Gezondheid van vrouwen

Waarom de schaamlippen pijn doen: de meest voorkomende oorzaken van ongemak

Allereerst moet een dergelijk probleem worden opgemerkt als vulvovaginitis - ontsteking van de schaamlippen. Zijn menstruatie provoceren, natuurlijke leucorrhoea, vuile was, masturbatie, de geslachtsorganen aanraken met vuile handen. Vulvovaginitis manifesteert zich door een prikkelend gevoel in de zone van de uitwendige geslachtsorganen, dat pijn doet tijdens het lopen en het bezoek aan het toilet. Met de progressie van de ziekte krijgen natuurlijke secreties een geelgroene tint en een onaangename geur, de externe genitaliën doen zelfs meer pijn.

Waarom doen grote en kleine schaamlippen pijn: ziekten van de geslachtsorganen

Waarom de schaamlippen pijn doen: de meest voorkomende oorzaken van ongemak

Niet minder veel voorkomend probleem is candidiasis of spruw. Deze ziekte veroorzaakt schimmels van het geslacht Candida, die de menselijke slijmvliezen aantasten. Deze microben zijn conditioneel pathogeen en worden geactiveerd door de invloed van negatieve factoren op het lichaam. Schimmels kunnen seksueel worden overgedragen, maar meestal wordt de ziekte niet geassocieerd met geslachtsgemeenschap. Vaak komt dit voort uit het constante gebruik van gearomatiseerde hygiëneproducten (pads, zeep, gel).

In dit geval doen de schaamlippen vooral pijn tijdens seks.

Om de diagnose te bevestigen, voldoende uit de vagina smeren. De behandeling moet alleen een arts benoemen, aangezien lijsters een nogal verraderlijke ziekte zijn. Elimineer ongemak na de seks zal helpen cortisone zalf. Lijster gaat gepaard met irritatie en overgevoeligheid vulva, schaamlippen ernstig gewond, vooral na de seks, worden ze rood en gezwollen, is er jeuk en branden.

Een derde veelvoorkomend probleem waarom er ongemak - vulvodynia - een pijnlijke aandoening die zowel bij de ingang van de vagina kan worden gelokaliseerd en gelden voor alle de genitaliën. Deze ziekte treedt op als gevolg van chronische ontsteking van de zenuwuiteinden van de vulva. Klassieke tekens zijn brandende en onaangename gewaarwordingen.

Artsen zeggen dat de oorzaken van vulvodynie kunnen worden verborgen in vaginale infecties, chronische spruw en antibiotica-inname. Diagnose van pathologie is moeilijk, het wordt vaak verward met andere ziekten. Vrouwen die lijden aan vulvodynia worden drager van infecties, hebben vaak last van depressies. In dit geval kunnen de schaamlippen permanent ziek zijn: tijdens het lopen, fietsen, seks, het inbrengen van een tampon en zelfs bij normaal zitten. Ze zijn bijna altijd ontstoken.

Bartholinitis is een ontstekingsproces dat zich in de grote klier van de vestibule van de vagina bevindt. De klieren bevinden zich boven elk van de lippen, lijken op erwten. Ze reguleren de afgifte van smeermiddel tijdens seksuele opwinding. Wanneer de vagina en de schaamlippen opgezwollen zijn en ze pijn doen, kun je een ontsteking en een verstopping van deze klieren vermoeden.

Waarom de schaamlippen pijn doen: de meest voorkomende oorzaken van ongemak

De geneeskunde kan niet precies bepalen wat de laatstgenoemden provoceert, maar hoogstwaarschijnlijk zijn het verschillende microben (gonococcus ave, staphylococcus enz.). De ziekte wordt gekenmerkt door het feit dat pulserende pijn optreedt tijdens seksuele opwinding en pas na enkele uren na het vrijen. Een vrouw kan tasten voor zeehonden in de buurt van de vagina tijdens ontsteking van de Bartholin-klieren.

Gardnerella - dit is een speciaal geval van vaginale dysbiose. De bacterie Gardnerella provoceert de ziekte. Het is vermeldenswaard dat de symptomen van infectie slechts in de helft van de gevallen van infectie verschijnen.

Het ziektebeeld omvat symptomen zoals roodheid en zwelling van de schaamlippen, schuimende of waterige vaginale afscheiding met een slechte geur (verrot, vis), vaginale jeuk en genitaliën. In verwaarloosde gevallen wordt de kleur van de ontlading groenachtig. Vrouw die lijden aan pijn, droogheid en jeuk, heeft moeite met plassen.

Waarom doet de schaamlippen een vrouw pijn tijdens de zwangerschap?

