Handgjord

För att påskynda ankomsten av menstruation – kan du!

Många kvinnor och tjejer vill ibland närma sig menstruationens början. I grund och botten behöver de det i de fall då en viktig händelse (helgdag, helgdag) är planerad, vilket sammanfaller med menstruationsdatum.

För att påskynda ankomsten av menstruation - kan du!

I sådana fall är de intresserade av huruvida effektivt påskynda ankomst varje månad. Detta är ganska möjligt. För sådana ändamål tillgodoses både hjälp av folkmetoder och till medicinska metoder.

Hormonala läkemedel

För att påskynda starten av menstruationen kan hormonella läkemedel höjas, som artificiellt höjer nivån av progesteron och sedan kraftigt sänker den.

Det kan vara:

  1. Orala preventivmedel baserat på hormoner. Tablettsammansättningen innefattar progestiner och östrogener i olika doser. Ta dem 1 bit per dag i 3 veckor. Efter avslutad kurs sjunker hormonhalten kraftigt och menstruationsblödning börjar. Men denna metod är endast lämplig för de kvinnor som använder denna typ av preventivmedel i minst 3 månader.
  2. Progesteron. Injektioner görs intramuskulärt med 1% eller 2,5% lösning. Dessa manipuleringar används för att kalla menstruation vid förseningar med efterföljande utnämning av hormonella eller andra typer av behandling;
  3. Preparat baserade på progesteron. De inkluderar Dufaston, Norkolut, Utrozhestan. Dessa medel används för behandling, så missbruk dem inte. Ta 2 r / d för 1 tablett av något av ovanstående läkemedel i 5 dagar. Månatligt kommer två dagar efter kursens slut;
  4. Postinor är ett förebyggande medel mot nödsituationer. Den innehåller en stor dos hormoner. Applicering kan orsaka långvarig och kraftig blödning. Ta först en tablett, och efter 12 timmar den andra. Resultatet förväntas inom tre dagar.

Vilket av folkmetoderna accelererar ankomst varje månad

Bay leaf. 60 löv häll 400 g vatten och koka under ett slutet lock på en liten eld. Kyl buljongfiltret och drick på en tom mage. Menstruationens början kan förväntas nästa dag.

Persilja och dill. Dessa livsmedel tas i mat i stora mängder. Använd också ett avkok av persilja. Han är full i tre dagar före det önskade datumet i månaden.

Kamille, mynta, valerianrot. Växter i en andel av 4: 4: 3 blandas, bryggas 1 tsk. 200 ml kokande vatten och insistera. Acceptera 2 rubel på ett halvt glas. Metoden gör det möjligt att påskynda menstruationen 2-3 dagar tidigare än vanligt.

calendula. Blomning av gräs (10 g) hälls 250 ml kokande vatten, insistera en halvtimme. Använd upp till 3 matskedar före måltiden. l. tre gånger om dagen.

Root lämnar. De läggs till kokande vatten, pressas på en liten eld i ytterligare 1 minut och filtreras. På morgonen dricker de hela avkoket på en tom mage. Efter mottagning äter inte i 6 timmar. Om menstruationen inte har börjat rekommenderas det inte att dricka igen.

Lökskal. Från det förbereder en stark infusion (mörkbrun färg). Bara ett glas varmvätska och redan på morgonen kan du vänta på resultatet.

Verbena officinalis. Den är kokad på samma sätt som kornflödet. Drick infusion av 50 g tre gånger om dagen. Det är värt att notera att vätskan kan användas för att tvätta den för att eliminera klåda i skeden. En kompress kommer att lindra huvudvärk. Verbena ska emellertid under inga omständigheter användas (i någon form) av gravida kvinnor, eftersom det kan leda till missfall eller för tidig födsel.

Infusion av näsblad, hundros, oregano, sorb, ört elecampane, yarrow, rhodiola rosea rot. Växter males och placeras i en termosflaska. Häll en liter brant kokande vatten. Stäng tätt med lock och lämna i 12 timmar. I slutet av denna tid filtreras och druckas en dag en hel liter halvglas per mottagning.

Varmt bad med salt och jod. Samma effekt förväntas från fotbadet. Detta beror på blodflödet till nedre extremiteterna, det lilla bäckens organ, vilket i sin tur främjar avstötningen av endometrium och orsakar ankomsten av menstruationsblödning.

