Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

Hyperhidrose, of de manifestatie van overmatig zweten, kan worden geassocieerd met zowel externe als interne oorzaken. Hoe dan ook, bijna niemand kan de natte vlekken op kleding en zweetdruppels waarderen, die voortdurend op het gezicht verschijnen.

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

We beginnen na de geboorte te zweten. Promoot dit proces van temperatuurstijging, lichaamsbeweging, emotioneel "Tides". De meest voorkomende zweten manifesteert zich in de oksels, voeten en handpalmen, zelden - boven de bovenlip.

Veel vrouwen wenden zich tot de endocrinologen met klachten "Ik zweet bij de minste fysieke inspanning!". Soms is het echt verbonden met hormonale problemen, maar in sommige gevallen kunt u dit proces zelf corrigeren.

Dus hoe kun je minder zweten en je zelfvertrouwen beginnen te voelen?

Overmatig zweten: mogelijke oorzaken

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

In een gezonde toestand bevindt de temperatuur van ons lichaam zich voortdurend in een zeker evenwicht. Het lichaam ontvangt en geeft warmte. Wanneer de toevloed van warmte toeneemt, wordt het warm en ongemakkelijk voor ons. Om de hittebalans te herstellen, stoot ons lichaam zweet of zweet af. Alle mensen zweten - kinderen, tieners, volwassenen en bejaarden.

Dit gebeurt altijd met een intense sportbelasting of een verhoging van de temperatuur in de omgeving. Sommige mensen zijn gevoelig voor hyperhidrose tegen emotionele schokken. Overmatig zweten onder de oksels wordt vaak geassocieerd met het gebruik van stimulerende voedingsmiddelen - chocolade, kruiden, evenals warme en cafeïnehoudende dranken.

Als alle bovengenoemde redenen zijn uitgesloten, maar de natte scheidingen op kleding niet ophouden zich te laten voelen, is het waarschijnlijk dat uw probleem veel dieper is.

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

Hyperhidrose wordt vaak geassocieerd met een verscheidenheid aan endogene factoren, in het bijzonder chronische ziekten van interne organen en systemen. Daarom is het de moeite waard om dit fenomeen goed in de gaten te houden - gedeeltelijk "Onschuldig" het probleem kan worden gedekt door ernstige pathologieën, die in geen geval kunnen worden geactiveerd. Een daarvan is suiker en diabetes insipidus.

Als u meer zweten ervaart, ongeacht de aanwezigheid of afwezigheid van mogelijk irriterende factoren, neem dan contact op met uw arts om de precieze oorzaak van dit defect te bepalen.

In dit geval allemaal "Huishoudtrucs" zal machteloos zijn, en de bestaande ziekte zal verder gaan, waarbij in de evolutie veel meer ernstige symptomen optreden.

Meestal wordt in dit geval gegeneraliseerde (algemene) hyperhidrose waargenomen. zweet niet alleen de afzonderlijke delen, maar het hele lichaam.

Dus, aan de pathologische oorzaken van toegenomen zweten kan worden toegeschreven:

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?
 • Verschillende endocriene pathologieën (diabetes, hyperthyreoïdie of thyreotoxicose, disfunctie van de meocriene klieren);
 • feochromocytoom;
 • Arteriële hypertensie;
 • acromegalie;
 • Carcinoid-syndroom;
 • tuberculose;
 • malaria;
 • brucellose;
 • lymfoom;
 • De ziekte van Hodgkin;
 • De ziekte van Parkinson;
 • Slagen en pre-sults;
 • Psychogene ziektes.

Hyperhidrose is ook kenmerkend voor oncologische pathologieën en ernstige algemene intoxicaties, waarbij spoedeisende medische zorg belangrijk is. In het bijzonder wordt toegenomen zweten vaak waargenomen bij vergiftiging met alcohol en andere giftige stoffen. Soms kan het tot de dood leiden, vooral als er geen ontsmettingsmaatregelen zijn genomen.

Zoals u begrijpt, zullen de gebruikelijke hygiënenormen in deze gevallen machteloos zijn. En het negeren van het symptoom of proberen het zelf te elimineren kan een ernstige bedreiging voor uw gezondheid en leven zijn. Wat te doen in dit geval, om minder te zweten? Het is uiterst belangrijk om de oorzaak van de aandoening uit te roeien, en een gekwalificeerde arts zal u hierbij helpen.

Het zweten tot een minimum beperken

Als het probleem altijd urgent voor u was en u bent er 100% zeker van dat er geen pathologische oorzaken zijn voor hyperhidrose in uw lichaam, kunt u proberen de hoeveelheid zweet tot een minimum te beperken. Hoe kan "Leren" minder zweet onder de oksels? Volg enkele eenvoudige regels die u zeker zullen helpen omgaan met lokale hyperhidrose.

