Crepe papper: de bästa idéerna för kreativitet | pangudownloads.com
Handgjord

Crepe papper: de bästa idéerna för kreativitet

Sådant material som crepe papper finns i nästan alla butiker på kontoret. Många såg det ursprungliga hantverket som gjordes av det. Du kan också göra så här med egna händer. Och det är så enkelt att du även kan göra dem med ditt barn. Hur man gör rosor och andra intressanta saker - läs nedan!

Materialegenskaper

Crepe papper: de bästa idéerna för kreativitet

Först måste du förtydliga frågan, vad exakt kallas crepe eller crepepapper. I sin kärna är det ett finmaskigt och tunt, men ganska hållbart material. Vid felaktig hantering kan den emellertid lätt riva i längdriktningen. Papperet är täckt med små veck och ser ut som ett melkoslozhennoy dragspel.

Vanligtvis kallas det korrugerade, men det här är ett misstag, eftersom skillnaden från crepepapper ligger i mindre veck. Hantverk från det blir snyggt och elegant. Det faktiska korrugerade pappret har tydligt definierade veck och det är grovare.

Du behöver inte mycket ansträngning för att göra detta material något intressant med dina egna händer. Den är perfekt formbar och kan ta nästan vilken position som helst. I det här fallet har du möjlighet att skapa konkava och konvexa former, eftersom du har sträckt ett papper av wellpapp på ett visst ställe, du kan öka bredden.

På grund av sådana egenskaper, liksom i samband med de olika färgerna, är det möjligt att skapa en mängd hantverk från serfmaterial.

De mest populära produkterna är:

 • Blommor - tulpaner och rosor;
 • pomponger;
 • topiary;
 • hjärta;
 • Tredimensionella dekorationer för vykort och målningar.

Vad är användbart för arbete

För att göra dina egna händer av crepepapper något intressant, behöver du en minimal uppsättning verktyg och hjälpmaterial.

Du kan komma till nytta:

Crepe papper: de bästa idéerna för kreativitet
 • Lim PVA;
 • Scotch tape;
 • Bomull knoppar;
 • Bambusspett
 • saxar,
 • penna;
 • lera;
 • tråd;
 • Tråd.

För enkelhets skyld kan du hitta färdiga system för det hantverk du är intresserad av. Om du planerar att göra något inte så svårt kan du själv skapa ett nytt schema eller arbeta intuitivt, så att säga "genom syn".

Dekorativa pom-poms

Den enklaste typen av hantverk från ett befäst material är dekorativa pomponger. Detta är en utmärkt dekoration för alla semestrar, från födelsedagar till bröllop. För att göra dem med egna händer behöver du en stor rulle av material, sax och trådar. En stor pompom kommer att ta mycket material, men du kan träna på små saker.

Crepe papper: de bästa idéerna för kreativitet

Först, ta en boll av wellpapp och skära 8-9 ark av samma storlek. För enkelhetens skull kan du lägga den flera gånger och klippa sedan av på kanterna. Därefter vika dem så att kanterna är tydligt inriktade. Därefter vika arken vikta ihop med ett dragspel, som om du gör en fläkt.

För att göra en pompom ut ur detta hantverk måste du bestämma ungefärligt centrum för den vikta produkten. På detta ställe vindar du dragspelet flera gånger med en tråd och slår det lätt av, knyter den. Därefter klippa hörnen runt kanterna för att göra en exakt avrundning. Börja ta bort ett lager för lager, räta ut papperet och böj det i olika riktningar tills du har en boll.

Förutom sådana användbara för att skapa en festlig atmosfärsgizmos kan du också göra blommor: tulpaner, rosor, kamomiler, etc.

Blommor gjorda av crepepapper

Om du vill göra något mer elegant och komplext, försök att göra blommor från crepepapper. Det finns många modelleringsalternativ. En av de enklaste är att göra tulpaner själv. För att göra detta behöver du ett pappersark, till exempel rosa och grönt för stammar och löv. För benet, ta bambuskivaren och täck den med en tunn remsa av material. Det är bäst att göra detta inte med hjälp av tejp, men med lim.

