Handgjord

Lär dig att sy en blixtlås i en väska

Vissa damer är kloka och skickliga och kan inte bara laga kulinariska mästerverk på spisen, utan också att sy bara vackra saker. Sådana kvinnor är osannolikt att någonsin ha frågan om hur man sy en dragkedja i en väska, sådana skönheter vet allt och vet hur.

Men det finns också mindre erfarna representanter för det rättvisa könet, som på grund av sin ålder, eller helt enkelt för att de inte behövs, ännu inte är utbildade i olika dagliga tricks. Fördelen med allt i detta liv kan läras, det skulle vara en önskan. Så idag kommer vi att förstå grunderna i att sy och tala om hur man sy en blixtlås ordentligt i en väska.

Vi lär oss grundläggande kunskaper: vi lär oss att sy en dragkedja

Här har du köpt en vacker handväska, som du har drömt om länge. Att gå med en ny sak en stund började du märka att spännet på reticulen raster eller sylt. Det är förolämpande, obehagligt, men kasta ut en sak i gott skick är inte värt det, du kan fortfarande spara din väska. alternativ "Resuscitation" två: ta produkten till verkstaden eller utföra allt "Drift" oberoende av varandra. Det är för de damer som inte är rädda för svårigheter, kommer vidare att överväga detaljerade instruktioner hur man sy en blixtlås i en väska med läder eller tyg.

 Så kommer handlingsordningen att vara enligt följande:

Lär dig att sy en blixtlås i en väska
  • Räcka blixtlådan ur påsen, kom ihåg hur den var belägen. Mät längden på den extraherade spännen och gå till en specialbutik för att köpa en ny. Välj den så att den sammanfaller inte bara i storlek, men också i färg. Var särskilt uppmärksam på dentiklarna, det är önskvärt att de är metalliska;
  • för "Resuscitation" lädervaror eller någon form av tätt tyg, måste du köpa speciella nålar. Ställ också upp god tråd som matchar handväskans färg;
  • När alla nödvändiga små saker är tillgängliga kan du börja arbeta. Det första du behöver ta den inköpta spännen till påsen, för detta använder du en stor enkel söm. En ny blixt bör "Stå upp" i stället för en trasig
  • Om du är nöjd med ditt grova arbete, sy sedan låsskyddet. För att göra detta, ta den beredda tråden, sätt in den i nålen. Stick nålen i dragkedjan från insidan och börja försiktigt sy. Försök att få stygnen ungefär lika långa. Med detta tillvägagångssätt kommer det utarbetade arbetet att bli snyggt;
  • När en del av fästet sys, fixa tråden från fel sida och ta på den andra delen av dragkedjan.
  • Efter att båda styckena har sys kan du dra ut tråden som användes för grovt arbete.
  • Med handväskor tillverkade av tunt material, kommer problemen att bli ännu mindre nål används för vanlig och spänne sys så att knäppt produkt, har du inte sett sadelgjord blixtlås, det borde "Göm" inuti.

Vi pratar om hur man sy en blixtlås i en stickad väska själv?

Lär dig att sy en blixtlås i en väska

Vi antar att du är en bra hantverkare och har just avslutat med att göra en exklusiv handväska med egna händer. Du bundet det med en krok, och innan du nu finns ett dilemma - hur man sy en dragkedja i en stickad väska med en foder.

Faktum är att allt inte är så svårt, du behöver bara prova det en gång. För arbete måste du köpa en spänne som passar din färg och storlek till din handväska. Nu, beväpnad med en virka för stickning, gör två planochki, som kommer att vara längs längden och bredden för att matcha dragkedjan.

Färgen på garnet för lamellerna är bättre att ta in tonen i den skapade reticulen.

Nu sy till den resulterande claspspärren. Länkade stänger bör ligga ovanpå tejpen där ormen är fastsatt. Då ska den mottagna konstruktionen vara ansluten till en foder. Förresten, att detta arbete var snabbare och enklare, inte sytt upp fodret helt lämna ett litet hål, som snyggt syr blixtlåset på baksidan.

När arbetet är klart kan du sy fodret med fästet på väskan med enkla stygn.

Vi diskuterar hur man sy i blixtlås i fickan på en väska

De flesta kvinnor föredrar inte bara vackra, men också praktiska reticuli. Och att handväskan var exakt detta, det borde ha en hemlig ficka, helst inte en. Men vad händer om den inköpta produkten inte har lätta fickor? Svaret är enkelt - du måste göra dem själv, och även med blixten, så att viktiga små saker inte smuler i väskan.

För att göra detta måste du skapa ett arbetsstycke för din ficka, välj sin storlek godtyckligt om väskan
stor, då kan du klippa en bit trasa med parametrarna 32 av 24 centimeter.

Lär dig att sy en blixtlås i en väska

Om det tyg från vilket fodret är gjort är för tunt rekommenderas det att lima det ihop med en häftapparat eller något liknande. På den motsatta sidan på den plats där förseglingen är limmad, måste du rita en ram lika med bredden av löparen blixtlås, men på längden av ormen, som kommer att hållas på linjen, samt att notera hörnen att klippa.

Nu, från framsidan, måste du lägga materialet från vilket fickan ska göras. Dess bredd ska vara lika med längden på fästet plus 4 cm.

Välj längd godtyckligt beroende på vilket djup du vill få en ficka på. Den önskade storleken multipliceras med 2 och sänks med 1,5 cm vid sömmarna.

Säkra fodermaterialet med stiften. Lägg en linje längs omkretsen av den ritade ramen, skar försiktigt tygens hörn så nära linjen som möjligt, men utan att skada den. Vänd facket inuti. Sy sömmen noggrant så att allt är jämnt.

Dra i spetsen i spåret och försök att göra arbetet så nära tygets kant som möjligt. Detta var sista etappen, fickan med en säker lås är klar.

Idag har du blivit lite mer erfaren och nu vet du hur man sy en spänne på egen hand. Prova det, det kommer bara vara svårt för första gången, och då kommer du att förvärva den nödvändiga skickligheten och kanske som den här ockupationen. Lycka till!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 − = 31