Gezondheid van vrouwen

Waarom voel je pijn in het heiligbeen als je de menstruatie nadert?

Het feit dat vóór de maandelijkse pijnlijke pijn, een gynaecoloog elke derde vrouw beklaagt. Als deze pijn het leven vergezelt en tolereerbaar tot uiting komt, kalmeert het wanneer je kiest voor een comfortabele houding, hoef je je geen zorgen te maken.

Toen aan het begin van de periode in het veld van het sacrum plotseling plotselinge hevige pijnen waren, trekken aan het been en de onderbuik, is het noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen. Dit kan een signaal zijn over het optreden van verschillende pathologieën.

Contents

Redenen waarom pijnlijke pijn

Waarom voel je pijn in het heiligbeen als je de menstruatie nadert?

Waarom rapporteert de menstruatiecyclus haar aanpak met pijn in het heiligbeen?

Er zijn veel zenuwuiteinden in het heiligbeen en premenstruele hypertrofie van de baarmoeder irriteert deze zenuweinden.

Wat zijn de maandelijkse? Afwijzing van de binnenste laag van het epitheel. Hiertoe zijn de spieren van het myometrium betrokken, die zich tussen de cycli in rust bevinden. Snijden voor afstoting van het slijmvlies, ze hebben indirect invloed op het heiligbeen.

In het lichaam voordat de maandelijkse hormonale veranderingen optreden. De ontwikkeling van progesteron en oestrogeen, die de stemming van een vrouw rechtstreeks beïnvloedt, neemt af.

Alleen zij zijn in staat om het pijnlijke effect van prostaglandinen te neutraliseren – hormonen die verantwoordelijk zijn voor samentrekking van de baarmoederspieren. Daarom begint de pijn van samentrekkingen tijdens de menstruatie volledig te voelen – het sperma doet pijn en trekt de onderbuik, de pijn geeft in het been – vaker in de dij.

Vóór het begin van de menstruatie verzamelt het lichaam vocht. Het interne oedeem beïnvloedt hoofdzakelijk het bindweefsel, de druk op de zenuwen van de geslachtsdelen neemt toe. Gewrichten beginnen pijn te doen – ze hopen ook iets meer vocht op dan nodig is voor normaal functioneren, de belasting van het bewegingsapparaat neemt toe.

Waarom voel je pijn in het heiligbeen als je de menstruatie nadert?

Bij osteochondrose nemen pijnlijke sensaties nog meer toe, vooral als pathologisch veranderde schijven zich in de lumbosacrale wervelkolom bevinden.

Soms doet het sperma pijn, en pijn in een been of voet vóór maandelijks vanwege individuele kenmerken van een structuur van de vrouw. Baarmoeder in buikholte kan achteruit afwijken – gynaecologen noemen deze aandoening “daling“Van de baarmoeder. Deze aandoening wordt niet beschouwd als pathologie – als de bocht niet in een stompe hoek staat. Tijdens de menstruatie met een toenemende baarmoeder neemt de druk op het sacrum toe, er zijn spierpijn.

  Gebrek aan slaap is de bestemming van de moderne mens

In dit geval kan de pijn zich niet alleen verspreiden in het bovenste deel van de dij, maar ook in de rug, zelfs in de onderrug – “wendingen“Kaviaar, misselijkheid kan worden gevoeld. De darm staat ook onder druk: zijn “gestut“Van onderen, en hij oefent op zijn beurt een lichte druk uit op de maag.

Als het hele leven van de pijn niet gevoeld werd, of als ze onbeduidend waren, en toen van een pijnlijke aanval wilde “beklim de muur“Of huilen, het is de moeite waard om naar een dokter te gaan. Het lichaam signaleert altijd het optreden van problemen daarin door de aard van de menstruatiecyclus te veranderen.

Elke infectie in het urogenitale systeem is een oedema van de omliggende weefsels. De bloedtoevoer is verstoord, de baarmoeder, wanneer hij probeert het epitheel naar buiten te duwen, ontmoet oppositie, de weeën nemen toe en dit proces veroorzaakt pijn.

Het adhesieve proces beïnvloedt het verloop van de cyclus – de verklevingen voorkomen dat de baarmoeder normaal functioneert.

Waarom voel je pijn in het heiligbeen als je de menstruatie nadert?

