Elke dag doet mijn hoofd pijn | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Elke dag doet mijn hoofd pijn

Hoofdpijn is een gevolg van verstoring van de normale werking van de cerebrale circulatie. Bloedstroom geeft hersenneuronen de nodige energie, voedingsstoffen en zuurstof. Een storing in het toevoersysteem leidt tot zuurstofgebrek, wat zich manifesteert als hoofdpijn. 

Hoofdpijn provocators

Elke dag doet mijn hoofd pijn

Een ongemakkelijke toestand, vergezeld van pijnlijke gewaarwordingen, wordt door een persoon periodiek ervaren. Echter, met herhaalde symptomen, zou je moeten nadenken over waarom je hoofd bijna elke dag pijn doet? 

Dit symptoom kan worden geassocieerd met slapeloosheid, chronische vermoeidheid, frequente stressvolle situaties. In dit geval, ontdoen van ongemak zal een volledige rust toestaan. Desalniettemin kan een pijnlijk symptoom zeer vaak dienen als een indicator voor de aanwezigheid van een ernstige ziekte.

Hier zijn enkele oorzaken van malaise in het hoofd: 

 • atherosclerose;
 • craniocerebrale trauma;
 • diabetes mellitus;
 • intoxicatie;
 • hypertensie;
 • osteochondrose van de cervicale afdeling;
 • hormonale onbalans;
 • oncologie. 

Totdat de redenen voor de oorsprong van pijn zijn opgehelderd, is het onmogelijk om er vanaf te komen. Daarom is het aan te raden om een ​​gedetailleerd onderzoek te ondergaan om te begrijpen waarom elke dag 's avonds het hoofd pijn doet. 

Arteriële hypertensie

Verhoogde bloeddruk is een van de meest voorkomende oorzaken van de ontwikkeling van een pijnlijk syndroom. Volgens statistieken lijdt ongeveer een vijfde van de bevolking aan hypertensie. De ziekte dreigt met complicaties zoals vasculaire dementie of ischemische beroerte. 

Een van de symptomen van de ziekte - hoofdpijn, waarvan het voorkomen zich voordoet met een toename van de indicatoren met 25% van de norm. Zodra de druk stabiliseert, passeert het pijnlijke syndroom. Veel minder vaak ongemak blijft gedurende de dag.

In dit geval kunnen we praten over feochromocytoom, de pathologie van de bijnier, wat ook leidt tot een verhoging van de bloeddrukwaarden. Als het hoofd bijna elke dag pijn gaat doen en het symptoom gepaard gaat met aanvallen van misselijkheid, ernstig zweten, tremor van de ledematen, is het noodzakelijk om de status van het endocriene systeem te controleren. 

Meestal wordt de bijnierziekte gekenmerkt door bilaterale raspiruyuschaya-hoofdpijn, die zich 's morgens manifesteert, gelokaliseerd in de nek. De gebruikelijke duur van een aanval is maximaal een kwartier. 

Vaak worden hoofdpijn bij hypertensieve patiënten veroorzaakt door langdurige blootstelling in de zitpositie en achter de monitor. De ontwikkeling van osteochondrose van de cervicale wervelkolom verergert de situatie en leidt tot de vernietiging van het cellulaire weefsel van de hersenen, wat leidt tot verhoogde vermoeidheid, gebrek aan normale slaap, verminderde concentratie, frequente duizeligheid.

In dit geval wordt, naast medische therapie, geadviseerd om meer tijd te besteden aan rusten en zich te houden aan het strikte regime van de dag, waardoor het mogelijk wordt om de tijd van het werk te regelen. 

Vergeet echter niet dat pijn, zelfs tegen de achtergrond van verhoogde druk, een persoon om andere redenen volledig kan beïnvloeden. 

Diabetes mellitus

Wanneer vrijwel elke dag hoofdpijn is, is het de moeite waard om te controleren op diabetes. De ziekte leidt tot een gebrek aan bloedcirculatie, waardoor de bloedvaten die de hersenen binnendringen worden aangetast. 

Elke dag doet mijn hoofd pijn

Heel vaak klagen diabetici over ondraaglijk pijnlijk syndroom dat lijkt op harde beroertes. De pijn is aanhoudend en kan lang duren. Het is wenselijk om de bloeddruk te meten.

Als het wordt verhoogd, moet u een aanbevolen farmacologisch geneesmiddel voor de endocrinoloog gebruiken of advies inwinnen over traditionele geneeskunde om de getuigenis te stabiliseren. 

Trouwens, de schending van de bloedcirculatie kan zich ontwikkelen als gevolg van overmatige consumptie van snoep. Daarom moeten diabetici bedenken dat het negeren van goede voeding de algemene toestand aanzienlijk kan verslechteren en pijnlijke gevoelens kan veroorzaken. 

De oorzaak van de hoofdpijn is atherosclerose?

Atherosclerose - afzettingen van cholesterol, zich ophopen op de wanden van slagaders. Met atherosclerose van de hersenvaten ontwikkelt zich chronische of acute insufficiëntie van de bloedsomloop, wat leidt tot vernauwing van het slagaderlumen en zuurstofgebrek van het orgaan.

