedurende 2 weken niet genezen.

Behandeling van uitbarstingen op de geslachtsorganen

Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze?

Wanneer huiduitslag in het genitale gebied wordt aanbevolen als een middel voor intieme hygiëne, gebruik dan normale babyzeep. Het is beter om te stoppen met het gebruik van verschillende cosmetica omdat ze conserveermiddelen en smaken bevatten die de irritatie alleen maar verhogen.

Het wordt niet aangeraden om het haar in de bikinizone te verwijderen met een gewoon scheerapparaat. Voor deze doeleinden is het beter om epileercrèmes te gebruiken die specifiek voor dit gebied zijn ontworpen. Dergelijke cosmetica veroorzaken in de regel zelden bijwerkingen in de vorm van irritatie.

Als de oorzaak van huiduitslag functionele of hormonale aandoeningen zijn, kan zelfmedicatie niet worden gedaan. Het is noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen, diagnostiek uit te voeren en gediagnosticeerde pathologieën te behandelen.

Dergelijke huiduitslag kan wijzen op veel pathologieën, variërend van verkoudheid tot ernstige seksueel overdraagbare aandoeningen. Onjuiste therapie, of het ontbreken daarvan, leidt tot de ontwikkeling van complicaties, bijvoorbeeld bloedvergiftiging, die een bedreiging vormt voor de gezondheid en zelfs het leven, chronische ontstekingen die leiden tot problemen met de reproductieve functies van het lichaam.

Acne op de schaamlippen: waarom ontstaan ​​ze?

Het gebruik van antibiotica en andere antimicrobiële medicijnen kan veroorzaken
tot een dysbacteriose. Dit laatste kan zowel lokaal zijn, alleen van invloed zijn op het urogenitaal stelsel, als systemisch, dat zich heeft verspreid naar het hele organisme.

Wanneer u een specialist bezoekt, kunt u niet vertragen met het afleveren van tests. Het wordt aanbevolen om deze laatste over te dragen aan een ander, onafhankelijk laboratorium. Het diagnostische proces neemt in de regel niet veel tijd in beslag. De arts zal op basis van de resultaten van het onderzoek de juiste behandeling diagnosticeren en voorschrijven.

Als de uitslag besmettelijk van aard is, is behandeling voor beide seksuele partners vereist.

Moderne medicijnen met de juiste aanstelling en ontvangst garanderen herstel in bijna alle gevallen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 38 = 48