Kami sedang mencari kediaman sementara untuk anjing: perlindungan, biasa atau orang lain "tangan yang baik" | pangudownloads.com
Haiwan peliharaan dibenarkan

Kami sedang mencari kediaman sementara untuk anjing: perlindungan, biasa atau orang lain “tangan yang baik”

Ramai daripada kita suka haiwan, tetapi tidak semuanya bermula, kerana peluang untuk mengekalkan kawan berkaki empat mempunyai unit. Jadi, anda telah mendapat anjing, baka besar atau kecil, dan di sini anda mempunyai peluang yang baik untuk pergi bercuti dalam bercuti yang lama ditunggu-tunggu. Bagaimanakah, di mana untuk melampirkan anjing perlu dijaga semasa ketiadaan anda?

Malah, ini adalah soalan yang cukup serius, kerana haiwan adalah makhluk hidup yang juga mengalami emosi dan pengalaman. Ketahui di mana anda boleh melampirkan haiwan itu, jadi selamat, diberi makan dan selesa!

Pilihan yang mungkin

Kami sedang mencari kediaman sementara untuk anjing: perlindungan, biasa atau orang lain "tangan yang baik"

Lampirkan anjing itu bercuti boleh berada di beberapa tempat, tetapi untuk mencari mereka, anda perlu memberikan masalah ini banyak masa. Anda harus faham bahawa untuk masa ketidakhadiran anda, anjing tidak akan mudah, kerana haiwan terikat dengan tuannya.

Rakan berkaki empat anda, semasa anda sedang berehat, dapat merasa terbengkalai dan tidak berguna.

Untuk memudahkan pemisahan, cuba berikan anjing itu kepada keluarganya atau sahabatnya, kerana pastinya dia telah melihat mereka sebelum ini. Oleh itu, adalah mungkin untuk mengehadkan haiwan dari tekanan yang teruk. Walau bagaimanapun, anda harus memahami bahawa lebih mudah untuk tuan baru mencari anjing kecil, haiwan besar tidak mungkin dibawa ke rumahnya. Dalam kes ini, anda boleh cuba melampirkan haiwan kesayangan anda ke rumah anak yatim.

Memilih kebun binatang

Tempat perlindungan haiwan adalah tempat yang ideal untuk menjadi rumah sementara untuk anjing anda. Pilihan ini bukanlah yang paling murah, menjaga haiwan di hotel akan menelan belanja yang layak, tetapi anda pasti anjing itu berada dalam keadaan baik.

Sebelum anda melampirkan seekor anjing ke tempat perlindungan, cari tahu tentang keadaan haiwan kesayangan di zoo itu. Lawati institusi itu, menilai keadaan di mana anjing anda akan hidup.

Syarat-syarat berikut dikenakan ke atas premis tersebut:

Kami sedang mencari kediaman sementara untuk anjing: perlindungan, biasa atau orang lain "tangan yang baik"
  • ia harus dinyalakan dengan baik, hangat dan luas;
  • Menu untuk tetamu berkaki empat mestilah terdiri daripada daging tanpa tulang, beras, soba, makanan oat dan makanan kering;
  • semua struktur kayu yang terdapat di zoo, mesti dirawat dengan cat atau varnis;
  • Lantai jubin atau konkrit mesti ditutup dengan pelekat yang boleh tanggal.

Pemilik haiwan peliharaan yang kerap menggunakan perkhidmatan hotel zoo, mengesyorkan memberi haiwan peliharaan mereka ke tempat penampungan yang mempunyai pengalaman yang luas. Dalam kes ini, seseorang tidak boleh meragui keupayaan kakitangan untuk menangani dengan betul anjing dan kualiti haiwan yang tinggi.

Berkomunikasi dengan pentadbiran hotel zoo, mintalah ketua pembibitan untuk memberitahu haiwan apa yang mereka ambil. Pastikan untuk memberi perhatian sama ada terdapat doktor haiwan di tempat perlindungan, kerana penerimaan haiwan perlu dijalankan hanya selepas anjing diperiksa. Oleh itu, anda pasti haiwan kesayangan anda tidak akan dijangkiti penyakit daripada tetamu hotel lain.

Anda harus memahami bahawa tugas utama tempat perlindungan untuk haiwan adalah untuk memastikan keselamatan tetamu mereka, untuk memberi penjagaan kepada mereka, dekat dengan rumah. Jangan tergesa-gesa untuk memberi kawan berkaki empat ke hotel zoo pertama, berhati-hati memilih tempat tinggal sementara untuk haiwan kesayangan, hanya pergi bercuti.

