Hoe metabolische aandoeningen te voorkomen | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Hoe metabolische aandoeningen te voorkomen

In elk levend organisme is er een energie-uitwisseling, die belangrijk is voor het behoud van de vitale activiteit van het organisme. Metabolisme is een belangrijke functie die zorgt voor het werk van het hele lichaam als geheel. Maar tegenwoordig lijden steeds meer mensen aan een verstoord metabolisme, dat zich in al zijn glorie manifesteert in de vorm van overgewicht.

Oorzaken van stofwisselingsstoornissen

Hoe metabolische aandoeningen te voorkomen

Onevenwichtige voeding. Deze oorzaak van abnormaal metabolisme manifesteert zich als gevolg van kortetermijnmethoden voor het verliezen van gewicht. Onjuiste voeding, te veel eten of vasten, evenals strikte diëten en uitlaaddagen kunnen het lichaam sterk beschadigen.

Veel last van het zenuwstelsel, frequente ervaringen, complexiteit en constante stress kunnen een paar kilogram wegen. Genitaal systeem.


Bij een bevalling met een groot bloedverlies, frequente ontsteking van de geslachtsorganen, frequente abortussen, is er sprake van een overtreding van de hypofyse, die de oorzaak is van obesitas.

Slechte uitwisseling wordt waargenomen bij mensen die grote hoeveelheden alcohol consumeren en tabaksproducten misbruiken. Stofwisselingsstoornissen kunnen worden veroorzaakt door de aanwezigheid in het menselijk lichaam van ongewenste gedetineerden - wormen en schadelijke micro-organismen. Ernstige en frequente ziekten, die niet tijdig worden behandeld, veroorzaken ook een vertraging van het metabolisme.

Symptomen van stofwisselingsstoornissen

De voorloper van het verkeerde metabolisme is een sterke verandering in de gewichtscategorie, het maakt niet uit of je snel gewicht verliest of een lichtgewicht set overtollig gewicht. Zoals het volgende symptoom het vermelden waard is, is het een onverzadigbare honger of dorst. Vrouwen zijn het verstoorde metabolisme het vaakst bij het begin van de menopauze of met een storing in de menstruatiecyclus.

Vernietiging van tandglazuur of structuur van haar en nagels getuigt van interne problemen. En de laatste, maar de belangrijkste factor is een maagklachten, die zich manifesteert in een stoelgangstoornis.

In elk geval moet u uw gezondheid van dichtbij volgen. Als u de bovengenoemde symptomen opmerkt, is het tijd om de endocrinoloog te bezoeken. Een specialist zal u onderzoeken en de juiste medicijnen voorschrijven. Stel vooral de behandeling van mensen ouder dan 50 jaar niet uit. Na een gebrek aan tijdige behandeling zal leiden tot het ontstaan ​​van overgewicht en dreigt met ziekten van het cardiovasculaire systeem, diabetes, oedeem en andere onaangename ziekten.

Schending van een ruil en jouw figuur

Hoe metabolische aandoeningen te voorkomen

Stoornis in het lichaam klopt sterk in uiterlijk. Ten eerste neemt het hongergevoel toe, dus we consumeren meer voedsel en krijgen meer calorieën binnen. En overgewicht is in geen geval een teken van schoonheid.

Ten tweede, in verband met de toename in gewicht, verschijnen zwelling en blauwe plekken onder de ogen. De volgende onaangename factor kan het verschijnen zijn van ontstekingen op de huid (puistjes).

Overtreding van een ruil slecht weerspiegelt zich in de structuur van haar en vingernagels of nagels. Verhoogt fragiliteit en verlies. Nagels beginnen te scheiden en breken.

Ja, en een Hollywood-glimlach in dit geval, je kunt niet schijnen, tandglazuur begint ook te verslechteren en af ​​te brokkelen.

Hoe een normaal metabolisme tot stand te brengen en te herstellen

Alleen erfelijke aanleg voor een slecht metabolisme kan niet worden behandeld, in andere gevallen is het mogelijk en noodzakelijk om met zijn stoornissen te vechten. U kunt veel nuttige informatie over dit onderwerp vinden en we bieden u slechts enkele opties om het lichaam in een vroeg stadium te normaliseren.

Hoe in het lichaam om een ​​metabolisme vast te stellen?

Eerst moet je aandacht besteden aan eten. Om de maag constant te laten werken en aan dit deel van de energie te spenderen, is het noodzakelijk om vijf maaltijden per dag of zelfs een maaltijd van zeven maanden vast te stellen. Om te eten is het noodzakelijk in porties op twee eetlepels stevig voedsel of 1 pollepel vloeistof, een interval van ongeveer 2,5-3 uur.