Hoofdpijn kan in dit geval permanent zijn en voortgaan tegen een achtergrond van een ziekte als hypertensie. Slapeloosheid, geïrriteerdheid, slecht geheugen, snelle achteruitgang van de arbeidscapaciteit worden gelijktijdige tekenen van pathologie. 

Er is zowel 's ochtends als' s avonds ongemak en is niet gelokaliseerd in een bepaald gebied. Pijn kan gepaard gaan met een gevoel van zwaar gevoel in het hoofd. Er wordt echter opgemerkt dat het in de avond is dat pijnlijke gevoelens toenemen. Ongemak verschijnt ook na het consumeren van alcoholhoudende dranken. 

Natuurlijk kunt u de ziekte alleen verwijderen met de juiste behandeling. Een persoon kan echter zijn effectiviteit onafhankelijk vergroten als hij de oorzaken minimaliseert die pijn veroorzaken en meer tijd aan zijn gezondheid besteedt.

Het is noodzakelijk om het eenvoudigste complex van gymnastische oefeningen uit te voeren, vaker buiten te lopen en mentaal werk met het fysieke te combineren. 

Verstoring van hormonale balans

Wanneer een vrouw elke dag hoofdpijn heeft, kunnen de oorzaken van de aandoening worden gedekt door hormonaal falen.

Vaak worden pijnlijke gevoelens gecombineerd met symptomen als: 

 • zwelling van de benen, evenals gezicht;
 • pijnlijke menstruatie;
 • verlies of, omgekeerd, gewichtstoename;
 • overtreding van de normale duur van de menstruatiecyclus;
 • de aanwezigheid van acne;
 • striae in de buik en borst;
 • regelmatige constipatie;
 • aanvallen van misselijkheid. 

Als er tekenen zijn, moet een vrouw een grondige diagnose ondergaan, waardoor de oorzaak van hormonale onbalans kan worden achterhaald. Het is vooral belangrijk om vrouwen in de vruchtbare leeftijd te diagnosticeren.

Veel vrouwen geven toe dat de pathologie van de hormonale achtergrond, hun eigen analfabetisme in deze kwestie en werd een factor die later onvruchtbaarheid veroorzaakt, evenals ernstige ziekten, bijvoorbeeld oncologie van de organen van het voortplantingssysteem. 

Craniocerebral letsel

Na een trauma aan de schedel, wendt een persoon zich niet altijd tot een medische instelling voor hulp en is hij later verbaasd waarom het hoofd pijn blijft doen, als de blauwe plek al lang geleden is verdwenen? 

Trauma van de schedel kan worden onderverdeeld in 3 groepen: 

 • kneuzing;
 • hersenschudding;
 • compressie van de hersenen. 

Een veel voorkomende blessure manifesteert zich door zwelling van de weefsels en het optreden van een hematoom. De hoofdpijn met zo'n trauma wordt niet langer dan een paar uur gevoeld. Veel ernstiger letsel, leidend tot een hersenschudding.

Als het letsel van gemiddelde aard is, blijft het hoofd gedurende meerdere dagen pijn doen, en neemt het aanzienlijk toe tijdens bewegingen. Soms is er duizeligheid, algemene zwakte, misselijkheid en een piep in de oren. 

Wanneer elke dag het hoofd pijn doet, wordt verlamming van afzonderlijke groepen van een spierweefsel en spraakverstoring waargenomen, diagnosticeer een zware hersenschudding. Bij bewustzijnsverlies is het waarschijnlijk dat de hersenen platgedrukt worden als gevolg van bloedingen van beschadigde slagaders tijdens het trauma en leidend tot de vorming van een intracranieel hematoom. 

En als het gewoon vermoeidheid is?

Natuurlijk moet je de therapeut raadplegen, waarom er regelmatig hoofdpijn is. Meestal wordt de ongemakkelijke toestand echter een logisch gevolg van het snelle tempo van het moderne leven en het gebrek aan tijd voor rust.

Elke dag doet mijn hoofd pijn

Als het medicijn geen pathologieën heeft onthuld, maar toch elke dag dat het hoofd pijn doet, is het noodzakelijk om zich aan verschillende regels te houden, waardoor de toon van het organisme kan toenemen en het ongemak weggenomen kan worden. 

 • Periodiek, tijdens het werk, moeten verschillende diepe ademhalingen worden uitgevoerd, zodat er bloed kan worden toegediend met de benodigde hoeveelheid zuurstof;
 • Gedurende de dag is het wenselijk om direct je rug vast te houden, waardoor de spanning van het schoudergedeelte wordt verlicht;
 • Je moet leren ontspannen, vooral 's avonds;
 • Er moet minder tijd worden besteed aan het kijken naar tv-programma's;
 • Voordat je naar bed gaat, moet je een ontspannend bad nemen. 

Als het medicijn de oorzaak van ongemak niet kan vinden, misschien om uit te vinden waarom de pijn in het hoofd doorgaat, bezoek dan een psycholoog?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

61 − = 52