Waarom barsten de oren en wat doe ik eraan? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Waarom barsten de oren en wat doe ik eraan?

Als een enkel voorkomen van kabeljauw in de oren, dat optreedt bij het slikken of in rust, zonder aandacht kan worden gelaten, dan moeten vaak gelijkaardige gevoelens verschijnen die alarmerend zijn. Dit geluid kan een indicator zijn - het lichaam is niet in orde.

Oorzaken van kabeljauw in de oren

Waarom barsten de oren en wat doe ik eraan?

Welke problemen kunnen wijzen op een scherp onaangenaam geluid dat in de gehoorgang verschijnt? 

 • Over inflammatoire ziekten geassocieerd met de nasopharynx; De oren zijn verbonden met de neusholtes en het strottenhoofd door de buis van Eustachius, en met eventuele pathologische veranderingen in de oren kunnen geluid, knetteren en een gevoel van benauwdheid voorkomen;
 • Ongemak van dit type kan optreden bij fysiek overwerk, gebrek aan slaap, in stressvolle situaties;
 • Dit geluid gaat gepaard met sprongen in de bloeddruk;
 • Bewijs van een ontsteking van de haarzakjes van de oorzone;
 • Over de zwavel plug;
 • Een scherp geluid verschijnt als de intracraniale druk sterk stijgt of daalt;
 • Lawaai in één oor kan een bijwerking zijn na inname van medicijnen;
 • Als het geluid alleen bij het slikken hoorbaar is, kan het probleem te maken hebben met de werking van de maxillofaciale verbinding;
 • Noem dit fenomeen kan osteochondrose van de cervicale regio. 

Het is vooral belangrijk om op tijd met de behandeling te beginnen, als het kraken wordt veroorzaakt door een verstoring van de werking van het binnenoor. Met dit fenomeen begint het gehoor te verminderen. 

Soms is de oorzaak van kabeljauw in het oorgebied banaal - met een scherpe beweging van het hoofd produceert het haren die in de oorholte groeien. Het is voldoende om ze te verwijderen en het probleem zal worden opgelost. 

Maar vaker om de factor te identificeren die een onaangenaam fenomeen veroorzaakt, moet u medische hulp zoeken. 

Naar welke dokter gaat het?

Bypass-artsen moeten beginnen met ENT-kast.

Als er geen ontstekingsziekten in het gebied van het binnen- en buitenoor en de nasopharynx worden gevonden, geeft de otolaryngoloog aanwijzingen aan de fonoloog. 

Deze arts is verantwoordelijk voor de gehoororganen. Hij zal controleren of de hoorzitting verslechtert, voert speciale tests uit. 

Als het probleem niet wordt gevonden, moet u een neuroloog of een oogarts bezoeken om de intraoculaire druk te bepalen. 

Verder kan het nodig zijn om een ​​traumatoloog van de maxillofaciale operatie of tandarts te raadplegen. 

Elimineer de oorzaak van lawaai in de oren, omdat dit kan leiden tot tijdelijke of permanente doofheid. Zelfs als de problemen van het verschijnen van scherp geluid in het oor met het gehoororgaan niet zijn verbonden, met hun constante uiterlijk, raakt de gehoorzenuw eraan gewend en begint te atrofiëren. 

Hoe het knetteren in het oor te elimineren: advies van artsen

Je kunt proberen het knetteren in je oren te elimineren, natuurlijk, nadat je de exacte oorzaak van het optreden hebt geïdentificeerd. 

 • Als de reden een zwavelplug is
Waarom barsten de oren en wat doe ik eraan?

Als er een zwavelplug in de gehoorgang zit, zal deze na extractie geen externe geluiden veroorzaken.

In geen geval kan het worden uitgekozen met een scherp voorwerp. Het is het beste om 's nachts te druppelen in de gehoorgang voor 2-3 druppels verwarmde amandelolie - het wordt verkocht in een apotheek.

Het is mogelijk om zwavelkurk gedurende meerdere dagen kwijt te raken. Het zal zachter worden en naar buiten komen.

Als er geen amandelolie is, kunt u elke groente gebruiken.

Nadat de olie is gedruppeld, moet de gehoorgang worden afgesloten met een katoenen turundochka, zodat de olie niet onmiddellijk uitlekt. 

 • Als de oorzaak chronische otitis is

Chronische otitis, waardoor een oorverstopping ontstaat, kan op verschillende manieren thuis worden behandeld: 

 • Om de nacht in een gehoorgang aan te doen verdunt een turundochku, gedrenkt in een oplossing van propolis - tinctuur, met water. Spirituous tinctuur van propolis kan worden gekocht bij een apotheek of onafhankelijk worden gemaakt;
 • Turundochku kan ook worden geïmpregneerd met boorzuur, kamfer, in het algemeen elke alcoholische vloeistof: het verwarmende effect blijft ongewijzigd. Het enige voordeel van propolis is dat het antiseptische eigenschappen heeft;
 • Als de oorzaak oorontsteking is

Kompressen zullen helpen om te gaan met een crash in het oor veroorzaakt door ontstekingsziekten. Ze kunnen droog en nat zijn. 

