Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling

Gardnerella is een conditioneel pathogeen micro-organisme dat een ziekte van gardnerellez of bacteriële vaginose veroorzaakt. Deze pathologie brengt een dysbacteriose van de vagina met zich mee, omdat deze gepaard gaat met een grote concentratie aan anaerobe bacteriën en een afname van het aantal lactobacillen. Deze laatste produceren melkzuur, dat samen met waterstofperoxide een toename van het aantal opportunistische micro-organismen voorkomt.

Wat is een gardnerella die bij vrouwen wordt aangetroffen

Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling

Een gezonde vrouw heeft een groot aantal anaerobe bacteriën in de vagina, waaronder gardnerella, maar ze zijn in lage aantallen aanwezig. De toename van hun aantal wordt veroorzaakt door verschillende negatieve factoren.

De ontwikkeling van de ziekte kan worden veroorzaakt door geslachtsgemeenschap. De incubatieperiode duurt 4 tot 10 dagen, daarna ontstaan ​​de eerste tekenen van vaginale dysbiose. De ziekte is voornamelijk vrouwen, maar mannen zijn dragers.

Waar verschijnt de gardnerella in het lichaam in vrouwen

Zoals eerder vermeld, is deze bacterie altijd aanwezig in de vagina. In een kleine hoeveelheid veroorzaakt het geen problemen. Een toename van het aantal gardnerellen brengt echter bacteriële vaginose met zich mee.

In veel opzichten wordt dit vergemakkelijkt door onbeschermde seks. De normale toestand van de vaginale microflora kan verstoord worden door spuiten en het gebruik van voorbehoedmiddelen. Dergelijke maatregelen leiden tot een afname van de concentratie van lactobacilli en dienovereenkomstig tot een toename van de populatie van gardnerella. Douchen wast de normale microflora weg.

Draagt ​​bij aan de schending van dergelijke factoren:

Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling
 • Onbalans van intestinale microflora;
 • Aandoeningen van hormonale achtergrond, verminderde gevoeligheid voor infectieuze agentia;
 • Verloop van antibiotica van algemene actie;
 • Toelating van hormonale geneesmiddelen en antidepressiva;
 • Ontstekingsprocessen in de organen van het urogenitale systeem.

Symptomen van de ziekte

Het gebeurt dat de pathologie volledig asymptomatisch is, maar dit gebeurt zeer zelden.

In de regel gaat de ziekte gepaard met de volgende symptomen:

 • Overvloedige vaginale afscheiding van grijze of gele kleur, met een romige consistentie, die vastzit aan de binnenwanden van de vagina;
 • De afvoer heeft een bedorven visgeur;
 • Ontstekingsprocessen in de vagina;
 • Er is jeuk of irritatie, brandende, pijnlijke en onaangename gewaarwordingen tijdens geslachtsgemeenschap.

Gardnerelly tijdens de zwangerschap uit te lokken infectie van de foetus, baarmoeder bloeden, met verdere complicaties, chronische ontsteking van het urogenitale systeem, vroeg breken van de vliezen, postpartum endometritis, longontsteking baby's geboren met een laag gewicht baby's, complicaties na de keizersnede en operaties op de bekkenorganen. Verminder het risico op complicaties is mogelijk door middel van tijdige behandeling van een zwangere vrouw.

Diagnose is slecht bij vrouwen

Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling

Bepaal de pathologie kan worden door klinische tekenen en met de hulp van een aantal laboratoriumstudies. Allereerst voert de arts een gynaecologisch onderzoek uit, waarbij een uitstrijkje uit de vagina wordt gehaald voor microscopisch onderzoek - de meest effectieve diagnostische methode. In een laboratorium onder een microscoop berekent een specialist het aantal gardnerella in de samenstelling van de microflora. Andere diagnostische methoden zijn niet informatief, dus ze doen niets goeds.

Bovendien wordt de pH van de vagina bepaald, omdat een toename van het aantal opportunistische micro-organismen het naar de alkalische kant verschuift. De laatste methode van diagnose is de test voor isonitril. Met zo'n onderzoek kunnen we een groot aantal verschillende bacteriën identificeren.

diagnose "Bacteriële vaginose" in de aanwezigheid van pathologische cellen brengen - anaërobe micro-organismen zijn gehecht aan het platte epitheel; bij alkalische pH van de vagina; homogene overvloedige secreties van pathologische kleur met bederfelijke geur. Als alle drie de criteria aanwezig zijn, kan de arts een conclusie trekken. De aanwezigheid van slechts één van de vermelde symptomen is geen factor in de diagnose "Bacteriële vaginose".

