Wat kan zwelling van de tong veroorzaken? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Wat kan zwelling van de tong veroorzaken?

Als de zwelling plotseling in de mond optrad, de tong groter werd, de zachte weefsels van de lippen en het strottenhoofd zwollen, dan moet onmiddellijk de medische hulp aan het slachtoffer worden verstrekt. Angio-oedeem of angio-oedeem treedt op als een allergische reactie en veroorzaakt verstikking. Antihistaminica verlichten de aandoening in een onbetekenende mate - aangezien reanimatiemaatregelen intubatie of tracheostomie moeten gebruiken.

Voordat de ambulance arriveert, moet iemand het slachtoffer leggen om zijn ademhaling te vergemakkelijken en antihistaminica onder zijn tong te plaatsen. Niets doen zelf is onmogelijk.

Waarom zwelt de tong en hoe kan dit onaangename symptoom worden geëlimineerd?

Oorzaken van oedeem van zacht weefsel in de mond

Wat kan zwelling van de tong veroorzaken?

Afzonderlijk, verschijnt gezwollen tong pas na blessures van mechanische, chemische of thermische karakter per ongeluk maakte een kauwen beweging, branden voorgedaan in het gebruik van zeer warm eten of sterke drank.

In sommige gevallen wordt het trauma aan het lichaam opzettelijk of uit onachtzaamheid veroorzaakt - de tong is doorboord voor piercing en pathogene flora is geïntroduceerd, of "Ter onderbouwing" likte het metaal in de vorst. Bij verschillende ziekten en allergische reacties wordt het tongoedeem zelden afzonderlijk gedetecteerd.

Lippen en zachte weefsels van de mondholte worden ook hyperemisch en nemen in grootte toe.

Helemaal aan het begin werd de situatie overwogen toen oedeem verscheen als gevolg van allergie - het lichaam begon snel antilichamen te ontwikkelen tegen contact met het allergeen. Maar de reactie van het immuunsysteem kan traag zijn - vaker neemt de allergie geleidelijk toe. Over ongunstige veranderingen in organische systemen "Inform" oedeem slijm en in de eerste plaats verschijnen ze in de mondholte.

Oedeem van de tong en strottenhoofd verschijnen met angina, faryngitis, mononucleosis, verkoudheid van niet-infectieuze aard. Ziekten van de mondholte veroorzaken niet alleen oedeem van het meest botloze orgaan, maar ook van de tong.

Oorzaken van zwelling onder de tong en tong:

 • stomatitis van verschillende etiologie;
 • glossitis;
 • kanker;
 • darminfecties.

Ook beïnvloeden de volgende aandoeningen de zwelling van de zachte weefsels van de orale mucosa:

Wat kan zwelling van de tong veroorzaken?
 • overtreding van de hormonale achtergrond;
 • verandering in het werk van de endocriene klieren;
 • genetische afwijkingen;
 • problemen met stofwisselingsprocessen, etc.

Het mondslijmvlies is erg gevoelig en heeft voortdurend contact met de externe omgeving. Allergieën kunnen contact veroorzaken met vervuilde lucht, agressieve geuren, chemicaliën die in de lucht zijn opgelost.

Eerst zijn de lippen opgezwollen en daarna de tong - het kan zelfs een ongewone smaak proeven, en alleen dan is het strottenhoofd betrokken bij het ontstekingsproces.

Onder de tong is een zeer gevoelige plek - er zijn grote bloedvaten. Absorptie van de fijne mucosa is veel hoger dan die van de huid. Elke substantie, die op de tong slaat, komt onmiddellijk in de bloedbaan - het wordt opgemerkt door apothekers en gebruikt de eigenschappen van absorptie om de werking van medicijnen te versnellen. Daarom, als het allergeen of het gif onder de tong is gekomen, manifesteert de actie zichzelf in een versneld tempo.

Behandeling van oedemen van de tong

Behandeling van oedemen van de tong, zonder de redenen te hebben vastgesteld die het veroorzaakten, is het nutteloos om te beginnen. Symptomatisch ongemak verwijderen, als ze worden veroorzaakt door ernstige pathologische veranderingen in het lichaam, zullen dat slechts voor een korte tijd zijn.

