Gezondheid van vrouwen

Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandeling

Ontsteking van de clitoris en andere uitwendige genitaliën in de geneeskunde wordt vulvitis genoemd. Tot de uitwendige geslachtsorganen behoren ook schaam-, grote en kleine schaamlippen, hymen / haarresten, vestibule vestibule, twee Bartholin-klieren, een ui (veneuze plexus).

Contents

Waarom is er een ontsteking van de clitoris bij meisjes en vrouwen?

Verschillende factoren dragen bij tot de ontwikkeling van de ziekte: constante vochtigheid en warme omstandigheden waarin de geslachtsorganen zich bevinden; een groot aantal zenuwuiteinden, vasculaire plexi, zachte huid, huidplooien.

De belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van vulvitis:

Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandeling
 • Infecties: stafylokokken, streptokokken, enterococci, schimmels, E. coli, enz. Deze worden veroorzaakt door niet-specifieke vulvitis. Gonokokken, chlamydia, virussen, trichomonaden, difteriehengels, tuberculeuze mycobacteriën veroorzaken specifieke vulvitis;
 • Orale seks (als gevolg van infectie);
 • Langdurige antibioticatherapie, hormonale geneesmiddelen, immunosuppressiva. Deze geneesmiddelen verstoren de balans van microflora, wat een dysbacteriose veroorzaakt, die zich op haar beurt kan manifesteren in de vorm van genitale candidiasis, waaronder candidiasis vulvitis;
 • Diabetes mellitus, leukemie, de aanwezigheid van kwaadaardige tumoren;
 • Oncologische aandoeningen van de vagina, baarmoederhals en het baarmoederslichaam, eierstokken in het stadium van necrose en verval;
 • Ontstekingsziekten van het genitale gebied: vaginitis, endometritis, endocervicitis, pyosalpix;
 • Urethritis of cystitis;
 • Urine-incontinentie;
 • Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandelingUrogenitale fistel;
 • wormziekte;
 • Allergische reactie op cosmetische, hygiënische en parfumhoudende middelen;
 • Chemisch effect: douches met antiseptische oplossingen, huidirritatie met chemische stoffen (gas, stof bij de productie);
 • Thermische factoren: hete baden, spuiten met hete oplossingen;
 • Niet-naleving van persoonlijke hygiëne;
 • Natte omstandigheden: baden, lang dragen van een turnpakje.

Is het mogelijk om ontsteking te krijgen door masturbatie van de clitoris en geslachtsorganen in het algemeen

Het is de moeite waard om op te merken dat het heel goed mogelijk is om de ontwikkeling van de ziekte op deze manier te provoceren. Het feit dat het kan ontstaan ​​en om mechanische redenen, bijvoorbeeld met paardrijden, fietsen, enz. Dat wil zeggen, ontsteking is best mogelijk om te krijgen en masturbatie, vooral als het werd gedaan met ongewassen handen.

Daarnaast beweren artsen dat een van de prikkelende factoren het lage niveau van oestrogenen in het lichaam is. Normaal gesproken wordt deze aandoening waargenomen bij kinderen en adolescenten, maar ook na de menopauze.

Symptomen van ontsteking van de clitoris (vulvitis) bij meisjes en vrouwen

Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandeling
 • Roodheid van de huid;
 • zwelling;
 • Pijn, die wordt verergerd door beweging, plassen, seks;
 • Brandende sensatie;
 • jeuk;
 • Het binnenoppervlak van de kleine schaamlippen wordt ruw vanwege de vergrote talgklieren;
 • Met herpetische vulvitis op het oppervlak van de geslachtsorganen worden er bellen gevormd, gevuld met vloeistof, die worden geopend, uitgedrukt en bedekt met korsten;
 • Misschien het uiterlijk van plaque, met name bij difterie. Soms worden zweren gevormd. Met schimmel- en candidiasis-laesies worden psoriatische plaques gevormd;
 • De lichaamstemperatuur kan verslechteren, de algemene toestand kan verslechteren.

Het is vermeldenswaard dat bij diabetes mellitus de ontsteking van het perineum nabij de clitoris voornamelijk tot uiting komt door ondraaglijke jeuk.

Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandeling

Ontsteking van de clitoris kan afhankelijk van de oorzaak primair en secundair zijn. Vrouwen in de reproductieve leeftijd hebben bijvoorbeeld een grotere kans om secundair te worden, wat zich voordoet tegen de achtergrond van veelvoorkomende ziekten of pathologieën van het voortplantingssysteem. In de kindertijd komen primaire dingen vaker voor. Dit komt door de neiging tot exudatieve diathese, helminthiasis.

Afhankelijk van het klinische verloop wordt vulvitis ingedeeld in acuut en chronisch. De eerste worden gekenmerkt door uitgesproken tekens. bewijsmateriaal chronische ontsteking is minder opvallend, maar wordt significant versterkt door terugval van de ziekte. Bij jonge kinderen kan de ontsteking gecompliceerd worden door de vorming van verklevingen tussen kleine schaamlippen (synechiae).

