Haiwan peliharaan dibenarkan

Kucing atau kucing – pilih haiwan kesayangan

Keputusan untuk memulakan ahli keluarga keluarga kucing itu pasti salah satu peristiwa yang paling menarik dalam hidup kita. Ramai orang mengagumi rahmat kucing, watak dan kemerdekaan yang dilencongkan, digabungkan dengan kelembutan dan kepuasan.

Kucing atau kucing - pilih haiwan kesayangan

Haiwan ini bukan sahaja dapat menghiasi rumah dengan kehadiran mereka, tetapi juga untuk membawa keselesaan dan suasana yang aman ke dalamnya. Sebaik sahaja kita faham bahawa kita tidak dapat berbuat apa-apa tanpa kawan yang berbulu, maka, sebagai peraturan, kita terlebih dahulu mengkaji dengan teliti ciri-ciri baka tertentu.

Jadi, seseorang seperti Siam setia, seseorang - tidak kira Parsi, dan lain-lain tidak boleh mengambil mata anda daripada Shorthair kucing Scottish dengan bertimbang falsafah mereka menyentuh dan tergantung telinga. Tetapi apabila pilihan rock ketinggalan, menghadapi dilema baru - lelaki atau perempuan?

Bagi sesetengah orang, aksesori haiwan peliharaan seksual adalah isu menengah, tetapi oleh dan besar, ia adalah perbezaan seksual boleh menentukan bahagian besar daripada nuansa dalam kandungan haiwan kesayangan. Jadi, siapakah yang lebih baik - lelaki atau perempuan? Mari kita meneliti hujah-hujah utama yang memihak kepada lelaki dan perempuan.

Bagaimana kucing boleh menjadi lebih baik daripada kucing?

Koshatniki, yang suka haiwan betina, menunjukkan banyak argumen yang memihak kepada pilihan mereka.

Antaranya ialah:

  • kucing tidak perlu menandakan wilayah, tetapi seperti yang diketahui, kucing itu "Teg" tidak mempunyai aroma yang menyenangkan;
  • Kucing tidak akan terlibat dalam pertarungan, walaupun dalam musim kawin;
  • kebanyakan kucing adalah kucing penyayang, tetapi di sini adalah wajar mempertimbangkan ciri-ciri individu haiwan itu;
  • Adalah dipercayai bahawa perbezaan antara kucing dan kucing juga dalam kebersihan - individu wanita cenderung untuk menonton diri mereka lebih kerap. Walau bagaimanapun, dalam hal ini, keperibadian haiwan kesayangan adalah sama pentingnya.

Bagi sesetengah orang, ia juga penting untuk mengetahui pemilik, yang mampu untuk menangkap tikus yang lebih baik - lelaki atau perempuan? Ramai orang cenderung untuk mempercayai bahawa perempuan adalah mengikut peraturan lebih biasa untuk memburu. Tetapi manakala kucing dan tidak mengambil berat tentang pengeluaran makanan untuk anak-anak, naluri beliau tidak lebih rendah daripada yang perempuan, dan ia boleh menangkap tikus juga mahir.

Apabila memutuskan siapa yang harus dipilih, jangan lupa bahawa setiap kucing mempunyai keperluan fisiologi sendiri dan merupakan ibu yang berpotensi. Individu yang tidak terurai yang tinggal dengan anda di apartmen yang sama akan mempunyai kelakuan aneh dan kadang-kadang tidak dapat diramalkan semasa estrus.

Kucing atau kucing - pilih haiwan kesayangan

Pemilik haiwan moden cuba menyelesaikan masalah ini dengan pensterilan - biasanya dilakukan pada usia 8-9 bulan, ketika kucing akan mempunyai estrus pertama. Antara pilihan untuk pensterilan adalah paip atau penyingkiran organ-organ pembiakan.

Jika anda ingin mempunyai haiwan untuk pembiakan baka, maka anda mempunyai peluang untuk mempelajari semua kegembiraan yang mungkin dalam menaikkan kucing. Pemerhatian kucing-ibu dan anak-anak mereka adalah keseronokan istimewa.

