Gezondheid van vrouwen

Wat duiden witte vlekken op de benen aan?

Als de witte vlekken op de handen en voeten geen ongemak veroorzaken en slechts een cosmetisch defect zijn, kunnen we praten over de ontwikkeling van vitiligo. Geneeskunde beschouwt deze ziekte niet als gevaarlijk voor de gezondheid, en de etiologie ervan wordt niet goed begrepen. Er zijn echter al bepaalde redenen vastgesteld, waarom afzonderlijke huidplakjes zonder pigment verschijnen.

vitiligo

De belangrijkste redenen voor het verschijnen van witte vlekken op de benen en handen zijn de volgende factoren:

 1. De conditie van de lever, omdat het dit orgaan is dat verantwoordelijk is voor de synthese van melanine. Overtreding van de productie van gal en verdraaien van de galkanalen veroorzaakt ook veranderingen in de kwaliteit van de huid;

Voor onderzoek van de lever worden echoscopisch onderzoek, sondering, biochemische testen en hepatitis B- en C-markers bepaald.

Wat duiden witte vlekken op de benen aan?
 1. De ziekte kan optreden wanneer de schildklier is gebroken. Om te bepalen of het genoeg doet "Taken", de analyse van een bloed uit een ader op tiroidnyh hormonen wordt overgedragen en ultrasoon onderzoek wordt besteed;
 2. Het veroorzaken van een overtreding van pigmentatie kan een roes veroorzaken;
 3. De immuunstatus wijzigen;
 4. Glistovye-plagen. De aanwezigheid van parasieten in het lichaam blokkeert de absorptie van koper en de kwaliteit van de huid is er rechtstreeks van afhankelijk;
 5. Overmatige werking van ultraviolet;
 6. Witte plekken op de benen komen vaak voor tijdens de zwangerschap - vandaar dat hun vorming wordt beïnvloed door hormonale veranderingen.

Aangezien het aantal jonge mensen die klaagden over de opkomst van niet-gepigmenteerde gebieden op het lichaam, is toegenomen in de afgelopen jaren, hebben wetenschappers gesuggereerd dat stressvolle situaties ook hun uiterlijk beïnvloeden.

Er is een theoretische veronderstelling over een duw naar het verschijnen van vitiligo voor allergieën, maar de theorie is niet bevestigd. Sinds de behandeling voor allergieën en het verwijderen van het allergeen, wordt de huidkleur niet geëgaliseerd.

Eerst zijn de vlekken klein, roze, daarna krijgen ze een melkwitte kleur, die groter wordt. Hun grenzen zijn scherp afgebakend, er is geen ongemak of een pijnlijke verschijning.

Wat duiden witte vlekken op de benen aan?

Vlekken kunnen rond of ovaal zijn, groter worden, versmelten, ze vormen uitgebreide foci. Meestal gelegen op open plekken - dit is nog een bevestiging van de invloed van ultraviolette straling.

Symmetrische foci verschijnen vaker, maar soms komen afzonderlijke, niet-gepigmenteerde zones voor. Ze bevinden zich boven de zenuwstammen.

Pigmentatie in de getroffen gebieden verliest ook de hoofdhuid, verminderd zweet en huidsmering, de huid wordt dunner.

Het houdt op te reageren op externe stimuli, het verschijnt niet "Goosebumps" bij blootstelling aan verkoudheid of zwelling en hyperemie door warmte.

Behandeling van vitiligo

Omdat het nog steeds niet precies bekend is waarom witte vlekken op de benen en het lichaam verschijnen, worden artsen bepaald met een therapeutisch regime, afhankelijk van de toestand van de patiënt:

 • een uitgebreid onderzoek wordt uitgevoerd;
 • identificeer de belangrijkste problemen in het lichaam.

Wormverdrijvend infestaties behandeld zal trachten de lever, galblaas en endocriene systeem voorgeschreven sedativa stabiliseren stabiliseren van het zenuwstelsel.

