Funktioner av vård för papegojor | pangudownloads.com
Handgjord

Funktioner av vård för papegojor

Vågiga papegojor är ganska frekventa invånare i stadslägenheter. Små ljusa fåglar med vänligt temperament blir mycket snabbt favorit hos sina ägare. Hemlandet av vågiga papegojor anses vara Australien. I naturen lever fåglar i förpackningar. De föredrar platser nära vattendrag, men de kan mötas ganska ofta i staden.

Flockar som bevarar den naturliga miljön under dagen är upptagna med att leta efter mat och vatten och på kvällen gömmer de sig i avskilda platser i träden.

Vad behöver du veta om fågelvård?

Fågelvård är enkelt, men det har några särdrag. Genom att utrusta en bur för böljande papegojor eller infernaliska fåglar, är det nödvändigt att installera en träskänk på den i olika höjder. I buret kan du också placera en liten trappa, en spegel, ringar och klockor.

Funktioner av vård för papegojor

Plats för buret ska inte vara i ett utkast, annars kan fåglarna få en förkylning.

Det rekommenderas inte att installera det varhelst det kommer att vara i direkt solljus hela dagen. Från sen vår till tidigt höst kan papegojor tas ut på gatan eller på balkongen.

Daglig städning utförs i buret, vattnet byts i vattenskålen och maten förnyas. Det är användbart från tid till annan att släppa papegojor från buret och låta dem flyga runt i rummet.

För att fåglarna var friska bör deras kost bestå av spannmålsgrödor, bitar av grönsaker och frukter.

Varför papegojor bo?

Funktioner av vård för papegojor

Många ägare av flera infertila eller vågiga papegojor försöker odla dem. Men tiden går, och avkomman verkar inte alla. Anledningen är att i naturen settar kvinnan ett bo i ett träds ihåliga. Bara med ankomsten av en sådan avskild plats kan hon ha behov av kläckande kycklingar.

Mycket få individer kan inkubera ägg i en obestämd bur, så om du är seriös om att få en avkomma från dina husdjur måste du sätta i en bur köpt i affären eller ett självbyggt bo.

Innan du installerar huset för inkubation, är det nödvändigt att bestämma om fåglarna har nått den ålder som är nödvändig för att uppföda avkomman. Produktiviteten för papegojor kommer från ett och ett halvt år och når en topp mellan 2 och 4 år. På grund av skolens livsstil är reproduktionsprocessen mer framgångsrik i de celler där flera par individer lever.

Bestäm åldern av fågeln kan vara på flera grunder.

Funktioner av vård för papegojor

I vågiga papegojor når det karakteristiska huvudmönstret endast näsan hos mycket unga individer som har nått flera månader. Figuren ovanför näbbens näbb försvinner efter den första smältningen. Detta händer på alla olika sätt, men som regel molt papegojor första gången i åldern 4-6 månader.

Ett annat sätt att bestämma åldern är att undersöka ögonens iris. Om irisen runt ögat saknas har papegojan nått sex eller sju månaders ålder. Ju bredare irisen är, desto äldre är fågeln.

Om du har bestämt att fåglar har nått puberteten - det är dags att sätta en bur i buret.

Typer av bohus

Innan du gör ett bo för dina vågiga papegojor måste du ta reda på vad de är.

Beroende på utformningen är alla hus indelade i följande typer:

Funktioner av vård för papegojor
  • vertikal;
  • horisontell;
  • kompromiss.

Låt oss överväga, än utformningen av varje typ skiljer sig, och vad har fördelar och nackdelar.

Vertikalt bohus för vågiga papegojor är gjorda i storlek 20 * 20 * 25 cm. Sommaren placeras på framväggen, 3 cm från överkanten.

Under kranen är abborre fastgjort så att en av dess ändar sticker utåt med 10 cm och den andra går in med 3 cm. Den största nackdelen med denna design är att när hon försöker komma in i näsan kan honan skada ägget.

En horisontell boet som är gjord för papegojor av parasiter eller vågiga papegojor är bekvämare än vertikalt. Det utesluter skador på kvinnans läggning.

Måtten är desamma som för en vertikal struktur, men långsidan fungerar nu som golv och tak. Ingången till det här huset görs från sidan, efter att ha återvänt från taket med 3 cm diameter av kranhålet - 5 cm. Abborre är fastsatt utanför huset. Nära insidan av vestibulen byggs en liten pylon. Tack vare honom kommer läggningen och bara de kläckta kycklingarna inte att skadas, och så småningom kommer de växande fåglarna att kunna se ut.

Det tredje alternativet är en design där de två första modellerna kombineras.

Funktioner av vård för papegojor

Sommaren är placerad så att kycklingarna inte lämnar huset för tidigt, steget inuti förhindrar skador på parning och kycklingar av honan. Storleken på kompromissboet för vågiga papegojor är följande: botten är 22 * ​​15 cm, väggens höjd är 20 cm, väggens diameter är 4 cm.

Träborgen sätts in under kranen så att utsidan av den når en längd av 10 cm, och inuti - 2 cm i botten har en rund ihålig, vars djup ska ligga inom 1-2 cm. Här ska ägget planteras. Om du bestämmer dig för att göra ett bo för en självgjord vågig papegoja med egna händer, är det bäst att välja den här designen.

Dessutom måste i varje konstruktion vara ett avtagbart tak, vilket möjliggör inspektion av murverk och kycklingar, rengör och desinficera.

Du kan göra ett bo för papegojor från papp, plywood eller trä. Oavsett materialet i sidoväggarna görs flera små ventilationshål.

Arbetsstadier

Innan du gör din egen bo för papegojor, på ett pappersark måste du rita alla detaljer i den framtida designen.

Funktioner av vård för papegojor

Därefter överförs ritningen försiktigt till ett pappersark, plywood eller på en träskiva. Vidare skärs alla detaljer ut eller skärs ut beroende på materialet.

I arbetsstycket, som kommer att vara framväggen, gör ett hål för framtida kranen.

I sidoväggarna är hål med 0,8-1 cm diameter gjord för ventilation. De beredda delarna, utom taket, samlas in och fästs med lim, nejlikor eller små självgängande skruvar. I den färdiga konstruktionen på sidan av kranhålet placeras, sätt in en abborre.

Före installationen desinficeras huset och vältorkas. Konstruktionen är fäst vid en av cellväggarna. Ett tak placeras ovanpå det installerade huset. Extra belysning i boet är inte nödvändigt.

Efter att ha utfört dessa ganska enkla manipuleringar är fågelnestet redo. Men det är nödvändigt att ytterligare utrusta den.

Husarrangemang och vård

Eftersom papegojorna inte bygger boskap från kvistar, kvistar eller annat material måste du ordna ett extra arrangemang.

För detta är det nödvändigt att ta hand om kullet.

Funktioner av vård för papegojor

Vad kan jag sätta i boet i papegojorna? Inuti huset rekommenderas att placera vältorkat sågspån. Du kan använda avfall från alla raser, förutom barrträd.

För att skrämma bort parasiter som lever i fåglarnas fjäderdräkt, innan du lägger ark i boet kan du lägga till en kamille (1 tesked) till dem.

Skötsel av boet består av periodisk rengöring och desinfektion.

Den första rengöringen utförs när kycklingarna når två veckors ålder. De flyttas till en kartong, och från huset, under tiden tar de skalet av ägg, vila sågspånen. När bönen kommer ut ur huset, genomförs ytterligare desinfektion genom skållning med kokande vatten.

Som ni kan se är inget komplicerat. Du kommer att kunna lugna dina fåglar med ett mysigt bo.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 2