Master klass på handskrift kuvert för nyfödda

I din familj förväntas ett snabbt tillägg? Då tänker du förmodligen redan på var man ska “få” ett vackert kuvert på uttalandet för det nyfödda. En vinkel eller ett kuvert kallas en “smart” vitblöja, i vilken barnet är inslaget, skriver ut från sjukhuset.

Vackert tillbehör till barn

Master klass på handskrift kuvert för nyfödda

Ett hörn är inte ett enkelt attribut för en krumbs födelse. Detta är en mycket värdefull sak som hjälper till att dölja barnet från främmande utseende och frisk luft. Ett spetshölje, som alla andra giftermål för ett nyfött barn, kan köpas på en specialiserad butik.

Men vissa mödrar, speciellt om de inte har överflödigt material, har rätt att inte förlora pengar förgäves på saker som bara kommer att vara till nytta en gång.

Många kvinnor lånar kuvert från sina vänner som redan har barn. Andra, mer resursfulla, bestämmer sig för att göra ett hörn med egna händer. Och i allmänhet kan varje ny förälder sy ett sådant tillbehör, även om det är långt ifrån nålarbetet och aldrig har arbetat med skärning. Den obestridliga fördelen med en sådan produkt ligger inte bara i sin ekonomi. Ditt hörn kommer att vara unikt och oändligt, vilket definitivt kommer att ge dig glädje och stolthet.


När du förbereder dig för att skräddarsy ett hörn för en nyfödd till ett extrakt med ens egna händer, är det viktigaste att tänka på årets år då barnet kommer att födas. Om det är sommar eller sen vår, ska kuvertet vara så lätt som möjligt så att barnet inte känner sig obekväma på grund av värmen. Och om det är född på vintern – det betyder att det är nödvändigt att sy en varm kuvert, som inte tillåter smulan att frysa på gatan.

Sömning av ett hörn för en nyfödd på ett extrakt representerar inte något komplicerat. Det är nog att köpa tyget i den färg du vill, skapa ett mönster och börja skapa produkten. Med due diligence suger du ett kuvert på bara några kvällar.

  Vi gör en Hawaiian kjol med egna händer

Lacy kuvert med egna händer

Master klass på handskrift kuvert för nyfödda

Det första du behöver bestämma är det tyg som kommer att användas när du syr en spets till en nyfödd.

Vanligtvis används för detta ändamål naturliga textilier av vitt eller någon annan neutral färg.

En utmärkt lösning kommer att vara användning av calico eller calico för dessa ändamål. Du kan dekorera kuvertet med broderi på kanten (vit tråd på en vit tyg) eller en försiktig sluten spets. Storleken på det framtida hörnet bör motsvara parametrarna för en vanlig blöja. Vanligtvis är dimensionerna 0,9 x 1,1 m (eller 1,2 m).

För skönhet kan du lite runt kuvertets kant. Bestäm i förväg vilken spets du vill se i ditt hörn som en gräns. Vissa kvinnor föredrar den klassiska broderade spetsen, andra tar guipurduk och syr i form av rynkor. Och i det och i ett annat fall ser kuvertet elegant och raffinerat ut.

Du kommer definitivt att behöva ett enkelt mönster från vilket du kommer att klara dig själv. Det innehåller inte komplexa små detaljer, så var inte rädd, även om du har att göra med att klippa och sy för första gången. Men i det här fallet rekommenderar vi fortfarande att du tränar på “Draft” alternativ, eller fråga en kunnig person att hjälpa dig.

Stages of corner production:

 • Lös upp din förvärvade blöja. En mängd olika mönster för ett visst tyg kan enkelt hittas på Internet, titta på webbplatser och portaler för needlewomen. Skär försiktigt den önskade storleken från tyget eller “Tear” av tvärgående och fraktionerade filament;
 • Sopa den resulterande produkten längs kanterna med en överlock, zigzag eller manuellt. Det är bättre att arbeta omedelbart på symaskinen – så resultatet blir mer attraktivt.
 • Välj ett rundat hörn som täcker ditt barns ansikte. Nu klippa ut den nödvändiga mängden spets och sy till den. En remsa av spets kan också placeras runt omslagets hela kontur. Men för att spara “Elegant” delen sys bara på ett rundat hörn och konturet på resten av tyget förblir överlappat (det är därför vi redan har nämnt att kantmarkeringen bör utföras på skrivmaskinen)
 • Stryk noggrant ditt hörn.
  Hur sys huden med handen med hjälp av verktyg och en symaskin?

