Apakah rahsia warna kucing tricolor dan mengapa lelaki dengan warna tersebut tidak praktikal? | pangudownloads.com
Haiwan peliharaan dibenarkan

Apakah rahsia warna kucing tricolor dan mengapa lelaki dengan warna tersebut tidak praktikal?

Melihat perwakilan tricolor kucing, kita biasanya berfikir bahawa kita mempunyai kucing, kerana lelaki mereka tidak. Ramai masih ingat bahawa peluang untuk menjadi sifat tiga warna hanya memberi wanita. Haiwan ini dipanggil tiga kaki atau “penyu” (untuk menghormati nama warna yang sepadan).

Walau bagaimanapun, tricolor boleh bukan sahaja kucing, tetapi kucing, walaupun individu tersebut sangat jarang (kira-kira 1: 3,000). Ini adalah fenomena yang luar biasa, kerana kemustahilan kucing untuk menjadi tiga warna disediakan oleh genetiknya.

Sedikit biologi

Apakah rahsia warna kucing tricolor dan mengapa lelaki dengan warna tersebut tidak praktikal?

Apakah sebabnya ini “Ketidakadilan alam semula jadi” berhubung dengan lelaki?

Genom pigmen utama tertanam dalam kromosom X. Dalam setiap daripada mereka 2 daripada 3 pigmen asas boleh diletakkan. Satu set kromosom wanita menunjukkan kehadiran 2 kromosom X. Disebabkan ini, mereka boleh digabungkan sedemikian rupa sehingga salah satu daripada pigmen akan menjadi dominan, dan varian gabungan yang berjaya tiga warna dalam haiwan adalah mungkin. Bagi lelaki, set mereka menunjukkan kehadiran kromosom X dan Y, manakala Y tidak mempunyai genom warna.

Dalam hal ini, untuk memberikan pigmentasi tambahan kepada haiwan, ia tidak boleh. Oleh itu, hanya perempuan yang mempunyai tiga warna dasar pada waktu yang sama, tetapi “Bulu kot” Kucing tidak boleh dicat dengan segera dalam warna gelap dan merah. Warna bulu tricolor difahami sebagai kehadiran tiga nada asas di dalamnya – hitam, putih, merah. Tahap kecerahan dan keterukan mereka boleh berbeza.

Jadi, merah boleh berwarna oren atau berapi-api merah, hitam – kelabu gelap, berasap gelap, biru, dll. Putih, sebagai peraturan, tetap putih, tetapi ia boleh mempunyai krim atau naungan kelabu.

Walau bagaimanapun, alam tidak bosan dengan menyampaikan kejutan, oleh itu, adalah mustahil untuk menjawab secara positif kepada persoalan sama ada kucing adalah tri-warna atau kucing semata seperti kucing. Sekiranya haiwan telah gagal (sebagai peraturan, ini berlaku semasa pembangunan janin) dan satu lagi kromosom X menyertai kromosom XY, ia mempunyai semua peluang untuk menjadi “Penyu”.

Apakah rahsia warna kucing tricolor dan mengapa lelaki dengan warna tersebut tidak praktikal?

Kes sedemikian adalah unik, dan sebagainya “Spesimen” terlibat dalam penyelidikan. Malangnya,
nya “Zest” mereka tidak boleh membiak kepada anak-anak – tidak kira jenis jenis kucing tiga warna yang unik adalah, dalam mana-mana kes steril. Kesimpulannya mencadangkan dirinya sendiri – anak lelaki “penyu” adalah anomali, tetapi dengan kos keunikan bagi mereka menjadi hilang kemungkinan untuk meneruskan sejenisnya.

Terdapat pemerhatian lain. Ramai pemilik haiwan unik itu mendakwa bahawa haiwan kesayangan mereka mempunyai kesihatan yang lemah, yang mempengaruhi tempoh hidup mereka. Secara saintifiknya, ini tidak terbukti, dan kucing trichrome adalah fenomena yang jarang berlaku sehingga tidak ada maklumat yang cukup untuk menyimpulkan bahawa mereka diberitahu kebenarannya.

Satu lagi fakta menarik dari biologi. Ketergantungan “Merah” gen dari seks hanya terdapat di hamster dan kucing Syria dari semua mamalia.

Adakah baka ini penting?

Secara praktikal tidak. Ia diperhatikan hanya itu “Britons” dan “Scots” kanak-kanak seperti biasanya jarang dilahirkan, dan wanita tidak terkecuali. Intinya adalah dalam keanehan warna mereka – kebanyakannya berasap, memberikan banyak warna, “Makan” semua nada lain.

