Gezondheid van vrouwen

Welke ziekten liggen achter de pijn in de navel?

Pijn in de navel is een gevaarlijke toestand. Het kan een signaal zijn voor de ontwikkeling van ernstige ziekten, waarbij onmiddellijk medisch ingrijpen noodzakelijk is. Als de pijn in dit deel van de buik niet langer dan 30 minuten afneemt en als aanvullende symptomen misselijkheid, braken lijken, stijgt de temperatuur - u moet een ambulance bellen.

Intestinale koliek

Welke ziekten liggen achter de pijn in de navel?

De eenvoudigste aandoening, waarbij er een uitgesproken pijnlijke sensatie is - darmkoliek.

Veroorzaken haar spasmen van de darmen. Ze kunnen worden veroorzaakt door enteritis van verschillende etiologieën en intestinale dysbacteriose.

Enteritis treedt op als gevolg van virale, parasitaire en bacteriële infecties, zich ontwikkelen in de dunne darm.

Als de ziekte niet wordt behandeld, omvat het ontstekingsproces de dikke darm.

Pijnlijke pijn verschijnt in de meeste gevallen na 1 - 1,5 uur eten, extra symptomen: zuurbranden, een gevoel van raspiraniya in de maag, verhoogde gasvorming. Eetlust kan afnemen, misselijkheid kan optreden. De ziekte vereist behandeling, omdat het voortdurende voorkomen van enteritis ernstige ziekten kan veroorzaken: het optreden van divertikels en kanker.

Umbilical hernia en osteochondrosis

Om acute pijn in de navel te veroorzaken, kan navelstreng hernia bij het knijpen. Het komt voor bij baby's met rusteloos gedrag, bij vrouwen na een ernstige bevalling, bij volwassenen met verzwakte spieren van de pers en bij het uitoefenen van fysieke inspanningen die hun eigen mogelijkheden te boven gaan.

Welke ziekten liggen achter de pijn in de navel?

Chirurgische behandeling bij volwassenen, bij kinderen, de toestand is genormaliseerd naarmate deze groeit.

Pijn op het niveau van de navel kan optreden met osteochondrose van het lumbale gebied met de vorming van een hernia tussen de wervels. Reflexpijn straalt in de buikholte.

De zenuwen die uit het lendegebied komen, zijn verantwoordelijk voor de gevoeligheid en de innervatie van de dunne en dikke darm.

Stenen en blindedarmontsteking

Bij verergering van nefrolithiasis of cholelithiase beschadigen stenen die door de urineleiders en galkanalen lopen hun wanden, wat spasmen van de spieren veroorzaakt, en pijn is gelokaliseerd in het abdominale gebied.

Welke ziekten liggen achter de pijn in de navel?

Als de steen uit de galblaas of rechter nier komt, verschijnt de pijn rechts van de navel. Als de urolithiasis is verslechterd in de linker nier, verschijnt de pijn aan de linkerkant.

Bij appendicitis kan pijn niet alleen voorkomen in de buikholte, maar ook in de rug. Bij een lang lusvormig blindingsproces verschijnen de meest acute pijnlijke gewaarwordingen rechts van de navelstreng. In dit geval moet u dringend medische hulp inroepen - de behandeling is alleen chirurgisch.

Andere redenen

Buikpijn in de navelstreek is geen afzonderlijke ziekte, maar kan een symptoom zijn van vele ziekten, bijvoorbeeld het volgende:

Welke ziekten liggen achter de pijn in de navel?
  • Navelstrengpijn veroorzaakt diverticulitis van de dunne darm. Een bijkomend symptoom - in de buurt van de plaats, die de projectie is van het ontstoken deel van de darm, stijgt de lichaamstemperatuur - dit kan worden bepaald met behulp van een aanraking. Palpatie is pijnlijk;
  • Het draaien van de dunne darm veroorzaakt eerst saaie, pijnlijke gevoelens door de hele buik, dan zijn ze rechts gelokaliseerd en beginnen zich te concentreren in het gebied van de navelstreng. Bijkomende symptomen: ondraaglijke pijn, embryonale houding, het optreden van onophoudelijk braken. Onder dergelijke omstandigheden is dringende medische zorg nodig;
  • Een aneurysma van de abdominale aorta veroorzaakt ook pijn in de navel;
  • Pijnlijke sensaties in de navelholte verschijnen met buikmigraine. Deze ziekte is typerend voor kleuters en kinderen in de schoolgaande leeftijd - onaangename sensaties: misselijkheid, hoofdpijn en gevoeligheid in de buik, lagere ledematen temperatuur - kan enkele uren duren of weken duren in ernstige gevallen. Behandeling medicamenteus - geneesmiddelen worden voorgeschreven die de doorbloeding verbeteren;
  • Welke ziekten liggen achter de pijn in de navel?De oorzaken van pijn aan de linkerkant op het niveau van de navel kunnen worden geassocieerd met een ontsteking van de linker nier, bijbal en buitenbaarmoederlijke zwangerschap bij vrouwen en prostatitis bij mannen. Pijn aan de linkerkant kan dezelfde factoren en ontstekingsprocessen in het rectum veroorzaken - aambeien, poliepen, rectale fissuren;
  • Als de pijn onder de navelstrengholte ligt, kan dit een symptoom zijn van een ontstekingsproces in de bekkenorganen: van manifestaties van cystitis tot tumoren van verschillende etiologieën van de dunne darm;
  • Buikpijn boven de navel is een symptoom van ziekten van het spijsverteringsstelsel: erosieve en ulceratieve processen van de maag en twaalfvingerige darm, cholecystitis en dergelijke.

Enzymdeficiëntie, prikkelbare darmsyndroom, enzymdeficiënte enteropathieën, schendingen van de mesenterische circulatie van het chronische beloop, ischemie van de darm, hebben allemaal hetzelfde symptoom - pijn in de navelstrengholte.

Veel ziektes die dit symptoom veroorzaken, zijn levensbedreigend. Zonder medische hulp kunnen ze de dood tot gevolg hebben. Acute buikpijn is voldoende reden om een ​​arts te raadplegen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 4