Erfaren hantverkare ökar utformningen av ett kuvert med förlängningen av tyget till bredden på spetsen.

Master klass på handskrift kuvert för nyfödda

Denna metod gör den färdiga produkten ännu mer luftig. Böjduk är oönskat, så spetsen eller annat dekorationselement läggs på överlockstygnet och sys med den vanliga maskinsömmen. När du gör ett vanligt hörn för en bebis är det viktigt att komma ihåg textilens naturlighet och renheten hos den färdiga produkten.

Det bör betonas att en sådan “Bas” Du behöver i varje fall ett kuvert, även om du planerar att köpa eller sy ett uppvärmt hörn. Du lägger inte ditt barn i ett ulltyg?

Isolerad version av kuvertet

Om du behöver släppas ut på den kalla vintern, kommer det att spara ett speciellt isolerat kuvert, utformat speciellt för sådana fall.

Hur man syr ett uppvärmt hörn för en nyfödd på ett extrakt? Här måste du betala mycket mer uppmärksamhet åt materialen. De borde inte vara frank syntetiska. Men vissa naturliga vävnader kan vara ännu mer skadliga. Till exempel ull, som kan pricka barnets känsliga hud och ge honom verkligt lidande.

Så, för att skapa ett varmt kuvert behöver du följande material:

Master klass på handskrift kuvert för nyfödda
 1. Klädtyg för det övre lagret (här är det viktigt att bestämma färg och mönster, eftersom den här delen kommer att vara synlig för andra);
 2. Ett varmt välvt tyg för innerskiktet (materialet är väldigt mjukt för beröring och behagligt för kroppen, därför passar det i det här fallet just rätt);
 3. Synthepon (för inre isolering);
 4. Blixt – 2 bitar 50-60 cm;
 5. Kardborreband.

Alla dessa vävnader bör vara av likformig storlek – 0,5 m i längd vid 1,5 m bredd. Om du vill göra ett kuvert lite mer – experimentera. Det viktigaste – glöm inte bort “Proportioner”.

Var särskilt uppmärksam på plaschevke – den ska vara så högkvalitativ och vindtät. Egentligen används den här med det andra målet

  Vi gör ett nyttårs fjärilsdräkt med egna händer: en praktisk guide

Hur man syr:

 • Av alla tre vävnaderna skär ut samma fragment enligt ett förberedt mönster;
 • Ordna delarna i ordning (wellsoft inuti, sintepon i mitten, plashevka – på utsidan av framtida produkt);
 • Längs kanterna på maskinsömningen plashevku och isolering (så det blir bekvämare att sätta in blixten);
 • Efter vikning av kanterna sys blixten mellan det inre och yttre lagret på kuvertet.
 • Åter, efter att du har vikit kanterna, sy den resterande tyget;
 • Böj kanterna på den övre delen av materialet, sy i huven;
 • Uppgradera den färdiga produkten. Till exempel suga velcro på lämpliga ställen. Du kan fixa huven med speciella band – det är ännu bättre när det gäller att skydda barnet från vinden.
 • Dekorera produkten efter eget gottfinnande. Ruches och snören kommer vara borta här, så bara pin i toppen av hörnet en vacker brosch eller konstgjord blomma;
 • Ditt varma hörn är klart!

Det viktigaste när du syr ett kuvert är att närma sig processen med kärlek, ömhet och oro för ditt framtida barn.

«Badrum kuvert»

Master klass på handskrift kuvert för nyfödda

Användningen av en baby badhandduk är mycket användbar för dig efter vattenbehandlingar, särskilt om huset är coolt. För att skydda krummen mot hypotermi och förkylning, bör du ta det ur badrummet i ett kuvert, det grundläggande materialet för vilket kommer att bli den vanligaste terryhandduken.

En sådan produkt är också användbar för korta promenader i förhållandevis varmt väder. Naturligtvis kan det köpas i färdig form, men eftersom vi började göra hantverk nära, varför försök inte att klara uppgiften själv?

Handduken ska vara mjuk terry eller våffel (det första alternativet är att föredra).

Det är nödvändigt att sy en sådan kuvert enligt principen för tillverkning av baskanten för urladdning. Endast i detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till “Dimensioner” vuxen baby. En huva, som i det första fallet spelade rollen som ett hörn, dekorerar med öron och broderar en rolig nosning av en katt eller en kanin.

Omsorg för barn är en integrerad del av varje kvinnas liv. Därför är alla dina konstgjorda “Hantverk” bör skapas med en känsla av modern kärlek och gränslös kärlek till smulan.

Låt ditt barn vara lyckligast!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector