Hoofdpijn in de linkerkant van het hoofd: de oorzaken van het uiterlijk | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Hoofdpijn in de linkerkant van het hoofd: de oorzaken van het uiterlijk

Dergelijke gevoelens hebben ten minste eenmaal iemand gestoord. Waarom ontstaan ​​er slechts aan één kant pijnlijke gevoelens? Wat wordt hun oorzaak en is dit fenomeen gevaarlijk?

Temporomandibulaire gewrichtsaandoening

Hoofdpijn in de linkerkant van het hoofd: de oorzaken van het uiterlijk

Hoofdpijn alleen aan de linkerkant van het hoofd is een kenmerkend symptoom van deze pathologie. Meestal is het gelokaliseerd in de linker tempel, de nek, geeft het in de schouders en zelfs de schouderbladen, dat wil zeggen dat slechts een deel van het hoofd wordt aangetast.

Andere symptomen van deze pathologie zijn tandenknarsen. Dit veroorzaakt spierongemakken, wat een provocateurhoofdpijn wordt. Ongemak in het gewricht kan ook worden veroorzaakt door een verplaatste TMJ-schijf, met onaangename sensaties die zich verspreiden naar het voorhoofd, de whisky en de nek.

Dergelijke hoofdpijn is zo ernstig dat artsen ze gebruiken voor migraine of een pathologie van de hersenen. Dit leidt dan ook tot een verkeerde behandeling en de belangrijkste pathologie wordt alleen verergerd.

Oorzaken van pijn in het linkerhoofdgedeelte van het achterhoofd

De redenen kunnen worden verborgen in een dergelijke ziekte als osteochondrose. Calciumzouten worden gedurende een bepaalde tijd op de wervels afgezet, wat leidt tot het klemmen van de cervicale slagaders en verslechtering van de bloedstroom. Dientengevolge, beginnen de hersenen zuurstofhongering te ervaren, ontvangen minder voedingsmiddelen. Een tekort aan de laatste leidt tot spasmen en gebrek aan zuurstof - tot duizeligheid. De ziekte kan leiden tot een vervorming van de verdeling van de intracraniale druk, respectievelijk, pijnlijke pulsatie zal alleen in een bepaald deel van het hoofd worden gevoeld.

Mogelijke oorzaken van pijn in het linker temporale deel van het hoofd bij oudere personen kunnen in verband worden gebracht met de ontwikkeling van arteriële hypertensie en cerebrale arteriosclerose. De provocerende factoren omvatten: emotionele, fysieke of mentale overbelasting, weersverandering. In zo'n situatie maakt de persoon zich zorgen over de hevigheid van het hoofd, drukkende, kloppende pijn in de achterkant van het hoofd en / of slapen.

Psychogene hoofdpijn - is in de regel pijnlijk, saai; ontstaat op de zenuwen. Het is gelokaliseerd in verschillende delen van het hoofd: occipitale, temporale, frontale. Gewoonlijk wordt een persoon geïrriteerd en wordt snel moe in deze situatie, klaagt over een gevoel van algemeen ongemak dat hem niet toestaat zijn gedachten te verzamelen, zich te concentreren. Bovendien is er een gevoel van angst.

Een scherpe pijn in de linkerkant van het hoofd maken

Hoofdpijn in de linkerkant van het hoofd: de oorzaken van het uiterlijk

Vaak gaat dit fenomeen gepaard met verschillende infectieziekten, zoals griep, angina pectoris Een zich ontwikkelende infectie gaat vaak gepaard met boren, trekken, schieten of barsten. Ongemak veroorzaken kan cariës-tand aantasten, wanneer de infectie de zenuwen raakt; harde, koude, ontstoken spieren van de nek, onderkaak, bovenarm. Onaangename sensaties kunnen worden versterkt door te bewegen, draaien, kantelen.

Dit fenomeen doet zich voor bij otitis, angina, sinusitis.

Het symptoom lijkt eerst nogal zwak, maar naarmate de ziekte voortschrijdt, intensiveert het. De pijn in dit geval, in de regel schieten, naaien. Bovendien zijn er andere symptomen van de ziekte. De toestand van de persoon verslechtert, de pijn neemt niet af, zelfs niet als hij / zij ligt. Dus verdoving werkt niet.

Een scherpe spasme, druk- en schietpijn kan worden veroorzaakt door een verandering in de weersomstandigheden. Meestal is het gelokaliseerd in de tempel, dichter bij het oor, pariëtale en frontale delen. Een paar uur voordat neerslag of meer wind de atmosferische druk verandert. Dit leidt tot een verandering in intracraniale en bloeddruk. Tanden, botten van de schedel kunnen pijn doen. Meestal ongemak is slecht uitgedrukt, kan met tussenpozen worden waargenomen. Vaak gaat het gepaard met zwaarte in hoofd en lichaam, slaperigheid.

Kloppende raspiruyuschaya-pijn in de linkerkant van het hoofd: producten die een aanval kunnen veroorzaken

Ongemak veroorzaken is een stof zoals natriumglutamaat - een additief voor levensmiddelen dat in veel bewerkte voedingsmiddelen zit. Wetenschappers suggereren dat het de verschijning van onaangename sensaties kan uitlokken: hoofdpijn, overmatig zweten, moeite met ademhalen, spanning in het gezicht, met name de kaken. De vermelde symptomen verschijnen in dit geval na een tijdje na een maaltijd, vergezeld van een doffe, kloppende pijn die de hele linkerkant van het hoofd treft.

