Handgjord

Hantverk från äggskivor med egna händer

Återanvändning av äggförpackningar kan vara en intressant idé för hantverk med barn. Detta material kan framhäva några intressanta och originella saker. Från de vanliga rutorna för ägg kan du skapa vackra blommor från vilka du kan göra buketter, täcka dem med ramar eller speglar och till och med samla kransar på trädet.

Folkhantverkare bygger hus från dem, gör möbler - vadderade pallar och stolar, lampor och olika barnleksaker. Med en liten fantasi kan du hitta hundratals sätt att tillämpa dessa paket, hantverk från dem kan bli en källa till stolthet i våra lägenheter.

pouf

En enkel sits för en dacha kan göras om du samlar omkring 100 kvadratförpackningar ägg, fäster dem med bälten av naturlig bomull. Bältet stärker deras struktur och styrka. En sådan original hemmagjord stolpe kan bli vår dachas stolthet eller till och med en lägenhet.

Hantverk-blommor från äggbrickor klass

Med hjälp av ägg kan du göra en vårdekoration för ditt hem. En hemlagad bukett med ljusa färger kommer att ge vårglädje till ditt hem eller bli en underbar dekoration av villan.

Nödvändiga material och verktyg:

Hantverk från äggskivor med egna händer
 • bricka från under ägget;
 • färg (akryl eller någon annan), markörer;
 • papper av olika färger;
 • dekorationer för blommor: knappar, fjädrar, pärlor, paljetter, paljetter, pom-poms, rester av material i olika färger, skrot av färgat papper, omslag, trådar och band, i ett ord allt som fantasi berättar;
 • saxar,
 • lim;
 • borstar;
 • limpistol;
 • plaststråer, ätspinnar, floristiska trådar, ätpinnar;
 • blomkruka.

Tillverkning av hantverk från ägglådor

Steg 1 - hur man gör blommor ur brickor.

 1. På facket kan du rita linjer med en penna eller penna, vilket hjälper oss att skära blomman från koppen.
 2. Sedan skär vi kuber-knoppar. Det är värt att försöka göra dem så mycket som möjligt. Linjen för klippet måste passera där lådan börjar böja och förlorar trappans form. För ett barn kan skivlådor vara för komplicerade på grund av materialets styvhet, så föräldrar behöver för närvarande hjälpa barnet.
 3. Knivens snittkanter ska trimmas.
 4. Nu måste du välja en färgpalett och måla vackra blommor.
 5. När knopparna torkar kan du lätt räta ut dem och ge dem form av kronblad.

Steg 2 - Förberedelse av stammar, mästerklass.

Hantverk från äggskivor med egna händer
 1. För att göra detta kan vi betjäna rånar, tandpetare, floristiska trådar eller pinnar för bollar. För att fästa stammen i knoppen måste vi göra 2 hål i knoppen med sax eller en tandpetare.
 2. Sedan passerar vi tråden genom hålen.
 3. Om du av misstag får ett för stort hål, kan du fylla det, till exempel med plastpipa, så att skaftet inte är för löst.
 4. Då måste du vikla stammarna med grönt papper eller tyg (bandbredd ca 0,5 cm) och klistra in.
 5. För att fästa knoppen till stjälken är det bäst att använda en limpistol. För ett barn kan detta vara farligt, eftersom limet värmer upp till 200 ° C, är det bättre att föräldrarna gör det.
 6. Efter klistra in stammarna måste de också vikas i ett grönt vävnadspapper ca 0,5 cm bredt och laminerat.
 7. En bra idé är också att dekorera hantverket med knappar, glitter, fjädrar, pärlor eller pailletter beroende på din fantasi.

Steg 3 - Förbered en blomkruka.

I potten måste du sätta en bit av en floral svamp. Då maskerar vi den med sisal, inte nödvändigtvis grön. I den beredda potten sätter vi in ​​våra blommor. Potter kan dessutom inredas.

Sådana hantverk gjorda av äggskivor, gjorda med egna händer, som vårblommor i en kruka, kan vara en underbar gåva.

Ram för foton från blommor

Knoppar, som man bestämmer sig för att skära av äggskivor, kan klistras på ett pappskikt eller häftas med en häftapparat, sys med trådar. Således får du en vacker och original ram för foton, som du kan göra själv och hänga den på väggen eller lägga den på nattduksbordet. Blommor kan målas med en blank sprayfärg. Du kan också lägga till en spegel i dessa färger.

Container för smycken med egna händer

Du behöver:

Hantverk från äggskivor med egna händer
 • spray eller färg;
 • sax eller kniv;
 • rektangulärt bricka från under 10 ägg;
 • papper eller gamla tidningar.
 1. Torka försiktigt brickan. Du kan ta en stor bricka med 30 ägg och klippa den i halva, du kan också klippa de utskjutande elementen inuti, då kommer det att ha många hål i mitten.
 2. Vi målar lådan, du kan använda en spray i burk eller andra färger.
 3. Vänta tills färgen har torkat.

Du kommer att få en original låda, i varje avdelning där du kan lägga till små kostym smycken.

Således, från sådana enkla material som är tillgängliga i nästan alla hem, kan du göra intressanta hantverk från äggbrickor till hem och stugor, blommor, ramar, behållare, konstiga djur och mycket mer som din fantasi berättar för dig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 4