Traditionele geneeskunde biedt zijn methoden voor de behandeling van de ziekte. Een van de drankjes wordt aangeboden om te koken volgens het volgende recept.

Noodzakelijke ingrediënten:

Wat duiden witte vlekken op de benen aan?
 • 30 g take - peterselie, aloë, weegbree, duizendblad, grenen knoppen, bloemen en pioen wortel, rode bosbessen bessen, kool gespleten, bijvoet, wortel Ira, Hypericum, brandnetels, cudweed, oregano en citroenmelisse;
 • 15 gram - kruidnagelen, alsem, bloemenliefhebbers, gemalen pijnboompitten - met schelp, paardenbloem, jeneverbesfruit;
 • citroenschil - middelgroot.

Al deze kruiden zijn gemengd, meten 300 g, schenken 2 liter wodka in een warme vorm en staan ​​op een warme plaats in het donker. Het is wenselijk om op zijn minst af en toe te mengen.

Verder verschillen de opvattingen van traditionele genezers. De ene helft van het innemen van medicijnen biedt een theelepel, verdund in 50 ml water, de andere - die rechtstreeks met de getroffen lotions van het geneesmiddel verdund met de helft met water.

Er is een andere manier van behandeling aangeboden door volksgeneeskunde. Omdat vlekken op elk moment kunnen verschijnen, moet je jezelf constant inspecteren. Zodra ze zich beginnen te vormen - er zullen roze stippen zijn, ze moeten onmiddellijk worden verwerkt met uw eigen urine.

Als vitiligo tijdens de zwangerschap is ontstaan, kun je op geen enkele manier experimenteren. Op voorwaarde van het kind heeft de verandering in huidpigmentatie geen invloed op, en - het is zeer waarschijnlijk - dat na de geboorte van vitiligo zelf verdwijnt.

Soorten vlekken

De vlekken op de poten zijn van verschillende kleuren, niet alleen wit. Sommigen van hen zijn symptomen van ernstige ziekten. Vlekken zijn verdeeld in vasculair en gepigmenteerd.

Vasculaire verschijnen na ontstekingsprocessen, gepigmenteerd - in de meeste gevallen - onder invloed van ultraviolette straling of interne organische veranderingen:

Wat duiden witte vlekken op de benen aan?
 • Hemorragische vlekken zijn meestal direct gerelateerd aan de toestand van de bloedvaten van de onderste ledematen, zijn een teken van het ontstaan ​​van spataderen; kan verschijnen bij infectieziekten;
 • Afzonderlijke jeukende gebieden met een rode huid, die geen duidelijke grenzen hebben - zo manifesteert de erythrem zich;
 • Blauwe vlekken en kneuzingen, gevormd zonder oorzaak, duiden op een probleem met de vaten of een tekort aan het lichaam van vitamine C;
 • Als de vlekken klein zijn, met een diameter van ongeveer 2 cm, duidelijke grenzen hebben, periodiek schilferig, de huid eronder dikker wordt, dan is het hoogstwaarschijnlijk roseola;
 • Als u een huidgebied met duidelijke grenzen vindt, waarvan de kleur enigszins lichter is dan de rest van het huidoppervlak, moet u een arts raadplegen. Dit kan een symptoom van syfilis zijn;
 • Elke pigmentvlek moet afzonderlijk worden behandeld. Onder de gebruikelijke mollen kan gevaarlijk melanoom verstopt zitten - een van de meest agressieve vormen van huidkanker. Als het gepigmenteerde gebied ongelijkmatig of veelkleurig is, raadpleeg dan een arts.

Elke verandering in huidconditie duidt op organische problemen. Wanneer er geen zichtbare redenen zijn voor de vorming van vlekken op de benen en deze verschijnen, is het noodzakelijk om een ​​dermatoloog te raadplegen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

42 − = 35