De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen?

Iedereen kent dit gevoel als de binnenhoeken van je ogen jeuken. Het geeft een vreselijk ongemak, veroorzaakt tranende ogen. Waarom gebeurt dit? En wat kan ik doen om zo snel mogelijk van het probleem af te komen?

De redenen waarom de jeukende ogen

De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen?

Allereerst moet je weten waarom je ogen pijn kunnen doen en jeuken.

De provocerende factor kan een zijn of een combinatie van twee of drie redenen.

Ongeacht waarom dit gebeurt, je kunt niet met vuile handen klimmen en medicijnen gebruiken zonder een oogarts te raadplegen.

Wat zijn de redenen waarom de hoeken van de ogen kunnen jeuken? Factoren van ongemak kunnen als volgt zijn:

 • conjunctivitis;
 • allergieën;
 • gerst;
 • overspanning;
 • drogen van het slijmvlies;
 • demodicosis;
 • dacryocystitis;
 • invoer van vreemd lichaam;
 • gevolg van medische interventie;
 • ongeschikte medicijnen (verandert dringend).

conjunctivitis

De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen?

Het meest voorkomende type oogaandoening is conjunctivitis. De symptomen zijn jeuk, pus, zwelling, roodheid van de sclera en oogleden, de vorming van korsten.

Prikkel de ontwikkeling van conjunctivitis kan besmettelijke ziekte, het krijgen van schimmels of ziektekiemen op de slijmvliezen ogen, schending van hygiënische normen.

Eerst en vooral moet u regelmatig wassen en de oogleden smeren met een antisepticum.

allergie

Een veel voorkomend probleem, vooral in het bloeiseizoen van planten – allergieën. Ook kan het cosmetica, wol, huishoudelijke chemicaliën, voedsel veroorzaken. Als gevolg van irritatie van het lichaam met een allergeen, is niet alleen de ooghoek bekrast, maar zijn ook overmatige tranenvloed, loopneus, uitslag op het lichaam en zwelling mogelijk.

Als de symptomen ernstig zijn, moet u dringend een antihistaminicum nemen en zo snel mogelijk het effect van de provocerende factor elimineren.

gerst

De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen?

Waarom kriebelt het soms de buitenhoek? Dit kan te wijten zijn aan gerst.

De buitenste ooghoek van je oog kriebelt door de microbe. De infectie irriteert het ooglid, er verschijnt een lichte zwelling op.

Het wordt aanbevolen om de gerst te beïnvloeden met behulp van warmte, zodat deze sneller breekt.

Effectieve middelen – frisdrank en tetracyclinezalf.

Overbelasting van de ogen

Met lang werken op de computer, met kleine details, lezen, handwerken, vroeg of laat tv kijken, begint het je ogen in de hoek te krabben. De reden is banale overbelasting. Als een persoon een bril draagt, krijgen de ogen aan het einde van de dag de maximale belasting. Maar als u hun behoefte negeert, neemt het effect van stress alleen maar toe, omdat het voor een persoon moeilijk is om zijn ogen op objecten te richten.

Om de normale staat van het oog te herstellen, wordt aanbevolen om oefeningen te doen die het “kneden”, bevochtigen en de focus trainen. Dit is ook een uitstekende manier om visuele beperkingen te voorkomen.

Droge-ogensyndroom

De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen?

De professionele ziekte van kantoorpersoneel en programmeurs – het zogenaamde syndroom “droge ogen“. Bij onvoldoende vocht droogt het slijmvlies op, waardoor onaangename gewaarwordingen ontstaan.

Dezelfde factor beïnvloedt de reden waarom de ogen genezen worden bij mensen met een gezichtsprobleem.

Bij langdurig dragen van lenzen, knippert de persoon minder vaak, waardoor het slijmvlies en de lens zelf wordt verdoofd en onaangename gewaarwordingen worden veroorzaakt.

Voor preventie wordt het aanbevolen om speciale vochtinbrengende druppels te gebruiken.

acne

Een andere reden waarom jeukende ogen in de hoeken kunnen zijn, is een ziekte die demodecose wordt genoemd. Symptoom, wanneer het jeukende oog een signaal van verminderde immuniteit wordt. Dit creëert optimale omstandigheden voor de verspreiding van demodexmijt. Het tast de huid aan en veroorzaakt irritatie.

Demodex kan de ontwikkeling van andere ziekten veroorzaken, dus is het noodzakelijk om extra diagnostiek van het hele organisme uit te voeren.

dacryocystitis

De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen?

Ogen bij pasgeborenen kunnen jeuken vanwege de beschadigde doorgankelijkheid van het traankanaal.

Deze ziekte wordt dacryocystitis genoemd. Gelatine plaque in het kanaal, dat zich in de binnenste hoeken bevindt, barst niet bij de geboorte en veroorzaakt ongemak, ernstige traanafscheiding, ettering.

Het kan helpen bij massages of operaties, waarvan de essentie is om het blokkerende membraan te doorboren.

Vreemd lichaam geraakt

Meestal, als de hoek van een oog sterk is bekrast, dan ligt de reden in het binnendringen van een vreemd lichaam: stippen, stof, wimpers, haar of kleine insecten. Bovendien kan het subject ernstige pijn, tranenvloed, rood worden van de sclera en uitsteeksel van de vaten veroorzaken.

Het is noodzakelijk om het probleem onmiddellijk te elimineren, dat wil zeggen, om de splinter uit te pakken. Als dit moeilijk is, is het beter om hulp te zoeken.

Effecten van behandeling van visuele beperkingen

Met de correctie van het gezichtsvermogen of een andere chirurgische ingreep in de ogen, is de integriteit van de weefsels verminderd. Tijdens het genezingsproces wordt dit weerspiegeld in ongemakkelijke sensaties, waaronder jeuk. Meestal worden speciale medicijnen voorgeschreven om het lijden van de patiënt tijdens het revalidatieproces te verlichten.

Wat moet ik doen?

Effectieve behandeling is alleen mogelijk na het vaststellen van een specifieke oorzaak. Om dit te doen, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen, zodat hij de nodige medicijnen kan diagnosticeren en voorschrijven. Als er pus of bof is, spoel het oog dan af met schoon water.

Als de ogen sterk jeuken, kun je folk remedies gebruiken:

De hoek van het oog is bekrast: waarom en wat te doen?
 • bevestig een wattenstaafje gedrenkt in sterke zwarte thee;
 • was je ogen met een afkooksel van kamille of goudsbloem;
 • maak voor altijd een masker van komkommer;
 • breng een koud kompres aan.

Bij allergieën, neem een ​​antihistaminicum.

Om overbelasting te voorkomen, moet je oefeningen doen – kijk op en neer, in de zijkanten, focus je zicht op verre en nabije objecten, knipper vaker.

Nu weet je waarom jeuk in je ogen kan voorkomen en wat je eerst moet doen. Do not self-medicate, omdat dit kan leiden tot slecht gezichtsvermogen.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 25 = 30