Behandeling gardnerelah bij vrouwen

Het is optimaal wanneer de therapie begint vóór de overgang van de ziekte naar een chronische vorm met pathologische complicaties in de toekomst. De basis van de behandeling is antibiotische therapie en antibioticatherapie. Gardnerellen zijn resistent tegen een aantal farmacologische groepen geneesmiddelen, bijvoorbeeld sulfonamiden, cefalosporinen, tetracyclines en aminoglycosiden. Artsen stellen in de regel clindamycine en ampicilline aan in de vorm van tabletten en vaginale zetpillen.

Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling

Actuele geneesmiddelen voor de behandeling van gardnerella bij vrouwen: clindamycine 2% (natuurlijk - een week, eenmaal daags 's nachts) en metronidazol gel 0,75% (natuurlijk - 5 dagen, 2 keer per dag in de vagina).

Gebruik voor intern gebruik clindamycine (300 mg verdeeld in twee doses per dag, natuurlijk - een week) en metronidazol (500 mg per dag, verdeeld over 2 doses). Om het proces van behandeling te versnellen en om de ontwikkeling van complicaties uit te sluiten, worden immunotherapie, evenals verschillende restauratieve geneesmiddelen gebruikt.

Zwangere vrouwen moeten een behandeling ondergaan onder toezicht van een arts. Veel geneesmiddelen voor deze categorie patiënten zijn gecontra-indiceerd. Clindamycine is bijvoorbeeld verboden voor de gehele periode van de zwangerschap en metronidazol is alleen in het eerste trimester.

Tijdens de behandeling wordt aanbevolen om zich te onthouden van seksuele relaties, en in de toekomst is het verplicht om condooms te gebruiken.

Preventie van ziekte

Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling
 1. Neem contact op met een arts wanneer u de kenmerken van vaginale afscheiding verandert;
 2. Als het vaginale geheim van kleur of geur verandert, gooit u de dagelijkse pads weg. Deze maskeren vaak de symptomen van een aandoening, waardoor de ziekte kan toenemen en ook de toegang van zuurstof tot de geslachtsorganen belemmeren;
 3. Bezoek de dokter en neem een ​​uitstrijkje op de flora met Gram-kleuring;
 4. Het wordt aanbevolen om de behandeling van bacteriële vaginose aan te vullen met de introductie van een groot aantal gefermenteerde melkproducten op het menu. In de toekomst zouden ze ook dagelijks moeten worden geconsumeerd;
 5. Neem na het beëindigen van de behandeling opnieuw een staafje.

Ureaplasmas in Gardnerellez

Beide micro-organismen zijn conditioneel pathogeen. Zeer vaak treden ze gelijktijdig op met de dysbacteriose van de vagina. Wanneer het ontstekingsproces in de vagina wordt veroorzaakt door de gardnerella, treedt dezelfde ziekte op. Ureaplasma kan echter een van de pathogenen van infectie zijn.

De ziekte kan optreden tegen de achtergrond van een afname van de immuniteit, bijvoorbeeld na een verkoudheid, stress, evenals de infectie van ureaplasmas in de aanwezigheid van bacteriële vaginose, veroorzaakt door gardnerella. Er kan ook een tegenovergestelde situatie zijn, wanneer het langzame ontstekingsproces ureumplasma's uitlokt en het meer uitgesproken wordt wanneer het met gardnerella wordt geïnfecteerd.

Gardnerelli bij vrouwen: diagnose en behandeling

Met de prevalentie van het ontstekingsproces kan het urinewegstelsel lijden, wat resulteert in pijnlijk urineren. Soms heeft een vrouw koorts en een algemene malaise.

Het is vermeldenswaard dat in de aanwezigheid van ureaplasma ontsteking onbeduidend optreedt, mogelijk helemaal niet wordt gezien, maar in combinatie met gardnerella wordt de situatie verergerd.

Behandeling van ureaplasma en gardnerella, die tegelijkertijd bij vrouwen worden gevonden, is in antibiotische therapie, maar in de loop van de diagnose wordt de gevoeligheid van bacteriën voor die geneesmiddelen noodzakelijk bepaald. Ook gebruikte probiotica, die in de vagina worden ingebracht.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

32 − 27 =