Kostym för cosplay: var du ska börja och vad ska du göra? | pangudownloads.com
Handgjord

Kostym för cosplay: var du ska börja och vad ska du göra?

För de som inte visste är cosplay en självständig produktion av bilden av en älskad animerad eller datorhjälte. Naturligtvis är barn och tonåringar mer intresserade av att göra denna typ av arbete, men det finns också vuxna som lyckligtvis går in i fantasiverdenen. Förresten har många av detta yrke gjort sitt yrke - kostymdesigners, designers, etc. Trots allt skapar dessa människor bilder i alla fantastiska filmer.

Det här ämnet kommer att vara särskilt intressant för föräldrar till små tecknade fans, när de måste vara beredda för olika matiker. För att göra cosplay hemma behövs inget speciellt arbete. Det är bara nödvändigt att förstå bilden och förbereda separata material för det. Men viktigast av allt, vad du behöver i detta jobb är fantasi och kreativt tänkande.

Välj en bild

Det första som ska börja med är att bestämma hjälteens yttre utseende. I det här fallet måste du överväga alla detaljer för att göra en riktigt intressant kostym för cosplay.

För dem som har svårigheter i denna fråga kan du tänka på följande alternativ:

Kostym för cosplay: var du ska börja och vad ska du göra?
 1. Anime (manga). Den här bilden är en av de vanligaste och förmodligen enklaste. Den enklaste kostymen kan skapas även från improviserade saker som ligger i garderoben. För de mer krävande anime fansna är det möjligt att välja mellan mer levande hjältar där kläder kommer att ha många element och attribut, inklusive vapen. Men här är det nödvändigt att svettas, tänkande, till exempel, hur man gör en smink för cosplay. Om komplexiteten inte är skrämmande, så finns det en kategori av konstböcker som har exempel på ljusare men mer komplex skräddarsy. Detsamma gäller för datorspelets cosplay;
 2. dockor. Vem sa att huvudpersonen inte kan få en eskort? En sådan roll kan spelas av en vanlig docka, det viktigaste är att sy en kostym i en stil. Användningen av en sådan dummy kan ha ytterligare en sida - du kan försöka på en bild som inte passar dig själv. Till exempel har en tjej en favorit manlig hjälte, men hon vill inte klä sig som en man. Och på dockan kan hon sy inte bara en kostym, utan också skapa jämn rustning;
 3. Original. I detta fall görs cosplay endast utifrån sin fantasi, det vill säga det finns ingen anledning att välja en prototyp. Men om det här alternativet inte är valt för ett barns morgonprestation, men för en riktig tävlingsfestival, kan juryn helt enkelt inte uppskatta det, för det finns inget exempel. Men här finns inga begränsningar i fantasi, så det är bäst att skapa bra cosplay i det här fallet.
 4. Kostym för cosplay: var du ska börja och vad ska du göra?foto. Det finns också en kategori av cosplay, till exempel en fotokonkurrens. Det är faktiskt inte lättare att göra ett riktigt billigt fotoprojekt än att skapa en bild och leva med honom på festivalen. Här är det nödvändigt att göra en kostym, applicera smink och ta en bild, men försök också att förmedla den genom glansen, hjälteperspektivet. Och det är inte så lätt. Dessutom är det värt att välja och välja en professionell fotograf som kommer att kunna göra kvalificerad bild retuschering.

Om att döma objektivt, då för en nybörjare cosplayer, är det bättre att börja med en fotokopi. För det första kommer det inte att vara begränsat till villkor, som datum för festivalens början. För det andra, bara med hjälp av Photoshop kan du redigera fotot så att utmatningen är riktigt intressant bild;

 1. Dator Cosplay. Det här alternativet är också ganska enkelt. Med hjälp av datateknik skapas en bild och anpassas till det valda tecknet. Det enda arbetet - fantasin och förmågan att hantera teknik i en grafisk redaktör. Men det är mer ekonomiskt ur finanskostnadens punkt, för att göra rustning cosplay och hela kostym som helhet kommer att kräva mycket ansträngning och material. Och här pressade jag ett par nycklar och rustningen är klar, ett annat par - och sminken är klar.

Faktum är att valet av cosplay i första hand beror på skickligheten i händer och fantasi. Om du inte vill spendera all fritid med olika material, är det bättre att bara fråga om hjälp från en dator.

Vilka material kan jag använda för att skapa en bild?