De verandering in de kleur van dit deel van het lichaam is een van de eerste tekenen van een succesvolle conceptie. Meestal is er ongeveer 10-12 dagen na de bevruchting een donkerder, blauwachtig tintje. Vaak treden ongemak, jeuk en pijn op in het midden van de draagtijd.

Wanneer de zwangerschap de bloedtoevoer van alle geslachtsorganen vergroot, nemen de lippen toe in grootte, alsof zwelling, elastischer worden en de huid donkerder.

Waarom de schaamlippen pijn doen: de meest voorkomende oorzaken van ongemak

Veranderingen kunnen worden veroorzaakt door een groeiende foetus: het drukt op slagaders, die de bloedcirculatie verergeren. Dit kan leiden tot zwelling van dit deel van het lichaam, maar dit fenomeen is niet gevaarlijk. Er kunnen echter spataderen verschijnen: aders zijn duidelijk zichtbaar, afdichtingen worden gevoeld. Meestal verdwijnt het probleem na de bevalling. Spataderen interfereren niet met een keizersnede.

Om de conditie te vergemakkelijken helpt het lopen, rust in een liggende positie aan de zijkant. Het wordt niet aangeraden om lang te blijven staan ​​en zitten.

Soms ontwikkelt zich acute tromboflebitis of treedt een afgebroken aderruptuur op, gepaard gaand met hevig bloeden.

Waarom kwetsen de schaamlippen vrouwen na de bevalling?

Dit fenomeen is een vrij natuurlijke voorwaarde voor een vrouw die het leven heeft geschonken aan een kind. In dit geval kan ongemak voor een behoorlijk lange tijd verontrustend zijn. Dit is te wijten aan ernstig trauma aan de slijmvliezen, scheuren en hechten. Het belangrijkste in deze periode is niet dat de infectie het lichaam kan binnendringen, dus het is erg belangrijk om de aanbevelingen van de arts voor persoonlijke hygiëne te volgen.

Er was een knobbel op de schaamlippen, wat pijn doet

Dit fenomeen kan een symptoom zijn van verschillende pathologische aandoeningen, die, indien onbehandeld, tot negatieve gevolgen leiden. Om uit te vinden wat de oorzaak van de verdichting is, is het noodzakelijk om een ​​diagnose uit te voeren.

Mogelijke redenen:

Waarom de schaamlippen pijn doen: de meest voorkomende oorzaken van ongemak
  1. Lokale irritatie;
  2. Ontsteking van de haarzakjes;
  3. Bartolini;
  4. Inbeslagname van de talgklieren.

Tumoren kunnen optreden als gevolg van lokale huidirritatie. Provoceren de laatste kan zijn factoren zoals scheren intieme delen, slechte hygiëne, slechte kleding, draag ongemakkelijk, lange paardrijden of fietsen, de verkeerde temperatuur.

Eerst verschijnt een kleine rode uitslag op de huid, die vanzelf kan passeren. Als de irritatie wordt gecompliceerd door een infectie, is er een purulente ontsteking en een abces dat eruit ziet als een knobbel en pijn veroorzaakt. Ontsteking van het haarzakje komt vaak voor op de uitwendige genitaliën. Meestal gebeurt dit met ontharing en ontharing, die de ingroei van haar in de huid bevorderen, wat op zijn beurt leidt tot ontsteking.

In het begin is de kegel vrij klein, maar kan worden gepalpeerd met vingers, het levert op dit moment geen bijzonder ongemak op. Na verloop van tijd wordt het gevuld met pus en neemt het toe in grootte. Als er niets wordt gedaan, zal het abces zich onder de huid openen, infectie van nabijgelegen gezonde weefsels zal optreden.

Een pijnlijke knobbel kan optreden wanneer de talgklieren zijn geblokkeerd. Dit laatste gebeurt vaak tegen de achtergrond van een te grote droogheid van de huid of het gebruik van ongeschikte hygiëneproducten. Wanneer de poriën smaller worden, kan de huidolie het oppervlak van het lichaam niet bereiken. Dientengevolge, is de talgklier verstopt met vet, het hoopt zich geleidelijk op, waarna een dicht vetvet wordt gevormd. Meestal veroorzaken deze kegeltjes geen ernstig ongemak. Met een sterke duw is het soms mogelijk om de inhoud van de vrouw uit te persen, maar het wordt niet aanbevolen om dergelijke activiteiten zelf uit te voeren.

Probeer niet zelf medicatie te nemen, tk. het zal je toestand alleen maar verergeren!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

87 − 77 =