We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden! | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

We redden het spraakapparaat – we genezen gewrichtsbanden!

Stembanden zijn een constructie van elastische spieren en bindweefsel, die zich in de diepte van het strottenhoofd bevindt. Het zit vast tussen de vocale processen van het arytenoid kraakbeen en het binnenoppervlak van de hoek van het schildkraakbeen.

We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden!

Tussen het rechter en het linker ligament bevindt zich een stemgat. Tijdens het ademhalen passeert er een luchtstroom. Wanneer de spieren van het strottenhoofd bewegen, verschuift het kraakbeen en trillen de stembanden - ze produceren een geluid.

Spieren van het strottenhoofd worden ingedeeld in 3 soorten - het verbreden van de stemafstand, vernauwing, het veranderen van de spanning.

Het gehele oppervlak van het strottenhoofd is bekleed met ciliair epitheel, maar de stembanden hebben een glad oppervlak.

Met de penetratie van vreemde cellen of pathogene micro-organismen die een ontsteking, ligamenten hun elasticiteit verliezen, niet langer af te sluiten, of - omgekeerd - de zieke versmald.

Dit leidt tot heesheid en heesheid van stem, de spraakfunctie kan volledig gestoord zijn.

De oorzaken en symptomen van ontsteking van de stembanden

Om ontsteking van de stembanden te behandelen is noodzakelijk na infectieuze en catarrale ziektes:

 • rhinitis;
 • faryngitis;
 • zere keel;
 • difterie;
 • kinkhoest en anderen.

Na de ziektes die pyo-inflammatoire processen in het strottenhoofd veroorzaken, is de meest voorkomende complicatie pathologische veranderingen in de stembanden, vaker van een reversibele aard.

Negatieve invloed op de ligamentaire functie van het strottenhoofd:

We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden!
 • roken;
 • alcoholmisbruik;
 • onderkoeling;
 • keelspanning - wanneer u luid schreeuwt of praat;
 • allergische reacties.

De volgende symptomen kunnen worden onderscheiden, waarna de behandeling van ontsteking van de stembanden begint:

 • droogte in de keel en pijn bij het slikken;
 • er is een hoestsyndroom;
 • De stem wordt hees en het timbre zakt fluisterend;
 • er kan zwelling zijn;
 • kortademigheid wordt gevoeld.

Wanneer de ziekte in acute vorm de temperatuur boven 38 ° C stijgt, treden koorts en hoofdpijn op.

Soorten ontstekingen van het ligamenteuze apparaat

Catarrale - treedt op bij influenza of SARS. Speciale behandeling vereist niet, gaat mee met de ziekte. De hypertrofische vorm veroorzaakt het chronische verloop van de ziekte. Op de ligamenten worden kleine knobbeltjes gevormd, 1-2 mm in diameter. De stem wordt hees, hees.

Bij adolescenten kunnen knobbeltjes zichzelf oplossen tegen de achtergrond van hormonale aanpassing.

We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden!

Behandeling van heesheid in de stembanden met deze vorm van de ziekte is in de meeste gevallen conservatief, maar chirurgische ingreep kan nodig zijn om zeehonden te verwijderen.

Ziekten in de atrofische vorm bij kinderen en adolescenten bijna niet optreedt, wordt de ziekte veroorzaakt door externe oorzaken - roken of langdurig gebruik van alcoholische dranken, professionele werk in ongunstige omstandigheden, het systematisch gebruik van voedsel met kruiden, persistente allergische reacties.

Het slijmvlies van de nasopharynx wordt uitgedund en wordt fragiel, wat de stembanden pathologisch beïnvloedt.

Besmettelijke vorm:

 • tuberculair of syfilis - op de ligamenten zijn karakteristieke tuberculeuze tubercels of syfilitische plaques;
 • difterie - witgrijze dichte plaque verstopt de stembanden en blokkeert de vocale holte;
 • van valse grutten - in verband met de introductie van pathogene flora, is de stem manchet verstopt, een spasme verschijnt.

De laatste vorm van ontsteking is gevaarlijk voor kinderen tot 5-6 jaar oud - bij volwassenen veroorzaakt spasmen van het strottenhoofd geen overtreding van de ademhaling.

We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden!

Bij een dergelijk symptoom kan bij volwassenen alleen het oedeem van Quincke leiden.

Als de terugkerende zenuw wordt aangetast, kan verlies van de functies van de stembanden optreden - de toestand van de parese.

Vaker treedt een dergelijke symptomatologie complicatie op na operaties op een schildklier of in bloedvaten van een nek. Er kan ook een snee verschijnen na laryngitis, met overmatige spanning in de stem, tijdens hormonale aanpassing, onder invloed van leeftijdgerelateerde veranderingen.