Sementara itu, di kalangan wakil keturunan Parsi dan haiwan berambut pendek “Penyu” berjumpa. Adalah menarik bahawa individu yang paling kerap berambut tiga ditemui di kalangan mereka “Nobles” (iaitu, kucing kumbang). Membezakan haiwan unik seperti bukan spesies, tetapi oleh spesies, bergantung kepada jenis warna.

Mereka dibezakan oleh dua orang:

Apakah rahsia warna kucing tricolor dan mengapa lelaki dengan warna tersebut tidak praktikal?
  • Kalis galas warna. Ia mengandaikan kehadiran bintik-bintik semua 3 warna asas. Dalam kes ini,
    Terdapat kes-kes apabila mereka tidak mempunyai sempadan bersama, tetapi meliputi hampir seluruh badan binatang itu. Pigmen sendiri ditandai dengan jelas, dan warna merah dan hitam mendominasi warna putih;
  • Harlequin warna. Sebagai peraturan, dengan warna ini, warna dominan berwarna putih, dan bintik-bintik boleh menutup beberapa bahagiannya atau, misalnya, hanya ekor.

“Penyu” dan kepercayaan popular

Haiwan-haiwan ini pada setiap masa menikmati cinta dan penghormatan khas dari wakil-wakil hampir semua kebangsaan. Mereka sentiasa dianggap penjaga keselesaan dan kesejahteraan di rumah. Orang percaya (dan masih percaya) bahawa mereka melindungi tuan mereka dari penyakit dan segala macam penyakit.

Contohnya, terdapat tradisi seperti “penyu”:

Apakah rahsia warna kucing tricolor dan mengapa lelaki dengan warna tersebut tidak praktikal?
  • Sejak zaman Rus Kuno, kepercayaan telah pergi bahawa hewan peliharaan ini melindungi rumah pemiliknya dari kesusahan dan kesusahan, membawa nasib baik. Benar, dipercayai bahawa jika anda sewenang-wenangnya melindungi haiwan kesayangan anda, ia tidak akan membawa banyak nasib. Dia mesti memilih rumah sendiri dan datang ke majikannya yang akan datang. Sejak zaman purba, adalah mustahil untuk menolak kemurahan hati haiwan masa depan itu. Tambahan pula, jika anda berada di bawah pintu “Penyu” datang (atau datang) sahaja, ini adalah berita baik;
  • Kucing berwarna tiga juga dihormati oleh orang Jepun. Yang kedua menghasilkan patung-patung,
    menggambarkan “Penyu”, dan mereka dipanggil maneki-neko. Produk ini dibeli oleh orang Jepun sendiri dan pelancong. Orang percaya bahawa mereka, seperti leluhur mereka yang diilhamkan, adalah penjaga bagi mana-mana rumah, keluarga. Ia perlu untuk dapat memilih patung yang betul, benar, ini adalah sains keseluruhan. Agar tidak disalahartikan, adalah perlu untuk membeli produk secara eksklusif di Jepun dari orang yang berpengetahuan yang akan membantu untuk memilih mereka secara individu;
  • Antara mereka yang menghormati dan menampung kucing dan kucing tricolor dengan kebolehan istimewa, anda boleh menghubungi British. Yang pertama mengambil kapal pesiar, percaya bahawa mereka akan melindungi terhadap badai. Jika keluarga bergerak ke rumah baru, mengikut kepercayaan, ia perlu bermula “Penyu”. Dia akan mengusir pasukan jahat dari dia, melindungi dia jika rumah itu tidak baik “Lalu”.

Kucing tiga berwarna adalah unik, kerana dipercayai bahawa mereka membawa ke rumah dua kali lebih banyak kebahagiaan, nasib dan semua yang terbaik.

Bagaimana hendak menamakan tiga ekor haiwan kesayangan?

Apakah rahsia warna kucing tricolor dan mengapa lelaki dengan warna tersebut tidak praktikal?

Memandangkan sikap gemetaran terhadap anjing tiga bulu, dan terutamanya jika ia adalah kucing, nama itu dipilih dengan teliti.

Jadi bagaimana anda boleh menamakan kucing jika ia berwarna tiga? Sesetengah lelaki bergembira boleh menawarkan untuk memanggil cahaya lalu lintas kegemaran, tetapi lebih baik untuk mengambil apa-apa yang jarang berlaku “Salin” lebih layak nama samaran.

Lebih baik jika dikaitkan dengan nasib, nasib, kebahagiaan. Sebagai contoh, ia boleh menjadi Lakki (dengan bahasa Inggeris. “Bertuah”)), Mercury atau Hermes (dengan bahasa Yunani Kuno. “Membawa nasib baik”), dan sebagainya.

Pencinta kucing mengatakan bahawa haiwan ini adalah kebahagiaan di rumah, dan jika ia adalah tiga warna – ini adalah kebahagiaan ganda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

29 − 24 =

Adblock
detector