Askorbinsyra. Du måste ta 10-15 dragees eller 5 påsar. Det kan ersättas med citroner (åtminstone äta minst 2 citrusfrukter). C-vitamin påverkar magen negativt och det ska inte användas i närvaro av gastrit med ökad utsöndring av magsaft eller sår.

Blå cornflower. En matsked örter häll ett glas kokande vatten, täck och insistera på ungefär en timme. Då måste du filtrera infusionen och svalna till rumstemperatur. Ta in en matsked i en halvtimme före måltiderna 3 eller 4 gånger om dagen.

Gladiolans rhizom. För manipulation behöver du bara en liten övre del. Det införs som ett ljus i slidan. Folkläkare säger att denna åtgärd är mycket stark och menstruationen kan komma om ett par timmar.

Torra frön av morötter. På en tom mage ta 3-5 g.

Innan starkt påskyndar menstruationens ankomst är det värt att notera att alla metoder påverkar kroppens hormonella bakgrund och leder till en obalans. Det finns risk för komplikationer, som börjar med en oregelbunden och oförutsägbar cykel och slutar med infertilitet.

amenorré

För att påskynda ankomsten av menstruation - kan du!

Det finns en sådan sjukdom som amenorré - frånvaro av menstruation under mer än 6 månader under reproduktiv ålder (från 16 år till 45 år). Denna patologi kan uppstå på grund av hormonell obalans, könsorganssjukdomar, oväntad stress, en allvarlig förändring i kosten, fastande och andra liknande orsaker.

Amenorré är uppdelad i två typer:

  • Primärmenstruation har aldrig varit. Vanligtvis uppenbaras på grund av brist på sexuell utveckling hos tonåren (på grund av genetiskt betingad underutveckling av hormonsystemet) eller dess fördröjning (på grund av stress, svår sjukdom).
  • Sekundär. Menstruationen var men slutade. Oftast utvecklas mot bakgrund av allvarliga sjukdomar (hjärtsjukdomar, tuberkulos, etc.), förgiftning, alkoholism, undernäring, nederlag i körtlarna i inre utsöndring, stress.

Behandling av amenorré orsakad av psykologiska faktorer kan vara framgångsrik med hjälp av örter (se ovanstående metoder). Kursen är vanligtvis 1-2 veckor. Menstruationen kommer efter flera receptioner av medicinska växter (infusioner, buljonger), men detta är bara när orsaken är från den emotionella sidan.

Om källan till obalans är någon patologi i kroppen, måste du eliminera den och parallellt återställa hormonnivå.

Hur är det möjligt att påskynda ankomsten av den första menstruationen?

Om förseningen av den första menstruella blödningen orsakas av amenorré, måste du genomgå en fullständig undersökning. När cystor och tumörer detekteras avlägsnas de, och andra sjukdomar elimineras på något lämpligt sätt.

Huvudprincipen för amenorrébehandling är cyklisk hormonbehandling. Kursen varar 3-4 månader, gör sedan en paus i en månad eller två och upprepa sedan. Det är värt att notera att behandlingen är mycket lång.

Om förseningen är obetydlig, oroa dig inte, eftersom olika kvinnor har en annan cykel. För vissa är normen 32-34 dagar, för andra - 23-25. Men om det inte finns mer än 40 dagar, behöver du se en läkare.

För att påskynda ankomsten av menstruation - kan du!

Det finns ett stort antal andra folkmetoder för att påskynda månadens ankomst, och farmakologins område utvecklas snabbt, så att du kan välja vilken metod som helst efter eget gottfinnande. Det är dock bättre att överlåta detta ansvariga företag till en specialist, det vill säga en gynekolog.

Läkaren hjälper dig att välja ett läkemedel eller rekommendera en metod, bestäm dosen och mottagningsfrekvensen. Om amenorré finns, föreskrivs lämplig medicinering, och en undersökning kommer att genomföras för att hitta orsaken till sjukdomen.

Det rekommenderas att aldrig experimentera med menstruationscykeln, eftersom du kan skada kroppen kraftigt. Om det finns en sådan önskan, orsakad till exempel av en resa till havet, är det värt att väga alla "för"Och"mot".

Det är möjligt att ringa upp menstruationen enkelt och enkelt, men det finns ingen garanti för att cykeln då kommer att återhämta sig. Den kvinnliga organismen arbetar väldigt noggrant och noggrant och sätter ner sin normala funktion lätt, men återgår till normalt arbete - det är svårt, och ibland är det inte möjligt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 5