Symptomen van de ziekte veroorzaken ernstig ongemak, vooral jeuk, maar u kunt de huid niet kammen, omdat u de infectie kunt infecteren. Om de ontsteking te verlichten vóór het bezoek aan de arts, kunt u een warm (niet heet) bad nemen met een afkooksel van kamille, calendula of touw.

Veeg de geslachtsdelen van voren naar achteren af, zonder de huid te wrijven. Houd ze altijd droog en schoon. Het is onmogelijk om te vertragen met de verwijzing naar de arts, omdat de ontsteking kan uitbreiden naar de vagina (vaginitis) en zelfs de baarmoeder en de aanhangsels ervan.

Diagnose van symptomen van ontsteking van de clitoris

Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandeling

De arts luistert naar de klachten van de patiënt, vraagt ​​naar het begin van de ziekte, de pathologieën in de geschiedenis en de aanwezigheid van acute en chronische pathologieën op dit moment, verdraagbaarheid van medicijnen.

Ook de uitwendige geslachtsorganen worden onderzocht, er kan een vergrootglas in de hand worden gebruikt; vaginaal en rectaal vingeronderzoek; bemonstering van uitstrijkjes voor cytologische analyse voor kwaadaardige cellen, microscopie, bacteriologische inoculatie, krijgen informatie over de veroorzaker van de ziekte en de gevoeligheid voor antibiotica.

De arts let op de perifere lymfeklieren. Indien nodig wordt colposcopie van het vulva-oppervlak uitgevoerd. De analyse van ontlasting voor de aanwezigheid van wormen is verplicht.

Differentiële diagnose bij meisjes en vrouwen

Het klinische beeld van vulvitis heeft soortgelijke kenmerken als een aantal andere pathologieën, daarom moet de arts dit noodzakelijkerwijs uitsluiten. Jeuk kan bijvoorbeeld wijzen op pediculosis, schurft, psoriasis, beperkte neurodermitis, seborrheic dermatitis, sclerotrofisch korstmos (kraurose).

Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandeling

De bovenstaande symptomen kunnen duiden op een precancereuze toestand of rechtstreeks op de kanker zelf, plasmocellulaire vulvitis, die gepaard gaat met het verschijnen van rode glanzende plaques. Als de oorzaak niet kan worden vastgesteld, wordt een biopsie toegediend. De procedure wordt ook gebruikt in het geval dat de behandeling gedurende 6 weken geen positieve resultaten gaf.

Uitgaand van wat gezegd is, kan worden geconcludeerd dat vulvitis, hoewel het naar visuele ziektes verwijst, soms moeilijk te diagnosticeren is, kan het nodig zijn om een ​​therapeut en dermatoveneroloog te raadplegen. Wanneer een door seksueel contact overgedragen ziekte wordt gedetecteerd, worden diagnostische tests uitgevoerd om andere soortgelijke infecties te identificeren.

Behandeling met geneesmiddelen van ontsteking van de clitoris

De therapie is gericht op het elimineren van de oorzaken van de hierboven genoemde ziekten en gelijktijdige pathologieën (bijv. Helminthiasis, gonorroe, difterie, diabetes mellitus). Bij acute vulvitis wordt bedrust aanbevolen. Zonder falen af ​​te zien van seksuele handelingen.

De therapie wordt individueel geselecteerd. Het wordt aanbevolen om tot drie keer per dag warm te worden met warme kruideninfusen, een oplossing van kaliumpermanganaat, dioxidine, miramistine, boorzuur (2%) of chloorhexidine. De arts kan een actuele toepassing van antibacteriële geneesmiddelen voorschrijven (Cream Macmirr,Vagitsin“) Of hun introductie in de vagina (“Ginalgin“”Terzhinan“”polizhinaks“).

Ontsteking van de clitoris: oorzaken, symptomen, behandeling

Behandeling duurt tot volledige verlichting van de symptomen van ontsteking. Therapie kan worden aangevuld met antioxidanten – vitamine A om het epitheel te beschermen, evenals C en E.

Om het herstelproces te versnellen, vooral wanneer je een verklaring aflegt, helpen de rozenbottels of duindoornolie, solkoseril. Bij ernstige jeuk worden middelen voorgeschreven voor plaatselijke toediening, bijvoorbeeld anesthesiezalf, antihistaminica (suprastin, dimedrol, tavegil).

Atrofische vulvitis en vaginitis, die vaak wordt waargenomen bij postmenopauzale vrouwen, vereisen de toediening van hormonen op basis van oestrogenen, die zowel voor lokaal als voor systemisch gebruik kunnen worden voorbereid. Specifieke vormen van ontsteking vereisen speciale therapie.

Preventief onderhoud van een ziekte veronderstelt naleving van hygiënevoorschriften, zowel in het algemeen als geslachtsdelen in het bijzonder. Daarnaast is het noodzakelijk om zoveel mogelijk de invloed van de oorzaken die de ziekte veroorzaken uit te sluiten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply