Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder? | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder?

Baarmoederzuivering wordt uitgevoerd voor diagnose en voor therapeutische doeleinden. Daarin wordt de binnenste laag van het endometrium, gelegen in de baarmoederholte, verwijderd met speciale gynaecologische instrumenten of met een vacuümsysteem.

Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder?

Andere namen van de procedure: gynaecologisch schaven of curettage.

Momenteel wordt het afschrapen uitgevoerd onder algemene anesthesie, de uitzondering is het stofzuigen van de baarmoeder, het wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie, omdat het minder pijnlijk is. In de cervicale regio wordt een expander geïntroduceerd, gevolgd door een lepel-curette of hysteroscoop – de laatste uitlijning maakt de meest kwalitatieve uitvoering van de procedure mogelijk, een gedetailleerde beoordeling van de kwaliteit ervan en een nauwkeuriger beschrijving van het klinische beeld van de ziekte.

Hoe schoon te maken

Elke reiniging van de baarmoeder – met bloeding, tijdens onderzoek of na de bevalling wordt alleen in een ziekenhuis uitgevoerd.

De bovenste laag van het slijmvlies van de baarmoeder wordt verwijderd, de functionele laag, die tijdens de menstruatie van nature wordt afgestoten. De basale laag wordt niet beïnvloed. Intraveneuze anesthesie wordt alleen verwaarloosd als de baarmoeder na de bevalling wordt gereinigd – vanwege een bloeding of een placenta lobulus in de baarmoederholte. Op dit moment is de baarmoederhals vergroot genoeg om een ​​vrouw geen pijn te doen.

In andere gevallen wordt de anesthesie uitgevoerd voordat de uitbreiding wordt geplaatst. Vervolgens worden verschillende sondes beurtelings in de holte ingebracht – ze verlengen de nek tot de vereiste afmetingen. Direct wordt het schrapen uitgevoerd met een lepel op een lange steel, een curette genaamd. Het gepelde endometrium wordt voor onderzoek naar een laboratorium gestuurd. Als tijdens de diagnostische curettage een hysteroscoop in de baarmoederholte wordt ingebracht, duurt de procedure 40 minuten tot een uur; schoonmaak “Blind” duurt 15-20 minuten.

Baarmoederzuivering met endometriose of verdenkingen van het oncologische proces worden in twee fasen uitgevoerd: eerst wordt het cervicale kanaal geschraapt en het baarmoedergunte zweet. Alle ontvangen materialen worden als afzonderlijke monsters onderzocht.

Om de diagnose te verduidelijken, wordt in dergelijke gevallen het schrapen voorgeschreven:

Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder?
 • wanneer de myomatous knooppunten verschijnen en toenemen;
 • vóór de operatie om myomen te verwijderen;
 • Voor het bewaken van de pathologische veranderingen in het baarmoederslijmvlies;
 • wanneer verdacht van kwaadaardige processen.

Voor therapeutische doeleinden wordt de procedure uitgevoerd met dergelijke diagnoses:

 • om poliepen te verwijderen;
 • eliminatie van endometriale hyperplasie;
 • wanneer postaboute complicaties optreden;
 • met zwaar bloeden.

Als de procedure op een geplande manier wordt uitgevoerd, proberen ze deze toe te wijzen voordat de maandelijkse moeten worden uitgevoerd. Alleen in dit geval is het mogelijk om de negatieve gevolgen van chirurgische ingrepen te verminderen.

Vacuümmethode

Stofzuigen is 2 soorten: machine en handleiding. Handmatig wordt vaker gebruikt – het is veiliger.

De procedure wordt uitgevoerd volgens het volgende algoritme:

 1. Uitbreiding van de baarmoederhals gebeurt op dezelfde manier als bij conventionele curettage, alleen anesthesie wordt vaker lokaal uitgevoerd, de patiënt valt niet in slaap;
 2. Na het bepalen van de lengte van de baarmoeder met een speciale sonde wordt een aspiratiebuis die aan de spuit is bevestigd in de spuit ingebracht – met een handmatige methode of een elektroaspirator – met een mechanische methode;
 3. Wanneer de katheter draait, wordt materiaal verzameld voor diagnose of wordt de baarmoederholte verwijderd.

Indicaties voor stofzuigen:

Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder?
 • abortus tot 5 weken;
 • met een spontane abortus om delen van het foetale ei te verwijderen;
 • het corrigeren van de fout na een normale abortus – dit vermindert het risico van schade aan de basale laag van het endometrium;
 • verwijdering van placentaweefsel na bevalling;
 • ophoping van vocht of bloed in de baarmoederholte met een hematometer;
 • baarmoeder bloeden.

Het is onmogelijk om de methode toe te passen, wanneer een vrouw vleesbomen, ontstekingsziekten van de gynaecologische organen besmettelijke etiologie, endometriose en buitenbaarmoederlijke zwangerschap, als de vrouw onderging een abortus of een keizersnede minder dan 8 maanden geleden.

