Lozopletenie - en trevlig fritid och en spännande hobby! | pangudownloads.com
Handgjord

Lozopletenie – en trevlig fritid och en spännande hobby!

Ett av de äldsta hantverken är korgar. Tänk dig, det föreföll före keramikaffären! Först användes vinstocken som byggmaterial. Med tiden hittade människor, som uppskattade dess multifunktionalitet, en annan ansökan om detta naturmaterial.

Och som ett resultat blev korgvaror från vinstocken en integrerad del av sitt liv. Men i vår tid är denna färdighet inte förlorad. Speciellt populära är korgar och möbler gjorda av detta flexibla material.

Är det svårt?

Lozopletenie - en trevlig fritid och en spännande hobby!

Exekveringsmetoden är enkel och kräver inga speciella talanger, även från början mästare. Med en önskan kan du lära dig att göra enkla produkter hemma.

Du kan börja med en enkel, till exempel med vävplattor och korgar, som säkert kommer att användas på alla gårdar. Även dina hantverk kan bli en originalgåva till dina släktingar och bekanta.

Om du har några svårigheter när du studerar själv, rekommenderar jag att du går på en nybörjars kurs om spinning. Vem vet, kanske i tid kommer du att kunna njuta av den varma sommarsolen som sitter i trädgården i din egen vävda stol?

Skörd av vinstockar

Om du bara är ny i konsten att väva från vinstocken, kommer vi inte att skynda på saker och överväga varje steg i sin tur. Det första du bör uppmärksamma är kvaliteten på det material som du kommer att arbeta med.

Om du har möjlighet att förbereda en vinstock för dig själv, överväga följande:

 • Den mest fördelaktiga tiden för att klippa kvistar är vintern;
 • ge företräde endast för det mogna träet, detta kan bestämmas från plantans formade toppunkt;
 • Det är mycket viktigt att kontrollera materialet för brittleness. För att göra detta, böj bara stången 180 grader. Om han förblir intakt, vet du att ett sådant arbetsstycke är ganska lämpligt för väldigt konstnärlig vävning.

Det kommer inte vara mycket svårt att köpa en vinstockar i närmaste blomsterbutik. Innan du köper det kommer det inte vara överflödigt att försäkra dig om kvaliteten på varorna, från äktenskap är ingen försäkrad.

Vi sorterade ut arbetsstycket. Nu är det dags att gå vidare till handling. För att din kreativa impuls inte ska blekna efter det första arbetet, börja med en enkel. Försök att väva korgen. Hon och gården är alltid användbara, och tekniken för dess utförande är enkel. 

Teknik för vävning

Formen på din produkt beror på stavarnas placering. Och det finns många sådana tekniker.

Jag vill berätta om de mest använda av dem:

 • Enkel vävning - det här är när kvistväxlingen omväxlar alla rackarna. Alternering av yttre och inre sidor. Ett väldigt vanligt sätt att väva bland nybörjare;
 • Dubbel vävning. Vi börjar som vid singel, sedan trycks varje efterföljande stång mot de föregående och vi tar upp det lite. Bildar en slags våg;
 • Tre kvistar. Denna metod kommer inte att orsaka svårigheter om du åtminstone en gång i ditt liv vävde en pigtail. Kärnan är densamma. Den första raden är en enkel väv, och lägg sedan gradvis till kvisten. Vi tar upp den mängd vi behöver och vi flätar pigtailen;
 • Edge. Som regel är den bildad från de återstående oanvända ställena. Vi tar var och en och vänder en efter en i tur och ordning. Det är nödvändigt att agera så noggrant som möjligt, så att stavarna förblir intakta. För att producera kanten kan du också använda "hoop" -tekniken, den mest använda för att dekorera korgmöbler. Ta en vinstock i diameter på 12-15 mm, ha avvikit något från kanten, gör ett grunt snitt och börja gradvis ge den en cirkelform. För fastsättning av de två ändarna är ledningen eller det starka repet lämpligast. Under bearbetningsprocessen kan du enkelt zadekorirovat dem;
 • Hantera - det här är den mest delikata delen, som regel är det hon som är värdelös först. Därför tas en tjock stång alltid som grund, utan några tecken på existerande knutar på den. Handtagets längd är lika med hälften av produktens omkrets. För handtaget fläta, använd de längsta grenarna eftersom det ser snygg ut. Låset är den del som förbinder handtaget med din produkt. Twigs, som är så nära handtaget som möjligt, startar växelvis från höger till vänster och vice versa. I slutresultatet får du ett mönster som påminner om en stjärna. Antalet varvtal beror på styrkan på handtaget och därmed dess livslängd.
Lozopletenie - en trevlig fritid och en spännande hobby!

Vid varje skede av vävningen måste komma ihåg. Innan du använder växtmaterialet måste det blötläggas i varmt vatten i förväg. Således ger du honom flexibiliteten. Det kommer att underlätta det efterföljande arbetet med honom.

Skaka en korg vinstockar

Innan du börjar måste du själv bestämma vilken typ av produkt din produkt kommer att ha. Jag pratar nu om bottenens form, som kan vara rund eller oval, och om storleken. Korgen är stor eller medelstor. Detta är nödvändigt för att ungefär beräkna det nödvändiga antalet kvistar för arbetet. 

Detta görs enligt följande:

 • Botten är formad från 25-35 bitar. kvistar, vars diameter är 3-4 mm och 8 pinnar 6 mm vardera;
 • Stoics - 15 grundläggande och 15 extra, vars tjocklek är 4-5 mm;
 • för flätning av sidodelarna kommer antalet stavar att bero på vävningstekniken som används av dig;
 • repstavlar, vars tjocklek inte får överstiga 4 mm
 • en 10 mm stång för handtaget;
 • nödvändigtvis extra kvistar. 

Grundstadier

Lozopletenie - en trevlig fritid och en spännande hobby!
 • Börja arbetet med vävning av botten. De vanligaste storlekarna på huvudstavarna är 3x3, 4x4 och 5x5. Avståndet mellan ställen beror på deras antal. Ju mer de är rena desto tjockare blir stavarna. Från deras noggrannhet beror på korgens estetiska utseende. Vik huvudstavarna kors och korsa dem.
 • När botten är klar, avlägsna försiktigt alla stickningstips. Fortsätt sedan till rackarna;
 • När du ställer på ställen, fixa dem omedelbart med speciella tänger. Börja från botten och fortsätt att flytta till böjpunkten;
 • Att bilda sidodelen är det möjligt att utföra det båda med hjälp av en slags vävning, och det är inte förbjudet att kombinera olika tekniker. Allt beror på din skicklighet och fantasi. Antalet lager beror på korgens avsedda höjd;
 • När sidorna är klara, skar försiktigt bort alla oegentligheter och fixa repen.
 • Vi bildar böjningen. Det vanligaste är "pigtail";
 • I sista steget gör vi ett korghandtag ur vinstocken. Vi tar den tjockaste filialen och fixar den så tätt som möjligt med repen. Vi utför denna process kvalitativt och uppmärksamt. Om du vill att korgen ska tjäna dig länge. Och hon misslyckades inte vid det mest avgörande ögonblicket.
 • När du har avslutat arbetet, behandla korg med en pensel och öppna den med trälack. Detta kommer att förnya det och ge en naturlig glans. 

Bli inte avskräckt om du först inte fick korg av dina drömmar. Det viktigaste är din önskan. Kreativ inspiration till alla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

40 + = 46