Gebruik deodorants

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

Deodorant is een cosmeticum dat de manifestaties van hyperhidrose neutraliseert. Het bestaat uit sterke geuren die de onaangename geur tegengaan. Antibacteriële componenten voorkomen de versnelde afbraak van zweet en verkleinen de kanalen van de zweetklieren. Handelingen die deodorant genoeg zijn voor 5-7 uur, wat duidelijk niet genoeg is.

Daarom zijn deodorant-anti-transpiranten tegenwoordig veel voorkomend, "Werken" binnen 24-48 uur.

Deodorants die geen geurstoffen bevatten, zijn te koop, bijvoorbeeld het populaire Zweeds Droog droog. Hun actie is alleen gericht op het stoppen van de ontbinding van het zweet en tijdelijke neutralisatie van de zweetklieren. Ze zijn niet alleen ontworpen voor okselholtes, maar ook voor de voeten of handpalmen. Op het gezicht worden niet gebruikt;

Scheren!

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

Activisten van feministische bewegingen zijn steeds agitatiever om te weigeren hun oksels te scheren om de sterkere seks te behagen. We weten niet waar de mannen zijn, maar het is de moeite waard om tenminste hun eigen hygiëne te plezieren.

Het is geen geheim dat in plaatsen die verhoogde vegetatie lokaliseren, niet alleen het zweet zelf, maar ook de bacteriën zich sneller verspreiden en ontleden.

Het resultaat is een uiterst onaangename geur, een verstopping van klieren, ontstekingsprocessen. Emancipatie is misschien een goede zaak, maar het wordt een voedingsbodem voor microben "Voor een idee" duidelijk niet noodzakelijk;

Beperk kruiden

liefde "Hot" Mexicaanse of Indiase keuken? Dan moet u weten dat de stroom kruiden in uw maag bijdraagt ​​tot een sterkere productie van thermische energie. En de zon verwarmt het lichaam van buiten. Overmatige consumptie van gekruid voedsel kan dus bijdragen aan het vrijkomen van overmatig zweet. Het is vooral belangrijk om de eigen voorkeur in het hete seizoen van het jaar op te geven;

Alcohol en cafeïne zijn vijanden van lichamelijke droogheid

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

"Wat zou ik doen om minder te zweten?" - Soms worden vrouwen gevraagd, nippen aan pinokolada op het strandijs. Weet je dat alcohol in je lichaam de zweetklieren stimuleert? Als u zwaar zweet en hieruit ernstig ongemak ondervindt, moet u de consumptie van alcohol beperken.

Hetzelfde geldt voor cafeïnehoudende dranken. Het lijkt erop, hoe kan een zweet van een heerlijke caramel latte een zweet opwekken?

Het is heel eenvoudig! Cafeïne is een van de sterkste natuurlijke stimulerende middelen. Het activeert het zenuwstelsel en stimuleert zweten. Daarom, als u echt het gebruik van uw favoriete koffie niet kunt beperken, drink het dan met ijs om deze reactie te neutraliseren;

Kies zorgvuldig kleding

Je kunt veel doen om de manifestatie van zweten te verminderen, maar zonder je garderobe te herzien, zullen al je pogingen worden gekroond met mislukking. Synthetische stof belemmert de hydratatie van de huid en voorkomt dat deze zelfs in het koude seizoen kan ademen. Wat kunnen we zeggen over de zomerhitte, wanneer het lichaam bovendien wordt verwarmd van brandend zonlicht?

Trouwens, iedereen weet dat donkere kleding warmte aantrekt, dus ze moeten ook in de zomer worden weggegooid, ook als ze uit katoen of linnen bestaan.

Hoe minder zweten in de puberteit, adolescentie?

Hyperhidrose: hoe om te gaan met onaantrekkelijk lichaamsvocht?

Hyperhidrose in deze periode is redelijk en verklaart: ten eerste is er een ernstige hormonale herstructurering, en ten tweede ondergaan jonge mensen veel stress die verband houdt met de overgangsperiode, studie, de eerste liefdeservaringen. In dit geval moet je proberen minder nerveus te zijn, want bij elke emotionele schok begint het lichaam wanhopig "Protect", in het bijzonder, met de hulp van overmatig zweten.

Wat is er nog meer te doen?

Volg alle bovenstaande regels. En het allerbelangrijkste: vergeet deodorants niet. Maar ook hier is er een belangrijke nuance: als je de tijd van hergebruik van antiperserant hebt gemist en je hebt al tijd gehad om te zweten, moet je eerst je oksels wassen en pas daarna de remedie opnieuw toepassen.

Anders zal het effect onaangenaam en onverwacht zijn: de geur van zweet vermengt zich met parfum en er zal absoluut onaantrekkelijk zijn "Aroma".

Nu weet je wat je moet doen om 'het vuil in het gezicht' niet te raken, waardoor de mensen in de buurt worden verward met de geur van zweet en natte sporen op kleding. En vergeet niet een specialist te raadplegen als het probleem van hyperhidrose u heeft betrapt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 − = 25