Bij verwondingen van een andere aard - als ze van een gesloten type zijn - volstaat het om ontstekingsremmende middelen van lokale aard te gebruiken en te wachten tot alles vanzelf overgaat. Spoel de mond is noodzakelijk - na het eten in de papillen van de tong en mondholte overblijfselen van voedsel, en ze zijn een gunstige omgeving voor de ontwikkeling van pathogene micro-organismen.

Wat kan zwelling van de tong veroorzaken?

In elk ontstekingen van de mond van de herontwikkeling noodzakelijkerwijs moet worden gedaan. Als een antiseptisch en een ontstekingsremmend middel kan worden medische instrumenten - bijvoorbeeld chloorhexidine en mangaan oplossingen furatsilina - of mensen: tincturen van kamille, salie, calendula, eikenschors. Met stomatitis, glossitis en infectieziektes van de bovenste luchtwegen, die ontsteking van de zachte weefsels van de mond, het bestrijden dezelfde wijze - via plaatselijke - maar kan het noodzakelijk en gemeenschappelijk zijn therapeutische actie.


Afhankelijk van het veroorzakende agens dat de ziekte veroorzaakte, worden bij de behandeling antibacteriële, antischimmel- en antivirale geneesmiddelen met lokale en algemene werking gebruikt. Antihistaminica helpen het ontstekingsproces in korte tijd te stoppen.

Het is raadzaam om een ​​arts te raadplegen om een ​​diagnose te stellen van het infectieuze proces - het is problematisch om het type pathogeen te bepalen zonder een analyse-uitstrijkje. Met endocriene ziekten is gezwollen tong een van de symptomen, maar het is onmogelijk om een ​​onplezierig gevoel in de mond te elimineren totdat de algemene toestand stabiliseert.

Het is onmogelijk om de erfelijke factor te elimineren die de sensatie veroorzaakt - "De tong past niet in de mond". Voorbeelden van dergelijke genetische aandoeningen zijn de ziekte van Down of hersenverlamming. In dit geval kan de aandoening slechts gedeeltelijk worden verlicht - medicijnen worden voorgeschreven door de behandelende arts, die het klinische beeld in dynamiek evalueert.

Na de detectie van kwaadaardige tumoren zijn alle maatregelen erop gericht het oncologische proces te stoppen. Vergemakkelijk de toestand van de patiënt in dit stadium alleen symptomatisch.

doordringend

Wat kan zwelling van de tong veroorzaken?

Op de piercing is om afzonderlijk te praten. De esthetische kant is nogal controversieel, maar iedereen heeft zijn eigen smaak, die volgens de klassieker niet beweert.

Hoe beïnvloedt deze decoratie de gezondheid?

Het slijmvlies van de mondholte is erg gevoelig en het vreemde lichaam in de mond is een constant risico op infecties. De functie van taal voor het lichaam is beschermend.

Hij bepaalt de kwaliteit van voedsel: smaak, consistentie, temperatuur, helpt haar kauwen en duwt de voedselknobbel in het slikproces.

Op een dun slijmerig orgaan zijn uitgroei-papillen van verschillende typen:

 • blad;
 • paddestoel;
 • kegelvormig;
 • draadachtige.

In de dikte van het slijmvlies zitten veel lymfoïde follikels en tussen de spieren zitten kleine speekselklieren. Sommige van hen - hoewel onbeduidend - worden beschadigd wanneer een lek ontstaat en een deel - ook weer een kleine - wordt langzaam aangetast door contact met een vreemd voorwerp.

Wat kan zwelling van de tong veroorzaken?

Verschillende mensen hebben dit op hun manier beïnvloedt de perceptie van smaaksensaties en zelfs geuren - bij sommige mensen wordt de waarneming een beetje zwakker, anderen verliezen hun reukvermogen en verliezen het gevoel voor smaak.

Ook noteren tandartsen de verandering in de occlusie, in dit verband zijn er schendingen van de interdentale ruimten en verzwakking van het tandglazuur.

Is het de schoonheid waard, die zelfs niet allemaal ziet, dergelijke slachtoffers?

Traumas van de tong beïnvloeden de algemene toestand significant met leeftijdsgebonden veranderingen.

Elke overtreding van de integriteit van het slijmvlies en het verschijnen van zwelling van het botloze orgaan is de reden om een ​​arts te raadplegen. Als onafhankelijke maatregel kunt u lokale antiseptica en antihistaminica gebruiken voordat u naar het ziekenhuis gaat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

67 − 62 =