Waarom knetteren de nek en de ruggengraat? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Waarom knetteren de nek en de ruggengraat?

Een karakteristieke crunch in de gewrichten - en de wervelkolom bestaat uit afzonderlijke segmenten - verschijnt tijdens het bewegen. Wanneer de individuele wervels ten opzichte van elkaar bewegen, neemt de speling toe en neemt de druk in de gewrichtsholte af. In de synoviale vloeistof vormen zich belletjes, die onmiddellijk barsten. Meestal treedt er een crunch op wanneer de positie van de nek verandert, omdat dit een van de meest betrokken afdelingen van de wervelkolom is.

Dit is een van de theorieën die medische theoretici uitleggen waarom de wervelkolom knerpt. Dat wil zeggen, als de fysiologische crunch natuurlijk is en er geen behandeling vereist is, wanneer er geen pijnlijke sensaties ontstaan.

De oorzaken van het verschijnen van geluiden tijdens beweging

Waarom knetteren de nek en de ruggengraat?

De wervels knarsen het vaakst in de cervicale regio, dus het is het meest mobiel. Minder vaak - in de lendestreek: met karakteristieke bewegingen en speciale oefeningen of tijdens een hoge belasting. Crunch in het thoracale gebied is uiterst zeldzaam en is een symptoom van pathologische veranderingen in dit deel van het bewegingsapparaat.

Naast fysiologische crunch kan geluid tijdens beweging het begin van bepaalde ziekten van de rug aangeven, wat in de toekomst de kwaliteit van leven aanzienlijk kan verslechteren.

"Musical" de wervelkolom kan worden geërfd. Verhoogde mobiliteit van gewrichten is genetisch bepaald.

Tijdens het bewegen bewegen de gewrichtsvlakken - dankzij het beweeglijke ligamenteuze apparaat - ver genoeg van elkaar en wanneer ze op hun plaats komen, klinkt een kenmerkend geluid.

Zouten kunnen worden afgezet op het oppervlak van de wervels.

Dit wordt veroorzaakt door een van de 2 redenen:

 • wegens onjuist dieet, ontvangt het lichaam teveel zout en eiwitvoedsel, en calciumzouten hebben geen tijd om natuurlijk te worden verwerkt en worden gehaald;
 • het dieet is gezond, alleen in verband met de verstoring van het metabole proces, wordt wat wordt ontvangen niet geabsorbeerd.

De gewrichtsvlakken worden ruw en kraken tijdens het bewegen.

Met onnatuurlijke buiging van de ruggengraat - lordose en kyfose - zijn natuurlijke bewegingen moeilijk. Wervels bezet "Niet van jezelf" plaats wrijf tegen elkaar. Meestal veroorzaken plotselinge bewegingen in deze toestand acute pijnlijke sensaties, dus behandeling is vereist. In verwaarloosde gevallen kan men niet zonder operatie.

Artritis en artrose

In de rug kunnen er ziekten zijn die meestal worden gediagnosticeerd in de gewrichten van de ledematen - artritis en artrose. Deze ziekten hebben verschillende etiologieën.

Voorlopers van artrose kunnen dergelijke factoren zijn:

Waarom knetteren de nek en de ruggengraat?
 • leeftijd veranderingen;
 • verhoogde druk op het gewricht en schade aan het kraakbeen - microscheuren en spaanders;
 • verdunning van het synoviaal membraan en een afname van de hoeveelheid synoviaal vocht.

Artritis treedt op wanneer pathogene micro-organismen in de gewrichtstas worden ingebracht - ze dringen door tijdens algemene en specifieke infectieziekten met hepatogene en lymfogene paden.

Osteochondrosis en hernia

Bij osteochondrose beïnvloeden dystrofische en degeneratieve veranderingen de gehele wervel - meestal treden pathologische veranderingen op in de tussenwervelschijven. De afzonderlijke wervelafdeling of alles is verbaasd en daarom is er een knelpunt.

De meest voorkomende diagnoses zijn de volgende aandoeningen.

 1. Uitsteeksel. De wervelschijf steekt uit in het wervelkanaal, terwijl de integriteit van de vezelring niet wordt verstoord. Het belangrijkste symptoom is het optreden van scherpe schietpijn met onvoorzichtige beweging. De probleemgebieden zijn nek en middel;
 2. Hernia. De pulpus kern van de tussenwervelschijf steekt uit, maar de vezelige ring breekt, wat ernstige pijn veroorzaakt tijdens het bewegen.

De meest voorkomende hernia komt voor in de lumbale wervelkolom en leidt tot tamelijk ernstige complicaties:

Waarom knetteren de nek en de ruggengraat?
 • de schending van natuurlijke bevestigingen;
 • paresis van ledematen;
 • beperking van motorische activiteit.