Kecantikan berbulu akan mengisi rumah anda dengan berhati-hati dan selesa. Selain itu, ini adalah cara yang baik untuk hampir tanpa rasa sakit mengandungi kucing dan kucing dalam apartmen yang sama.

Apabila memikirkan tentang siapa yang kinder - kucing atau kucing, ia adalah bernilai menyebut bahawa kucing muda biasanya lelaki penyayang. Walau bagaimanapun, anjing laut lebih 5-6 tahun sering lebih lembut daripada tribeswoman kucing. Apabila haiwan kesayangan anda masih anak kucing, ia tidak kira - ia adalah kucing atau kucing. Semua kanak-kanak yang suka bermain dan sangat mudah alih. Pada usia ini terdapat ciri-ciri individu yang boleh kekal dengan murid untuk hidup.

Hujah yang menyokong kucing

Peminat separuh lelaki dari suku kucing cenderung untuk membawa hujah-hujah tersebut memihak kepada pilihan mereka:

  • kucing tidak boleh membawa anak;
  • Adalah penting bagi sesetengah orang bahawa haiwan kesayangan itu lebih banyak "Berani" watak, disebabkan oleh yang kurang kerap dikenakan ke atas pemilik dengan kasih sayang.
Kucing atau kucing - pilih haiwan kesayangan

Oleh itu, kekurangan perspektif untuk mendapatkan sampah daripada anak kelahiran baru lahir adalah alasan utama untuk memperoleh individu lelaki.

Pemilik haiwan sedemikian sepenuhnya diinsuranskan terhadap pengisian semula dalam keluarga.

Tetapi di sini salah satu masalah yang paling membakar muncul, yang boleh menjejaskan keputusan anda untuk mempunyai anak kucing. Iaitu - kebiasaan menandakan wilayah.

Bau bau selesema, yang dirembes oleh kelenjar kucing, sukar dikelirukan dengan apa-apa. Itulah sebabnya kehadiran meterai di dalam rumah ditentukan dari detik pertama.

Di samping itu, haiwan kesayangan anda akan menunjukkan aktiviti belum pernah terjadi sebelumnya semasa musim pembiakan, seperti yang anda tahu dengan tangisan menyayat hati dan teriakan malam. Jika pemilik haiwan kesayangan yang tinggal di sebuah rumah persendirian, maka ia adalah lebih mudah untuk melepaskan rakan berbulu kebebasan untuk beberapa hari. Biasanya binatang peliharaan selamat kembali.

Walau bagaimanapun, di dalam sebuah apartmen, naluri kucing hanya tidak boleh ditanggung. Untuk mengelakkan mereka, ramai pemilik mengambil pengasian binatang itu. Bercakap mengenai pensterilan, perlu diperhatikan bahawa untuk lelaki individu, operasi berjalan lebih mudah daripada pada separuh wanita, dan tidak memerlukan tempoh pemulihan yang lama. Sebagai peraturan, anjing laut dihidupkan pada usia 7-10 bulan, sementara naluri reproduksi masih belum terbentuk. Oleh itu, haiwan kesayangan anda tidak akan mengetahui kebimbangan dalam bentuk keperluan pembiakan.

Ramai pemilik mencatatkan bahawa wakil-wakil kastanya yang dikebumikan sangat menyayangi dan tenang. Walau bagaimanapun, terlalu banyak kemalasan sering ditambah dengan ketenangan, jadi anda harus memantau pemakanan haiwan anda dengan teliti. Adalah dinasihatkan untuk merawat kucing secara berkala dengan makanan khas untuk castrati.

Jika anda tidak boleh memutuskan siapa yang harus dipilih - kucing atau kucing - anda harus ingat bahawa setiap haiwan mempunyai wataknya sendiri, tidak bergantung kepada jantina. Di samping itu, anda sebagai seorang tuan dan sahabat yang boleh dipercayai, anda boleh membesarkan anak kucing dalam kasih sayang dan kasih sayang dan membesar sahabat yang sangat baik.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 49 = 59