Droge kompressen zijn verhit zout, zand, gekookt ei. De verwarmingsstof wordt in een servet gewikkeld en op de tragus aangebracht. 

Het algoritme voor het aanbrengen van een nat kompres is als volgt:

 • Vouw verschillende lagen gaas in en waad het in wodka of alcoholische vloeistof;
 • Op het gaasdoekje, ter bescherming tegen de gevoelige huid van het brandende, een met alcohol geïmpregneerd kussen plaatsen, het is bedekt met een plastic film of perkamentpapier;
 • Daarbovenop is nog een laag gaas nodig;
 • Vervolgens wordt de structuur gefixeerd met een verbandverband, dat een paar slagen rond het hoofd wordt uitgerekt. 

De oorschelp moet open zijn, hiervoor is een spleet gemaakt in het verband. Als de schaalhuid langdurig wordt blootgesteld aan alcoholische vloeistoffen, kan zich een verbranding vormen. 

Folk remedies

Probeer het geluid in de oren te elimineren met behulp van tinctuur van aira. Om dit te doen, neem geraspte wortel aira in een hoeveelheid van 5 g, giet 2 kopjes kokend water en ongeveer 30 minuten, aandringen op een waterbad. Drink het medicijn voor het eten. Het verloop van de behandeling met deze remedie is ongeveer 2 maanden. 

Berkenteer wordt opgelost in melk: een theelepel van 250 ml, en drink deze hoeveelheid gedurende de dag voor het eten. Een maand later zal het knetteren in het oor verdwijnen. 

Als het nauwkeurig is vastgesteld dat het geluid in de oren als gevolg van lage bloeddruk, dan is de situatie corrigeert de magnolia wijnstok. Overigens helpt het ook bij de behandeling van gehoorverlies. Tinctuur van Schizandra moet 3 keer per dag 45 minuten na het eten van 25 druppels worden ingenomen. 

Meestal veroorzaakt lawaai in de oren tijdens het slikken verstoringen in het gewricht van de onderkaak. In dit geval is het onmogelijk om met binnenlandse middelen om te gaan. Het is noodzakelijk om medicijnen voor te schrijven die de beweeglijkheid van het gewricht herstellen. Sommige moderne klinieken introduceren zelfs een Botox-oplossing in de omliggende spieren. 

Als het scheuren optreedt op het moment van een chronische subluxatie van het gewricht, kan het slingeren van het gewricht van links naar rechts de subluxatie zelf aan, maar in de toekomst zal het, zonder naar de dokter te gaan, nog steeds niet in staat zijn om te doen. 

Tekens in verband met ruis in de oren

De volgende informatie is niet ernstig, maar voor iemand is deze informatie mogelijk belangrijker dan een medische diagnose. Als je constant een scheur in beide oren hoort - iemand discussieert "door de ogen". 

Een scherpe scheur, periodiek te horen in het rechteroor, volgens sommige tekens, wordt als een slecht teken beschouwd. Dus iemand belasterd, en het is praktisch onmogelijk om de waarheid te bewijzen. Het klikken aan de linkerkant geeft aan dat ze achter hun rug discussiëren, maar alle gerapporteerde informatie is waar.

Waarom barsten de oren en wat doe ik eraan?

Een andere bron meldt dat het knetteren in het rechteroor naar de dichtstbijzijnde vreugde is, naar een ontmoeting met een aangenaam persoon. Hetzelfde geluid aan de linkerkant - een onverwacht geschenk. 

De derde bron is zeker dat op kabeljauw in de gehoorgangen het weer kan worden voorspeld. Aan de rechterkant rinkelt het - we moeten wachten op warmte, aan de linkerkant - afkoelen. Tekens waaruit de bron moet vertrouwen - iedereen beslist voor zichzelf. Evenals dat, geloof in een teken of niet. 

Maar niettemin, bij periodiek herhalende kabeljauw in oren - een of beide, is het noodzakelijk om niet op nationale tekens te vertrouwen en om de exacte reden te definiëren. 

Periodieke tinnitus in de oren kan het enige symptoom zijn van otosclerose, een ziekte die doofheid veroorzaakt. Tijdens dit proces ontwikkelt zich een sponzig bot in het doolhof, waardoor het aambeeld en de stiften niet normaal kunnen werken. 

Hoe eerder de ziekte wordt vastgesteld, hoe groter de kans om het begin van doofheid te stoppen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

54 + = 55