De oorzaak van de laatste is de schending van innervatie veroorzaakt door de zwakte van de spieren van het strottenhoofd. Bij chronische ontstekingsprocessen kan er sprake zijn van een syndroom van ligamentincontinentie - wanneer de glottis door oedeem of het optreden van tumoren ophoudt te sluiten. In dit geval wordt ook het vermogen om geluiden te reproduceren geschonden.

Therapeutische maatregelen

De ligamenten worden behandeld na de diagnose en de oorzaken die een verandering in het timbre van de stem of het vermogen om geluiden te reproduceren hebben veroorzaakt.

We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden!

Eerst wordt het onderzoek uitgevoerd door een otolaryngoloog, daarna kan een fonologisch consult nodig zijn.

De eliminatie van ontstekingsprocessen kan worden uitgevoerd in een ziekenhuis of thuis, afhankelijk van de etiologie van de onderliggende ziekte die het pathologische proces veroorzaakte.

Anti-inflammatoire en antivirale middelen, smalle en breedspectrumantibiotica, immunomodulatoren, slijmoplossende middelen kunnen worden voorgeschreven.

Fysiotherapeutische procedures zijn effectief in subacute of chronische fase.

De meest gebruikte zijn:

 • ultraviolette bestraling;
 • elektroforese;
 • microgolftherapie.

Om oedemen, pathologische defecten of nodulaire neoplasma's op de stembanden te elimineren, worden spoelingen gebruikt. Medicinale preparaten en traditionele medicijnen kunnen worden gebruikt voor therapeutische oplossingen. Om gevormde knobbeltjes te elimineren, worden infusies gebruikt "Kontratubeksa", verdund in zoutoplossing of afwisselende infusies "Ligase" en "Kontratubeksa".

We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden!

Om de parese van de stembanden te behandelen - na het elimineren van de oorzaak van de ziekte - past u de fonopedische methode en acupunctuur toe.

Het kan nodig zijn om het neuromusculaire apparaat van het strottenhoofd te elektrostimuleren met diadynamische stromen.

Bij de behandeling van niet-sluiting van de stembanden, in het geval van knobbeltjes, kunnen medicijnen niet effectief zijn. In dit geval is soms ziekenhuisopname vereist, en zelfs chirurgische interventie.

Na operatie 2 dagen, vereist de volledige rust ligamenten, stiltes, is het noodzakelijk om vloeibaar voedsel, niet voorverwarmd tot een temperatuur boven 40 ° C te voeden, rokerige ruimten en de thermische toestand te voorkomen. Talk met een luide stem is alleen toegestaan ​​na een week.

Stilte wordt ook aanbevolen bij de behandeling van stembanden in huis, als het timbre van de stem is veranderd - een ospus. Soms is er genoeg stilte en warme spoeling met middelen die ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen hebben om de spraakfunctie te herstellen.

Traditionele geneeskunde om de stem te herstellen

Om stembanden met folkremedies te behandelen, kunt u dergelijke methoden gebruiken.

We redden het spraakapparaat - we genezen gewrichtsbanden!
 1. Inademing: adem stoom hete gekookte aardappelen of infusie van munt en kamille. Om een ​​glas kokend water te bereiden, wordt een theelepel pepermunt en een halve theelepel kamille gegoten. De inhalatieprocedure duurt niet langer dan 10 minuten;
 2. Afspoelen met een infuus van uienschil. Een eetlepel van de gedroogde romp wordt in 500 ml water gegoten en aan de kook gebracht;
 3.  Olie cocktail. Het wordt bereid uit 1,5 theelepel gember, 3 - zonnebloemolie, 4 - gedroogde frambozen. Het mengsel wordt 's nachts in een thermosfles aangedrukt, en gedurende de dag, drink voor en na het eten;
 4. Verzacht het strottenhoofd van aardappelpuree van gekookte uien en knoflook - de ingrediënten worden na het koken gemengd. Neem het op tegen een druppel;
 5. Helpt de volledig verloren stem van thee uit de schors van espen te herstellen.

Als u het normale timbre naar de stem wilt terugzetten, kunt u een mengsel van slagroomdooiers en een stuk boter gebruiken. Eet kleine slokjes na het eten. Niet-sluiting kan worden genezen met thee van de bloemen van de althea. Het wordt op de gebruikelijke manier gebrouwen en honing wordt toegevoegd. Ze drinken in kleine slokjes.

Als ten minste één keer na het ontstekingsproces of overmatige inspanning de stem verdwijnt, moeten de stembanden worden beschermd. Sta hypothermie van het ligamenteuze apparaat niet toe, neem geen vitamines, verharst je keel en geef schadelijke gewoonten op.

Wanneer de stem begint te piepen, moet u onmiddellijk noodmaatregelen nemen en de behandeling starten. Als een ontstekingsproces wordt gestart, kan later een chirurgische ingreep nodig zijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 2 =