Waar bevat monosodium glutamaat: ingeblikte en gedroogde soepen; verwerkt vlees; gebakken noten; jus, sauzen; kalkoen in zijn eigen sap; een aantal specerijen en kruiden; chips, sommige soorten aardappelen.

Hoofdpijn in de linkerkant van het hoofd: de oorzaken van het uiterlijk

De oorzaak van pijn in het hoofd kan nitriet zijn. Deze stoffen zijn te vinden in de volgende producten: corned beef; ingeblikte ham; salami; hotdogs; spek; gerookte vis; Bolognese worst.

Een zeer gevaarlijk product is chocolade - het kan een migraine veroorzaken. Chocolade leidt tot hypoglykemie, omdat het suiker bevat. Bovendien hebben de cacaobonen zelf een gemakkelijk hypoglycemisch effect. Het bevat ook cafeïne, de belangrijkste provocator van migraine.

De samenstelling van dit product omvat finylethylamine - een stof die respectievelijk vernauwing van de bloedvaten veroorzaakt, waardoor ongemak aan de linkerkant van het hoofd wordt veroorzaakt.

Tumor van de hersenen

In deze situatie zijn onaangename sensaties pulserend, trekken, pijn, vaak gepaard gaand met misselijkheid, braken. Bovendien kan er een stoornis zijn in de coördinatie van bewegingen, gehoor, zicht, verslechtering van slaap, geheugen, eetlust. Vaak treedt ongemak op in de ochtend, na het ontwaken en 's ochtends.

Ernstige hoofdpijn: andere oorzaken aan de linkerkant van het hoofd

Hoofdpijn in de linkerkant van het hoofd: de oorzaken van het uiterlijk
  1. Verlies van tonus. Hoofdpijn kan ontstaan ​​door een schending van de tonus van de cerebrale vaten van het veneuze en arteriële bed;
  2. Jonge leeftijd. Op jonge leeftijd zijn provocateurs meestal dergelijke factoren: migraine, autonome stoornissen, verhoogde ICP;
  3. Intoxicatie (vergiftiging), inclusief alcohol, gaat ook vaak gepaard met ongemak van deze aard;
  4. De oorzaken kunnen zich verbergen in pathologieën van zenuwen. Dit fenomeen kan wijzen op een schending van de functie van de wervelkolom en de schedelzenuwen;
  5. Heat. In de zomerhitte neemt de frequentie van aanvallen toe. Lage luchtvochtigheid en hoge temperatuur leiden tot de expansie van bloedvaten. Als gevolg daarvan vertraagt ​​de cerebrale circulatie, het lichaam begint zuurstofgebrek te voelen, er is een aanval. In de hitte, moet u langdurige blootstelling aan de open zon vermijden, en tijdens dit verblijf, zou u een lichte hoed moeten dragen die van natuurlijke stoffen wordt gemaakt. Je moet ook meer drinken om uitdroging te voorkomen. Het wordt niet aangeraden om zoete koolzuurhoudende dranken te gebruiken;
  6. In het oog geven. Wanneer dit fenomeen in het tijdelijke gebied is gelokaliseerd, is het mogelijk om een ​​vasospasme te verdenken veroorzaakt door overwerk, te fel licht, ingestie van het vreemde lichaam, oogziekte;
  7. Beroerte. Een dergelijke pathologie, als een beroerte, ontwikkelt zich juist met pijnlijke gevoelens (groeien, verspreiden). Een persoon heeft dringend medische hulp nodig. Samen met dit symptoom zijn er andere: flauwvallen, verwarring, spraak, geheugen, coördinatie, misselijkheid en braken.

migraine

Beamhoofdpijn en migraine zijn de twee meest voorkomende ziekten. Tegelijkertijd kunnen vliegen voor je ogen verschijnen. Bij sommigen gaat de aanval gepaard met een toename van de gevoeligheid voor uitwendige irriterende stoffen, geuren, enz. Dan klagen mensen over pijnlijke gewaarwordingen in een deel van het hoofd, in de tempel, tot aan de ogen.

Als u geen maatregelen neemt om de toestand van een persoon te verlichten, verspreidt migraine zich over het hoofd, misselijkheid en braken. Er kunnen fotofobie en algemene zwakte zijn. De duur van de aanval varieert van een half uur tot meerdere uren. Als de laatste een dag wordt uitgesteld, kan dit leiden tot een migraine-aanval.

Bij meisjes en vrouwen komen migraine vaak voor tegen de achtergrond van veranderingen in de hormonale achtergrond. Er is een verband met de menstruatiecyclus. Voor de eerste keer kan migraine storen tijdens de puberteit. Bij de zwangerschap neemt de frequentie van aanvallen af ​​en na een geboorte van het kind verdwijnt het gegeven fenomeen vaak genoeg voor altijd.

Vaak doet het linker deel pijn en er is een migraine bij vrouwen tijdens de menopauze. Dit is het gevolg van de bovenstaande reden, d.w.z. een verandering in de hormonale achtergrond.

Probeer de ziekte niet zelf te diagnosticeren en raadpleeg een arts met de bovenstaande symptomen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

82 − 73 =