För att bilda en blomma, skär ut små rosa rektanglar från de rosa lakan. Klipp kantarna på ett sådant sätt att en naturlig avrundning uppnås. Fixa sedan med lim eller tråd tre kronblad på spett. Lite sprida ut så att kanterna är vända utåt. Fixa dem tillsammans med lim.

Sedan, på lederna, lima tre fler kronblad. Ge lämplig form till kronbladet. De måste böjas under mitten. Formulera en blomma och lim i benet avlångt blad.

Crepe papper: de bästa idéerna för kreativitet

Du kan använda ett annat tillvägagångssätt. I detta fall erhålls kronbladet av tvåskiktiga och bildas genom att böja i en halv rektangel vridet i mitten. Steg-för-steg-system finns på Internet.

Du kan också göra mjuka rosor av crepepapper med egna händer. För att göra detta kan du använda en liknande teknik. Därefter skärs materialet i breda band och vrider sedan något med ett allt större steg. Erhållna kronblad, som måste placeras ordentligt, vrida remsan från det mindre elementet till det större.

Du kan göra egna händer enklare rosor. För att göra detta bör bana papper skäras i runda kronblad, ovala och sladdiga. På bomullsvattnet, vind det runda elementet. Därefter bildar mitten av hantverk från ovala detaljer. Vik in dem och lim runt, något rätta och konkava kronblad med nästa lager. De senare är fästa vid de hjärtformade elementen och böja sig underifrån och uppifrån så att kanterna ser utåt.

Om du gör en bukett för en present, inuti en tulpan eller en ros kan du sätta ett godis. Så det kan även vara lättare för dig att bilda en blomma av rätt form. Försök hitta andra system för att göra blommor från crepepapper.

Hur man gör topiary

Mer komplicerat i utseende, men faktiskt mycket enkelt att göra är den så kallade topiaryen. Så kallar de miniatyrkompositioner som efterliknar ett blomstrande träd eller något liknande. Du kan göra det nästan från improviserade material.

Förbered först grunden. För att göra detta kan du till exempel ta en massa av oönskade trådar eller vinda en boll servetter eller toalettpapper. Det senare alternativet är till och med att föredra, eftersom det underlättar hela designen. Ett annat bra alternativ är användningen av lera. Från det måste du rulla en inte så stor boll och fästa den på spett.

För deltid, ta en blomkruka, en burk grädde eller något annat. Förkläd basen och fortsätt med förberedelserna av delarna.

För ditt hantverk behöver du avrundat wellpapp med olika diametrar. Använd flera färger, till exempel rött, vitt och grönt. När du skär ett tillräckligt antal ämnen kan du börja jobba. Ta en stor diameter rund röd och använd en penna för att trycka in den i plasten exakt i mitten.

Crepe papper: de bästa idéerna för kreativitet

Doppa sedan lite PVA lim i urtaget och fixa de två mindre elementen på detta sätt. Du kommer att få något som en blomma. Så du behöver göra en liten cirkel ovanpå plastkulan. Placera papperet i närheten av varandra.

Nästa cirkel kommer att vara vita element. Alternativa ringar av röda blommor och vitt, tills du fyller lite mer än hälften av farkosten. Börja sedan arbeta med grönt papper. I slutändan kan du slå ditt toppband med löv som skärs av samma material. Fäst bollen med foten på stativet, och på benet, binda bandet med en båge. På exakt samma sätt kan du fixa på bollen tusenskönor, rosor, krysantemum, etc.

Eftersom bara att göra blommor från krypta papper kanske inte verkar som en intressant aktivitet, komplettera idén med andra föremål och göra en original sak för inredningen. Till exempel, med en vinylplatta kan du skapa en snygg dekoration. Allt du behöver är att klistra det med kräpta blommor och placera det på ett ben.

För att fixa rosroserna på basen, använd lim. Det är inte nödvändigt att täcka hela ytan med en inredning. Du kan skapa en intressant komposition och lägga den med pärlor på tråden, fjärilar från kapronväv och andra detaljer som du också kan göra själv.

Crepe papper är en obegränsad källa för kreativitet för både vuxna och barn. Det låter dig demonstrera din talang och hjälper barnen att utveckla en estetisk känsla och motoriska färdigheter i fingrarna. Skapa med nöje!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 3