När bilden är definierad och tagen ut alla minsta attribut, är det dags att tänka på förbrukningsmaterial. Arbete i hemmet är det första som börjar med en skiss. Detta gör det möjligt för oss att fullt ut uppskatta omfattningen av arbetet. Det blir ännu bättre att försöka lägga ut dräkten för detaljer och korrelera dem med material som eventuellt kan komma upp.

När det är målade kan du vara uppmärksam på
följande lista:

Kostym för cosplay: var du ska börja och vad ska du göra?
 1. PVC eller hardboard. Sådana lakan används för att skapa dekorationer, eftersom de har en tillräckligt hög hållfasthet. Men om du använder dem, till exempel, för att göra rustning, bör du vara redo för tung vikt. Men hårdbräda uppfattar noga färgen, och därför kan en sådan kostym målas med ljust prydnad och fantastiska mönster. Dessutom är dessa material tolereras väl fukt och därför om från dem för att göra vapen eller annan kostym attribut slår festivalen i regnet, ska du inte oroa dig - allt kommer att förbli i integritet;
 2. Trädgårdsskivor. Vid första anblicken, inget anmärkningsvärt material, men från sådana pinnar kan du skapa vapen och stavar. För deras inredning kan du använda tyg, folie, färgat papper etc. Som ett alternativ - skogspinnar. Om kostymen används på festivalen kommer handen snabbt att bli trött på sticklingar, eftersom den har en imponerande vikt. Samtidigt är den vanliga staven lättare;
 3. Fortsatt temaet vapen är det värt att uppmärksamma lamellerna, stängerna och styrena. Men här behöver du fortfarande snickars upplevelse och skicklighet. Om det inte finns någon, är det bättre att byta ut dessa element med monteringsskum, helt enkelt skapa skumdetaljer.
 4. plywood. Precis som PVC används den huvudsakligen för att skapa dekorationer eller rustningar. Men det är bara nödvändigt att överväga att det skapade elementets vikt beror på arkens densitet.
 5. duk. Tja, allt är enkelt. Jag tog saken och framåt, skapa. I själva verket är det här materialet bara värt att välja för nybörjare, sedan arbetena
  och med det är inte särskilt svårt.

Om cosplay är en kallelse och en seriös hobby, så förstår bokstavligen efter ett par drag en person hur och från vad det är möjligt att skapa.

Makeup för cosplay

Att göra en kostym och vapen för cosplay är inte allt arbete. Det är nödvändigt att bilden är klar. Och då måste du tänka på smink, och det gäller inte bara tjejer, utan även pojkar.

Innan du gör cosplay-make-up måste du utvärdera din hjälte, eftersom färgen på ansiktet måste slutföra utrustningen fullständigt.

Och att det här fanns färre frågor är det värt att uppmärksamma följande punkter:

Kostym för cosplay: var du ska börja och vad ska du göra?
 1. Om du väljer ett anime tecken eller en ängel (elf etc.), ska smink bara vara i ljusa färger, inga prickiga färger. Även här kan du fokusera på ögonen, speciellt för anime hjältarna. Därför är det bättre att välja nyanser i varma färger - rosa, vit, gul, orange, päron. Det enda som i detta fall är önskvärt att beställa upp de artificiella ögonfransarna, så att utseendet var mer uttrycksfullt. Förutom idag kan sådana tillbehör inte bara vara av olika längd men också av helt olika färger;
 2. Följaktligen, för mörka tecken, bör färgerna vara mer mättade
  och ljus. Det är viktigt att sminken speglar bildens stil, till exempel för en trollkarl eller en häxa, det är värt att måla som en goth. Och därför kommer skuggorna här att vara blåa, svarta, gröna eller lila;
 3. Förresten, om händerna. Detta är också en del av bilden. För onda krafter - klor av mörk färg, för de goda snygga guldblommorna, som är lämpliga att se stenar och måla med blommor. Alla dessa stunder kan göras självständigt eller gå till en skönhetssalong där befälhavaren kommer att skapa
  "manual"Bilden är professionell. 

Till bilden var en helt avslutad nybörjare cosplayer bör komma ihåg huvudelementen:

 • suit;
 • skor;
 • makeup;
 • attribut av karaktären - vapen, personal osv.
 • frisyr.

Om alla 5 element är noggrant tänkta, kommer hjälten att bli bra. Det viktigaste är att komma ihåg om hans karaktär och imitera honom i allt (men inte att överlappa!). Allt detta kommer säkert att ge dig ett gott humör och laddas med positiv energi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + = 16