Kami mencari "pengasuh" untuk anjing

Kami sedang mencari kediaman sementara untuk anjing: perlindungan, biasa atau orang lain "tangan yang baik"

Hari ini, tidak begitu sukar untuk meletakkan seekor anjing dengan tangan yang baik, ramai orang yang terlibat dalam menjaga haiwan peliharaan semasa ketiadaan tuan mereka. Walau bagaimanapun, anda perlu berhati-hati untuk tidak mengucapkan selamat tinggal kepada haiwan kesayangan anda selama-lamanya, anda perlu tahu di mana hendak berpaling.

Memastikan haiwan peliharaan anda berbahaya, jadi pilihan ini hanya mungkin jika orang yang menjaga haiwan orang lain disyorkan kepada anda oleh rakan atau kenalan yang baik.

Di papan notis bandar anda sering dapat melihat banyak tawaran perkhidmatan sendiri untuk penyelenggaraan sementara anjing. Orang menulis bahawa mereka akan mengambil anjing itu dengan tangan yang baik untuk tempoh tertentu, sementara pemiliknya tidak hadir di rumah. Berapa banyak "baik"Tangan-tangan ini, sukar untuk mengetahui sebaik sahaja kenalan, sebab itu lebih baik untuk membelanjakan lebih banyak wang di hotel, tetapi pastikan untuk keselamatan teman berkaki empat anda.

Anjing juga mahu bercuti!

Pernahkah anda berfikir tentang berehat bercuti dengan anjing anda? Dan mengapa tidak anda mengambil haiwan kesayangan anda dalam perjalanan, kerana haiwan juga suka berehat! Sesetengah anjing hanya suka perjalanan dalam kereta, mereka berperilaku dengan tenang dan diam-diam, bahkan tidak menarik perhatian pemiliknya.

Kami sedang mencari kediaman sementara untuk anjing: perlindungan, biasa atau orang lain "tangan yang baik"

Benar, anda boleh membawa anjing dengan anda hanya ke negara ini, berehat di luar negara dengan kawan berkaki empat akan menyebabkan banyak kesulitan dan kos wang. Jika setiap hujung minggu anda keluar dari bandar ke negara ini, pastikan anda mengambil haiwan kesayangan anda, dia akan berterima kasih kepada anda untuk ini!

Jika anda membuat keputusan untuk pergi ke kereta api atau terbang di pesawat dengan kawan berkaki empat, anda perlu menyediakan terlebih dahulu, kerana tiada siapa yang akan membiarkan anjing itu menjadi pengangkutan awam tanpa sijil veterinar dan pasport.

Di samping itu, hanya anjing kecil yang boleh dibawa masuk ke dalam kabin pesawat, wakil-wakil baka besar harus berada dalam petak bagasi di kandang khas. Setuju, tidak setiap hewan dapat dengan selamat menahan penerbangan itu, kerana tentu saja dalam sangkar untuk duduk anjing masih tidak perlu.

Bagaimana untuk membantu anjing gelandangan mencari rumah

Berjalan di jalan-jalan di bandar, anda dapat melihat banyak haiwan tunawisma setiap hari, yang matanya meminta setiap orang yang lewat untuk mendapatkan bantuan. Ramai di antara kita boleh memberi makan anjing yang sesat, tetapi tidak semua orang akan dapat pulang ke rumah.

Kami sedang mencari kediaman sementara untuk anjing: perlindungan, biasa atau orang lain "tangan yang baik"

Bagaimanakah anda membantu anjing itu mencari surga di mana dia akan sentiasa penuh dan hangat? Terdapat beberapa pilihan untuk keluar dari situasi ini.

Sekiranya terdapat banyak tempat perlindungan di bandar anda, dan mereka tidak penuh sesak, anda boleh mendapatkan carian ke sana. Tetapi di mana hendak meletakkan anjing liar, jika tidak ada tempat baginya di rumah anak yatim? Di sini segala-galanya jauh lebih rumit.

Anjing yang rapi, kemungkinan besar, hanya hilang dan anda mesti membantu dia mencari tuannya.

Untuk melakukan ini, ikuti pelan tindakan ini:

  • Ambil gambar binatang itu, letakkan seberapa banyak iklan di Internet yang mungkin dan menggantungnya di sekitar kawasan anda, meninggalkan maklumat hubungan;
  • Tunjukkan anjing kepada doktor haiwan untuk memeriksa ia untuk kerosakan dan penyakit berjangkit, jadi anda boleh membuat keputusan jika anda boleh membawa anjing tepat pada waktunya ke rumah anda;
  • Tanya doktor haiwan untuk memeriksa haiwan untuk stigma atau cip, supaya anda dapat mencari pemiliknya dengan cepat jika anjing itu hilang;
  • Jika anda tidak menemui pemilik lama yang hilang, mulailah mencari rumah barunya.

Mencari tempat perlindungan yang kekal untuk seekor anjing adalah sukar, jadi pastikan proses ini dapat mengambil masa yang lama. Jangan menolak untuk membantu haiwan yang tiada tempat tinggal, ingatlah: kamu melakukan perbuatan baik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 3 =