Ondanks het feit dat de vacuümmethode als de meest humane wordt beschouwd, en minder de voortplantingsorganen beschadigt, zijn de complicaties ervan analoog aan de nadelige gevolgen die ontstaan ​​na de gebruikelijke curettage.

Deze omvatten:

Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder?
 • ontstekingsprocessen;
 • perforatie van het lichaam en de baarmoederhals;
 • hormonale storingen;
 • secundaire onvruchtbaarheid.

Als een vrouw de mogelijkheid heeft om een ​​methode van schrapen te kiezen, wordt meestal de voorkeur gegeven aan het vacuüm. Een heel belangrijke indicator is het antwoord op de vraag: “Hoeveel dagen stroomt het bloed na het reinigen van de baarmoeder?”. Na een procedure uitgevoerd met een vacuüm, duurt de bloeding van 5 dagen tot een week.

Na een gebruikelijke curettage – niet minder dan 2 weken.

Nuances van diagnostische curettage

Omdat diagnostisch schrapen in essentie een operatieve interventie is, wordt de voorbereiding ervan op dezelfde manier uitgevoerd als voor een routinematige operatie.

 • De patiënt geeft de algemene analyse van urine en bloed;
 • doet een fluorografie;
 • de resultaten van het uitstrijkje en de materialen van de CITO-diagnostiek zijn noodzakelijkerwijs aangegeven in de richting;
 • specifiek – bloed voor biochemie, coaguleerbaarheid, groep, HIV en syfilis;
 • echografie is verplicht;
 • misschien heb je een cardiogram nodig …
Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder?

De rest van de tests en onderzoeken zijn ter beoordeling van de arts. Operatieve interventie wordt 2-3 dagen vóór de menstruatiecyclus voorgeschreven. Voor gebruik is het onmogelijk om te eten en te drinken – al acht uur lang.

Vrouwen worden van tevoren gewaarschuwd: tijdens de maand na het krabben is seksuele rust nodig. Beslissen over de operatie, vrouwen proberen uit te vinden hoe lang na het begint de menstruatie? Na de vacuümmethode – als er geen hormonaal falen is, begint de menstruatie binnen 30 dagen.

Zeggen wanneer menstruatie plaatsvindt na een diagnostisch schrapen met de hand is onmogelijk – dit hangt af van de individuele reactie van het organisme op de overgedragen procedure. Zodra het bloeden begint, moet je analyseren hoe de menstruatie verloopt. Abnormaal worden beschouwd als mager bloeden, en overvloedig. Overvloedig is menstruatie, wanneer de pads elke 3 uur of zelfs eerder moeten worden vervangen. Schaarse maandelijkse donkere kleuren signaleren het begin van het ontstekingsproces.

Al deze symptomen – een goede reden om naar een dokter te gaan. De tweede maand zou zonder complicaties moeten zijn en de menstruatiecyclus wordt uiteindelijk hersteld tot 3-4 maanden na het krabben. Evenzo kan men niet duidelijk antwoorden wanneer u na het reinigen van de baarmoeder zwanger kunt worden. Het hangt allemaal af van de reden voor het diagnostisch schrapen. In geval van spontane zwangerschapsafbreking is het noodzakelijk om de oorzaken van dit fenomeen grondig te onderzoeken en een behandeling uit te voeren. Eerder dan 8-12 maanden zwangerschap is niet rationeel – dit kan leiden tot een gebruikelijke miskraam.

Diagnostische curettage werd uitgevoerd om het foetale ei met het bevroren ei te verwijderen
zwangerschap.

Wie heeft een medisch-diagnostische procedure voorgeschreven, zoals het reinigen van de baarmoeder?

Een bevroren zwangerschap kan infectieziekten veroorzaken; aandoeningen in het endocriene systeem, auto-immuunziekten.

Na het elimineren van de infectie, kun je van plan zijn om na 2-3 maanden zwanger te worden, om het endocriene systeem te herstellen, heb je 2-3 jaar nodig. Bij auto-immuunziekten is de aanvang van de zwangerschap ter beoordeling van de behandelende arts en moet iemand klaar zijn om het kind onder strikte controle te dragen.

Wanneer het reinigen van de baarmoederholte is voorgeschreven voor diagnostische doeleinden en de algemene toestand het mogelijk maakt dat het kind geboren wordt, is het mogelijk de bevruchting te benaderen zodra de binnenste laag van het endometrium voldoende is hersteld. Dit duurt meestal 3 tot 6 maanden.

Er moet rekening mee worden gehouden: na het reinigen van de baarmoeder heeft het lichaam een ​​herstelperiode nodig. De conceptie in de eerste maand na het schrapen leidt zelden tot een succesvolle bevalling – het lichaam is nog niet voldoende hersteld, de hormonale achtergrond is niet hersteld en het is zeer waarschijnlijk dat het verloop van de zwangerschap niet zal lukken.

Als de zwangerschap toch is gekomen en het gewenst is, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk te registreren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

42 − = 33

Adblock
detector