Gezondheid van vrouwen

Zwarte stippen op de benen: de oorzaken van het uiterlijk, methoden om er vanaf te komen, preventiemaatregelen

Sommige meisjes betreuren het dat hun huid niet zo aantrekkelijk is vanwege de negatieve effecten op verschillende procedures, met name scheren. Naast irritatie kunnen er zwarte stippen op de benen en andere delen van het lichaam op de dermis ontstaan.

Hun uiterlijk wordt meestal geassocieerd met acne, maar niet altijd zijn ze 'provocateurs' voor de vorming van zwarte stippen.

redenen

Zwarte stippen op de benen: de oorzaken van het uiterlijk, methoden om er vanaf te komen, preventiemaatregelen

Ze bestaan ​​in de regel in het verwijderen van haar. Het maakt niet uit of je het doet met een scheermes, wax, elektrische epilator of op een andere manier. Meestal is dit te wijten aan het feit dat alleen de haren boven het oppervlak van de dermis zijn verwijderd en dat hun follikels eronder blijven. Ze veroorzaken ook het verschijnen van zwarte stippen op de huid van de benen na het epileren.

Dit gebeurt omdat het haar zwakker en dunner wordt bij elke volgende haarverwijderingsprocedure, terwijl de huid ruwer wordt.

Het voorkomt het vrijkomen van de haren door de dikte van de dermis, wat resulteert in de eerste bochten en spruiten in de huid.

In de regel wordt op de plaats waar dit gebeurt roodheid waargenomen, kan jeuk optreden. Als het probleem niet op tijd is opgelost, kan er een abces en zelfs een blauwe plek zijn.

In sommige gevallen kunnen er na het scheren van de benen zwarte stippen in de vorm van haren zijn, die na verloop van tijd nog steeds kunnen groeien. Vanwege het feit dat het traject van hun groei al is veranderd, kunnen ze niet naar boven ontkiemen, maar terzijde, in verband waarmee ze weer in de dermis dringen, maar al door andere naast elkaar liggende follikels. In dit geval heeft het haar de vorm van een boog, die tegelijkertijd uit twee plaatsen groeit.

Sommige meisjes wenden zich tot salons om zich te ontdoen van onaantrekkelijke zwarte stippen op hun benen, maar omdat deze procedure onafhankelijk kan worden uitgevoerd, geven velen de voorkeur aan deze optie.

Helaas is er momenteel geen manier om onnodig haar te verwijderen op een manier dat er later geen zwarte stippen worden gevormd.

Het is ook opmerkelijk dat na het gebruik van speciale crèmes en scheermessen zo'n probleem veel minder vaak optreedt dan bij het gebruik van wax, shugaring, epilator. Dit is te wijten aan het feit dat de toepassing van deze geneesmiddelen alleen wordt beïnvloed door een deel van het haar, dat zich boven de huid bevindt. Geef geen garantie voor de afwezigheid van een dergelijk onaangenaam effect en de gebruikte methoden in de salon - laser ontharing, elos, foto-epilatie, etc.

Hoe om te gaan met het probleem thuis?

Om dit te doen, heb je een aantal tools nodig die je waarschijnlijk zult vinden in je "arsenaal".

De eenvoudigste manier om van het probleem af te komen, zijn meisjes met een dunne huid. Het is genoeg voor hen om een ​​bodyscrub aan te brengen die niet alleen de verhoornde lagen van de dermis zal exfoliëren, maar ook de ingegroeide haartjes laat vrijkomen. In sommige gevallen, tijdens de procedure, kunt u de lamp zelf onmiddellijk verwijderen.

De overgebleven meisjes om de zwarte stippen op hun voeten te verwijderen zullen een beetje moeilijker zijn, omdat slechts één gewone scrub het niet toelaat.

Om een ​​onaangenaam fenomeen aan te kunnen, kan op de volgende manieren worden geholpen:

Zwarte stippen op de benen: de oorzaken van het uiterlijk, methoden om er vanaf te komen, preventiemaatregelen
 • naald;
 • alcohol;
 • Pincet.

Hier leest u hoe u de procedure kunt uitvoeren.