In dit geval is het alleen wenselijk die producten die het metabolisme versnellen, bijvoorbeeld:

  1. granen;
  2. vruchten;
  3. melk vetvrije producten;
  4. vlees zonder vet;
  5. magere vis.

En de laatste moet worden gestoomd of gekookt.

Hoe metabolische aandoeningen te voorkomen

Minder zout en meer water moeten in de voeding worden opgenomen. Een zoetekauw zal de hoeveelheid geconsumeerde sucrose moeten opgeven of verminderen.

Als je al het idee had om te gaan sporten, dan is het tijd om het te implementeren. Fysieke stress is nu meer dan ooit nodig.

Of het nu gaat om fitness of basketbal - het maakt niet uit, u hoeft alleen maar langer en vaker te bewegen. Door het nuttige met het aangename te combineren, moet je jezelf een bezoek aan de massagekamer niet ontzeggen. Een goede bloedcirculatie en lymfestroom hebben een zeer gunstig effect op de menselijke gezondheid in het algemeen.

Zoals ze zeggen, "De sauna verdrijft alle ziekten" - Ga naar de sauna of het Russische badhuis en de gezondheid zal sterker worden. Onder invloed van stoom breiden de bloedvaten uit, daarom neemt het metabolisme toe en worden schadelijke toxines samen met zweet naar buiten gebracht. Slaap moet met mate, een gezonde slaap is gunstig voor de toestand van het lichaam en uiterlijk. Nedosyp belast het centrale zenuwstelsel en de zenuwen zijn de receptoren waarop het hele lichaam zit. Giet niet te veel om zwelling en zwelling van de huid te voorkomen.

Mensen die in een kantoor werken en die lang in een gesloten pand verblijven, worden geadviseerd om vaker de open lucht te bezoeken.

Hoe het metabolisme te verbeteren en snel gewicht te verliezen?

Citroen - gezworen vijand van vet, dus je moet in de dagelijkse voeding van fruit van de familie van citrusvruchten opnemen. Er zijn sinaasappels, grapefruits, citroenen, pamelos. Om het gewicht weer normaal te maken, volstaat het om elke dag een paar lobjes van deze vruchten te consumeren.

Als je wilt afvallen, moet je veel water drinken. Voor het beste effect wordt citroensap aan het water toegevoegd.

Let op: als u een zere maag heeft, misbruik dan geen citroenzuur en drink geen citroenwater of eet geen citrus op een lege maag.

Hoe een metabolisme te bepalen, met behulp van folk remedies?

Folk-remedies worden niet minder vertrouwd dan drugs van een apotheek. Natuurlijk kun je dure medicijnen kopen die zijn ontworpen om het metabolisme in het lichaam te normaliseren, maar thuis zijn natuurlijke producten veel nuttiger dan kunstmatige.

Daarom stellen we voor om niet lui te zijn, maar om natuurlijke folk remedies te gebruiken:

Hoe metabolische aandoeningen te voorkomen
  1. We moeten koffie drinken. De granen van deze drank zijn een natuurlijk stimulerend middel, ze versnellen de stofwisseling met 5%. Eet elke dag wat koffie (1-2 kopjes);
  2. Groene thee is een natuurlijke vetverbrander die het probleem met de stofwisseling snel kan oplossen, daarom zou je de voorkeur moeten geven aan groene thee;
  3. Rode peper bevat een stof die de lichaamstemperatuur verhoogt. De consumptie van rode peper activeert het lichaam en verbetert de stofwisseling;
  4. Versnelt goed het metabolisme van verse kool;
  5. Een uitstekende afslankthee kan worden gemaakt van frambozenbladeren.

Hoe het metabolisme in de leeftijd na 50 jaar aan te passen

Na 50 jaar heeft het metabolisme de eigenschap om te vertragen, en dit fenomeen is normaal en wordt van nature aan het lichaam gegeven. Daarom is het op deze leeftijd, als de gezondheid het toelaat, noodzakelijk om de uitwisseling van stoffen met verdubbelde inspanningen te volgen. Er zijn geen speciale contra-indicaties, elk advies dat hierboven in dit artikel wordt beschreven, zal het doen. Het enige dat kan worden aangeboden is om een ​​specialist te bezoeken om de algemene toestand te beoordelen en de juiste behandeling te kiezen.

Het enige dat kan voorkomen dat je voor het lichaam zorgt, is luiheid. Als je vastbesloten bent om met problemen in het lichaam om te gaan, doe het dan consequent en trek je niet terug totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Wees gezond en onweerstaanbaar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

14 + = 19