In de cervicale wervelkolom verschijnt de hernia minder vaak, maar de gevolgen zijn buitengewoon ernstig - een overtreding van de bloedtoevoer naar de hersenen, die zuurstofgebrek van het hersenweefsel veroorzaakt en het optreden van pathologische veranderingen in alle organische systemen als gevolg van verminderde impulsoverdracht.

Is het erg om je ruggengraat te breken?

Klikken in de ruggengraat kunnen voorkomen bij het uitvoeren van sportoefeningen. Is het mogelijk? "Crunch" tijdens sportactiviteiten en mogen dergelijke bewegingen niet worden vermeden?

Zonder zo'n training kun je de flexibiliteit verliezen. Als de warming-up van de spier begint voordat de warming-up begint, neemt de amplitude van de bewegingen geleidelijk toe - het is niet schadelijk om mee te doen, geen goed berekende belastingen veroorzaken een trauma.

Bijvoorbeeld in Chinese gymnastiek "Wushu" Er is een heel complex van oefeningen voor de rug, waarbij de juistheid van de uitvoering van poses wordt beoordeeld aan de hand van de geluiden die in de ruggengraat ontstaan.

Thoracale wervelkolom

Waarom knetteren de nek en de ruggengraat?

Deze afdeling van het bewegingsapparaat verschilt van zijn "Buren" lage mobiliteit.

Ribben en sternum vormen een sterke structuur, die het risico op degeneratieve veranderingen van externe invloeden vermindert. Interne aandoeningen in het lichaam hebben echter ook een ernstig effect op het optreden van pathologische veranderingen.

Als de wervelkolom in de thorax regio cruncht, geeft dit onmiddellijk de aanwezigheid van ziekten aan.

Het is erg belangrijk om op tijd een arts te raadplegen om de ziekte goed te kunnen differentiëren, omdat vaak de osteochondrose van het thoracale gebied symptomen veroorzaakt die vergelijkbaar zijn met andere ziekten:

 • maagzweer;
 • pancreatitis;
 • problemen van het ademhalingssysteem;
 • het is vergelijkbaar met de pathologie van het cardiovasculaire systeem, inclusief een hartaanval.

Symptomen van een osteochondrose van een thoracale afdeling:

Waarom knetteren de nek en de ruggengraat?
 • pijnlijke gewaarwordingen tussen de scapula, intensivering bij het bewegen;
 • pijn in de bovenste ledematen en periodieke gevoelloosheid van hun;
 • pijn in de intercostale ruimte;
 • het optreden van tintelingen in de bovenste ledematen;
 • knijpen in de borst;
 • pijn tijdens ademhalen;
 • verslechtering van de kwaliteit van de huid en nagels op de handen als gevolg van onvoldoende bloedtoevoer;
 • Incidenteel misselijkheid en braken;
 • spijsverteringsstoornissen.

Het is mogelijk om een ​​ziekte met de hulp van de traditionele geneeskunde voor een lange tijd te behandelen, een diagnose te stellen, als je niet weet dat al deze symptomen tijdens een crunch in de thorax regio osteochondrose veroorzaakt.

Behandeling van het bewegingsapparaat

Orthopedie en neurologen zijn betrokken bij de behandeling van de wervelkolom. De diagnose wordt pas gesteld na het onderzoek. Als de crunch fysiologisch blijkt te zijn, is er geen genezing nodig.

Na de diagnose - behalve medicatie - geeft de arts de volgende aanbevelingen:

Waarom knetteren de nek en de ruggengraat?
 1. Herzie het dieet, voeg meer groenten en fruit toe, verminder de mogelijkheid van zoutaanslag;
 2. Doe elke dag speciale oefeningen voor de rug van het complexe LFK. Het is noodzakelijk om de spieren te ondersteunen die de wervelkolom ondersteunen, zodat een sterk gespierd korset voorkomt dat de wervel van zijn plaats beweegt;
 3. Helpt effectief bij het wegwerken van de crunch in de therapeutische massage van de wervelkolom, daarnaast heeft het een versterkend en versterkend effect op het hele lichaam.

Als er al degeneratieve veranderingen zijn, zou je je manier van leven moeten veranderen: het is vaker om te stoppen tijdens het werk, het doen van verschillende oefeningen, meer lopen, vrouwen worden geadviseerd om de hielen op te geven.

Is het mogelijk om de wervelkolom specifiek te crunchen? Zoals de ervaring van Chinese genezers heeft aangetoond - ja! Negatieve gevolgen voor het organisme worden niet veroorzaakt door het knelpunt zelf, maar door de oorzaken die het provoceren. Als ze worden geëlimineerd, rekt strekken, dat wervels knarst, aangename gevoelens op en vertoont het alleen perfecte flexibiliteit.

Met een goede fysieke voorbereiding kun je je wervelkolom zo vaak knarsen als je wilt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

58 − = 53