 • Tijdens haar handen moet schoon zijn. Was ze grondig met zeep en veeg ze af met alcohol;
 • De laatste manipulatie moet met de naald worden uitgevoerd. Om het risico op infectie te verminderen, verhitten sommige meisjes, voordat ze de naald gebruiken om ingegroeide haartjes te verwijderen, deze over het vuur;
 • Beweeg de naald voorzichtig in de tijd waarin de zwarte stip werd gevormd. Maak je geen zorgen dat deze oefening pijn zal veroorzaken - in de regel bevinden de bloedvaten en zenuwuiteinden zich hier niet;
 • Wanneer u de naald betreedt, probeer dan het haar op te nemen, trek de naald in de tegenovergestelde richting. Dankzij deze manipulatie breekt de film die op de huid is gevormd door;
 • Welnu, als na de eerste beweging de rand van de haren naar buiten kwam op het oppervlak van de huid. Als dit niet gebeurt, herhaalt u de procedure totdat dit gebeurt;
 • Pak vervolgens het pincet en verwijder voorzichtig het haar samen met de gloeilamp. Deze manipulatie zou ook geen pijn moeten veroorzaken.

Ondanks het feit dat deze gebeurtenis meestal geen problemen veroorzaakt, is het niet de meest aangename ervaring om met dit probleem worstelen, dat met een interval van enkele maanden kan verschijnen.

Onaangenaam en de momenten waarop de detectie van ingegroeide haartjes is verrast en je een onaangenaam fenomeen tegenkomt op een ongepaste plaats en op het verkeerde moment.

Adviezen van schoonheidsspecialisten

Om het probleem op te lossen, probeert u een andere methode om haar te verwijderen - misschien past degene die u nu aanbrengt niet bij u.

Om het risico van het optreden ervan te verkleinen, kunt u de aanbevelingen van cosmetologists volgen:

Zwarte stippen op de benen: de oorzaken van het uiterlijk, methoden om er vanaf te komen, preventiemaatregelen
 • Voor het epileren is het nodig om de huid uit te stomen zodat de poriën worden geopend en het gemakkelijker is voor de haren om eruit te komen. Hiermee kunt u een warme douche maken, waardoor ook de lederhuid wordt gereinigd. Dit zal op zijn beurt bijdragen aan het feit dat de procedure minder pijnlijk zal zijn als u werktuigen zoals wax, electro-epilator;
 • Direct na het evenement en na ongeveer een dag, boen je de huid. Over het algemeen dient u body scrub minstens één keer per week te gebruiken - dit zal niet alleen helpen bij het verwijderen van bestaande zwarte stippen, maar ook dit vervelende fenomeen voorkomen vanwege het feit dat de huid dunner, zachter, malser zal worden;
 • Als u een ontharingsapparaat gebruikt, moet deze regelmatig worden schoongemaakt, zodat deze efficiënter kan werken. De huid wordt daarom zorgvuldiger behandeld;
 • Gebruik dezelfde was- of wasstrips niet opnieuw. Met elke keer dat ze erger worden met de huid en het haar, des te erger ze ze zullen verwijderen. Dit zal de vorming van zwarte stippen bevorderen - het haar zal groeien, omdat na het gebruik van een was van lage kwaliteit, alleen die delen van het haar die zich boven de huid bevinden worden verwijderd. Als u de salonspecialisten vertrouwt om de procedure uit te voeren, is het overbodig om hen eraan te herinneren dat ze alleen ongebruikte wax en hoogwaardige materialen zullen gebruiken. Het lijkt misschien dat dit advies afgezaagd is, daarom is het niet de moeite waard om dit te vermelden. Toch zal het verzorgen van uw eigen hygiëne nooit overbodig zijn;
 • Breng huidverzorgingscrèmes aan voor peeling, die zijn gebaseerd op fruitzuren. Deze producten geven hetzelfde effect als het scrub-effect: ze maken de huid zachter, dunner, wat het risico op zwarte punten na het scheren of andere manieren om haar te verwijderen vermindert. Hun verschil met scrubs ligt in het feit dat ze een intenser effect hebben.

In sommige gevallen moet u even wachten en verdwijnt het probleem. Dit komt door het feit dat na verloop van tijd de dermis en het haar zich aanpassen aan het epileren.

Garandeert dat je voor eens en voor altijd van het probleem van ingroei af raakt, noch fabrikanten van verschillende middelen, noch experts van de schoonheidssalon zullen geven.

Desalniettemin, met de juiste selectie van de methode van epileren, zal de juiste procedure, het gebruik van hulpmiddelen en het volgen van het advies van schoonheidsspecialisten helpen om het risico van een botsing met dit onplezierige fenomeen te minimaliseren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

39 − = 36