Goedaardige vormen in de voortplantingsorganen – myomen en cysten – vertragen het proces van uitstroom van secreties. Vanwege de obstakels die zijn ontstaan, hopen ze zich op en worden ze scherp naar buiten geduwd, waarbij de bloedvaten barsten. In de wand van elk vat zijn er zenuwuiteinden – dus er is pijn. Scherpe sneden drukken op het heiligbeen.

Wanneer het endocriene systeem wordt verstoord, nemen de pijnlijke gevoelens toe. De vrouw weet niet eens zeker of het het sacrum is dat pijn doet – de pijn doet zich voor in het hele lichaam, de prikkelbaarheid verschijnt bovendien, de slaap is gestoord.

  Wat te doen met de papilloma op het oog?

Wanneer de ongebruikelijke pijn in het kruis samenvalt en de maandelijkse pijn verschilt van de normale pijn, moet de dokter het einde bereiken. Dit kan wijzen op een abortus – soms ectopisch of routineus, waarbij de uitstroom geblokkeerd is, maar de spotting stopt niet.

Specifiek iets om te doen, als je plotseling pijn begint te krijgen, kun je dit alleen doen na contact met een gynaecoloog.

Hoe pijn te verwijderen?

In het geval dat de arts geen afwijkingen in de gezondheidstoestand heeft gevonden, kan men hem raadplegen wat hij moet doen om het ongemak te verminderen.

Pijnstillers die premenstruele of menstruele pijn elimineren:

  • niet-steroïde middelen: “ibuprofen“”nise“En dergelijke;
  • pijnstillers – «analgene“”aspirine“”paracetamol“;
  • antispasmodica – «Baralgin“”spazmalgon“”Nospanum»…
Waarom voel je pijn in het heiligbeen als je de menstruatie nadert?

Vrouwen klagen vaak dat de zitting het heiligbeen intenser pijn doet. In dit geval is het noodzakelijk om de werkplek te optimaliseren – om het uit te rusten met een speciale voering – het is goedkoop – zoals dat wordt gebruikt voor aambeien of problemen met het stuitbeen om het heiligbeen te ontladen.

Zulke kussens op een stoel lijken op een leefring of een toiletbril, ze ontlasten de last tijdens het zitten van de stoel, laat de bloedvaten niet klemmen en verzwakken de spanning van de spieren van de bekkenorganen.

Het gebied van het heiligbeen moet worden blootgesteld aan droge hitte. Wrijf niet over de zere plek – bind de onderrug gewoon met een warme hoofddoek.

Er is een speciale gymnastiek die helpt om de spieren van de rug en de pers te versterken en leert hen te beheren, wat verder helpt om pijnlijke sensaties te verminderen.

  Oorzaken van bleekheid van het gezicht: hoe ermee om te gaan

Oefeningen die pijnloos bijdragen aan de overdracht van de menstruatiecyclus

Verlicht pijn door fysieke oefeningen:

  • De startpositie ligt op de achterkant. Borstels rusten op de maag. De benen stijgen heel langzaam, naar de positie van “berken bomen“, Ook langzaam naar beneden gaan. Adem in buik;
  • De startpositie is hetzelfde. Oefening – langzame schaar: hef je benen op en begin ze langzaam te verdunnen en verminder ze. Na 3 herhalingen – groeperen – worden de knieën tegen de borst gedrukt.
Waarom voel je pijn in het heiligbeen als je de menstruatie nadert?

Liggend op je rug zou je moeten ontspannen. De rechterhand vindt op de buik een punt onder de navel door 4 vingers. Van het terug naar rechts en links voor 2 vingers, en bepaal de impactpunten – als je erop drukt, zou er een lichte pijn moeten zijn. Deze punten worden ongeveer 3-5 minuten gemasseerd.

Bij het begin van de menstruatie moet massage worden verlaten en kunnen oefeningen worden uitgevoerd. Alleen als in de domeinbrede periode 5-6 herhalingen worden gedaan – 2-3 keer tijdens de cyclus. Vergemakkelijkt de conditie en massage van het scheenbeen – het kan worden gebruikt wanneer het heiligbeen begint pijn te doen tijdens de zwangerschap.

Turnen, massage-effecten en de eliminatie van ziekten die het verloop van de menstruatie beïnvloeden, zullen helpen pijnloos te worden.

Maandelijks – dit is een natuurlijk proces dat plaatsvindt in het vrouwelijk lichaam, en de tijd die het kost om te proberen jezelf op je gemak te stellen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply