Bagaimana untuk menangkap kucing? Bagaimana untuk membuat perangkap untuk kucing? | pangudownloads.com
Haiwan peliharaan dibenarkan

Bagaimana untuk menangkap kucing? Bagaimana untuk membuat perangkap untuk kucing?

Kadang-kadang dalam kehidupan ada keadaan apabila anda perlu menangkap kucing. Ia boleh menjadi haiwan kesayangan anda yang hilang, haiwan kesayangan kawan anda atau kucing sesat yang anda mahu tinggal di rumah. Untuk menangkapnya adalah perlu dengan betul bahawa haiwan itu tidak takut dan tidak menggaruk anda.

Cadangan yang berharga

Bagaimana untuk menangkap kucing? Bagaimana untuk membuat perangkap untuk kucing?

Sebelum anda mengetahui bagaimana untuk membuat perangkap untuk kucing, anda perlu menyediakan. Tonton dia untuk seketika, untuk memastikan bahawa tubuhnya tidak cedera dan dia tidak sakit.

Jika haiwan bernafas berat atau bersikap agresif, tidak perlu menangkap diri sendiri, lebih baik memanggil perkhidmatan khas. Kucing yang sakit boleh berbahaya kepada manusia.

Cuba untuk menyesuaikan kucing dengan baik, bersentuhan dengannya.

Mengapa kita memerlukan perangkap?


Ini adalah mekanisme yang selamat dan mudah yang membantu menangkap haiwan. Mereka mudah dibuat sendiri. Untuk memikat, anda boleh menggunakan makanan, susu atau, dalam kes-kes yang teruk, valerian. Apabila dia masuk, pintu mesti ditutup dan dikunci supaya dia tidak lari.

Sekiranya anda perlu menangkapnya dengan segera, anda boleh menggunakan kucing atau kotak biasa sebagai perangkap. Tetapi ia bernilai mengetahui bahawa tidak semua doktor haiwan boleh mengambil kucing yang ditangkap dengan cara ini.

Sekiranya tidak, anda harus membuang beg atau sarung bantal pada haiwan itu. Dia boleh sangat takut dan tercalar. Di samping itu, tindakan yang keras boleh mencederakannya. Sediakan tempat di mana anda melepaskan haiwan peliharaan dari perangkap. Dia mesti tenang dalam diam. Adalah dinasihatkan untuk memilih tempat-tempat yang gelap dan hangat supaya dia berasa selamat. Sekiranya anda merancang untuk segera memandu kucing ke doktor haiwan, maka anda tidak perlu memberi makan. Pastikan air dengan air.

Bagaimana untuk memberi makan dalam perangkap?

Bagaimana untuk menangkap kucing dalam perangkap?

Sekiranya anda memutuskan untuk memikat binatang peliharaan ke dalam perangkap dengan makanan, maka anda perlu memberi suapan dengan betul. Kucing tidak dapat menahan makanan kering atau makanan kucing. Anda boleh memberikan ikan mentah atau ikan dalam.

Makanan lebih baik untuk menawarkan satu firma. Krim asid atau susu haiwan boleh menumpahkan perangkap dan kotor. Mula-mula meninggalkan makanan berhampiran pintu masuk dan secara beransur-ansur bergerak masuk untuk mendapatkan haiwan yang digunakan. Apabila masuk ke tengah, tutup pintu atau tarik musim bunga – bergantung kepada reka bentuk perangkap.

Jika masa tidak diketatkan, maka pintu boleh dibiarkan terbuka, meliputi pintu masuk dengan tuala. Jangan letakkan mangkuk atau plat kaca di dalamnya – kucing itu mungkin ketakutan dan memecahkan bekas, mencederakan diri pada kaca.

Bagaimana hendak membuat catwalk?

Bagaimana untuk menangkap kucing? Bagaimana untuk membuat perangkap untuk kucing?

Perangkap kucing, yang dibuat oleh tangan sendiri, mesti berat dan stabil, supaya ia tidak diserahkan. Sebagai asas, anda boleh menggunakan papan besar tebal. Dari bar yang sama, anda perlu membuat pintu yang akan jatuh di sepanjang slaid panduan. Berat pintu lebih berat.

Pembinaan utama diperbuat daripada selat kayu, dan bahagian atas ditutup dengan grid untuk arnab – mesti ada lumen di sisi lain. Pencetus boleh dibuat dari kanister dengan memotongnya, atau dari lembaran besi bumbung.

Strok di bahagian atas kereta api atas atas dan letakkannya dengan terperinci kayu dengan lebar dan panjang 10 sentimeter. Bahagian ini bertindak sebagai tuil, yang dicetuskan oleh ketegangan benang. Benang harus tebal, anda boleh mengambil capron.

Ke pintu dengan mudah dibuang, ukiran harus disalut dengan bacon. Minyak dengan bau kimia boleh menakutkan haiwan. Dalam umpan cuaca sejuk boleh berfungsi sebagai lemak yang sama.

Pintu ini boleh dipasang di mana-mana pintu atau kotak plastik. Perangkap kucing adalah selamat dan tidak menyakitkan kucing – anda akan berpuas hati dengan hasil eksperimen anda.

Perangkap Scotch

Kucing adalah makhluk yang menakjubkan, dan kadang-kadang melakukan tindakan yang tidak meminjamkan diri kepada penjelasan logik. Mereka suka tidur di dalam kotak, bersembunyi di dalam almari dan masuk ke dalam bungkusan. Perangkap berkesan berfungsi dari pita Scotch untuk kucing.

Ia tidak sukar untuk mengeluarkannya.

Ini boleh dilakukan dalam tiga peringkat:

Bagaimana untuk menangkap kucing? Bagaimana untuk membuat perangkap untuk kucing?
  • Ambil pita dan tongkat di lantai – anda perlu mendapatkan bulatan;
  • Masukkan umpan lazat di tengah – ini akan menarik kucing;
  • Apabila dia berada di dalamnya, perlahan-lahan membawanya ke dalam pelukannya, yang menawarkan rawatan.

Ia adalah cara yang mudah tetapi berkesan. Dia mencuba banyak orang pada haiwan kesayangan mereka. Cukup aneh, ia berfungsi.

Tidak peduli bagaimana anda menangkap haiwan itu, dan apa yang tidak anda gunakan, ingat bahawa ia adalah benda hidup.

Rawat dengan teliti, dengan kehangatan dan kasih sayang, dan dia akan pergi bersama anda untuk dihubungi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 13 = 17

Adblock
detector