Vackert och originalmönster av "skalor". Att lära sig att skapa mästerverk med sticknålar! | pangudownloads.com
Handgjord

Vackert och originalmönster av “skalor”. Att lära sig att skapa mästerverk med sticknålar!

Stickning med sticknålar är en av de mest populära typerna av hobbyer bland moderna tjejer och kvinnor. Några representanter för det mässa könet kan spendera timmar för sin favoritdrivning och ser från en enkel kram av trådar att de kan skapa ovanligt vackra och originella mästerverk av egna händer.

Vackert och originalmönster av "skalor". Att lära sig att skapa mästerverk med sticknålar!

Dessutom kan denna hobby också vara användbar. Många kvinnor är glada att sticka blusar och andra kläder till sig själva och deras barn, och i vissa fall lyckas man även sticka vackra saker och tillbehör på beställning.

En av de mest populära stickmönstren för stickning är "Flake". Det är bra för att göra dam-, barn- och herrvästar, jackor, pullovers och tröjor samt hattar och halsdukar.


Dessutom används ofta detta mönster för att knyta kanterna och manschetterna på olika stickade produkter. I denna artikel hittar du en detaljerad beskrivning av genomförandet av denna figur och kommer att kunna tillämpa den i praktiken.

Schema och beskrivning av stickmönster "skalor"

Stickning Mönster "Flake" har en upprepa 8 loopar plus 2 kanter. Det måste tas med i beräkningen att efter en enda rapport i höjd är den första raden förkortad, eftersom en vågig kant bildas. Därför måste du länka ett litet prov innan du börjar göra någon produkt av det här mönstret, där du beräknar antalet rapports och initiala slingor som du behöver.

Schemat för att utföra mönstret av "skalor" med ekrar är följande:

Vackert och originalmönster av "skalor". Att lära sig att skapa mästerverk med sticknålar!
 • Alla slingor i första raden ska vara bundna med ryggen;
 • i den andra raden, sticka alla slingorna med ansiktet, och efter varje av dem gör en enda kappa;
 • tredje raden - vikningar gjorda i föregående rad, återställ, och alla looparna är bundna med ansiktsena, dra ut dem på bekostnad av de bortkastade manschetterna;
 • i fjärde raden måste du bilda tredimensionella element genom att binda sju långa slingor tillsammans med en av de felaktiga. För att göra det till en vanlig nål är extremt obekväma, så många nålkvinnor använder kroken som ett hjälpverktyg;
 • för detta är kroken införd bakom de sju looparna på de vänstra ekrarna, gripar arbetsgängan och drar slingan, som sedan kastas på den andra spaken. Sju bindande slingor dumpas i sin tur. Sedan efter denna åtgärd är produktens bredd avsevärt reducerad och det stickade tyget självt slösas, är det nödvändigt att lossa de sju nya slingorna från nästa slinga efter varje sådan förband;
 • För att göra detta borde det vara bundet av framsidan, hekla, repetera den här åtgärden 2 flera gånger och släng sedan framsidan och släng resultatet av vänster stickning. Upprepa sekvensen av dessa rörelser till slutet av raden, inklusive kanten, och du kommer se att från din händer kommer den första raden "Flake", Har en vacker vågig kant av frodiga element;
 • Alla slingorna i den femte raden sys med purl;
 • i den sjätte ansikten med nakidami efter var och en av dem;
 • i den sjunde raden måste du knyta slingorna med ansiktsbenen och nakidorna - släpp dem;
 • i den åttonde raden, spring igen "Flake" på samma sätt, men ändra deras order lite. Flytta den första kanten till den andra talan, knyta ut sju nya slingor från en och de kommande sju - knyta samman allt slingan. Således är den resulterande "Flake" börja ställa upp i rutan i rutan. Fortsätt sedan att sticka i höjd och repetera raden från första till åttonde.

Sticka Mönster "Flake" stickning nålar är inte så svårt som det kan tyckas, och det är därför han har förtjänat popularitet med erfarna needlewomen. Slumpmässigt knyta mönstret "Flake" och en nybörjare, hon måste dock träna lite för detta. att "Stuff din hand", Det är bäst att försöka knyta en halsduk eller bara en bred och lång duk med detta mönster. Efter att ha fyllt en sådan produkt, kommer du också att kunna ta reda på vad mättets densitet är "Flake" skapad av dina händer från en viss typ av tråd.

Varianter av modeller för stickning med stickningsnålar med ett mönster "skalor"

Använda ett mönster "Flake" som fick sitt namn på grund av utseendet på framsidan som liknar fiskens skala, är det möjligt att göra olika modeller. Det här är både långa och varma halsdukar eller snoddar och ponchos och originala kepsar för vuxna och barn, samt mjuka och eleganta pullovers och jackor samt utsökta tunikor och mycket, mycket mer.

Speciellt kan du skapa en vanlig blus med ett vanligt stickmönster med ett mönster av "skalor" eller "löv", stickningsinstruktionen som presenteras nedan:

Vackert och originalmönster av "skalor". Att lära sig att skapa mästerverk med sticknålar!
 • på ekrarna nummer 3,5, ringa 114 slingor. Redan från första raden börjar du sticka huvudmönstret. Totalt antal rapports av bilden i varje rad är 14 plus 2 kanter. Sticka så tills du får den nödvändiga höjden för att passera blusan;
 • Gör ryggstödet på exakt samma sätt. Du borde få 2 identiska rektanglar;
 • för att göra ärmar på samma ekrar, typ 66 slingor. Således får du 8 "Flake" i varje rad och 2 kanter. Efter att ha engagerat 5 rapports av huvudmönstret, börja gradvis öka hylsans bredd och bringa produkten till önskad längd och bredd beroende på storlek och typ av garn. På samma sätt gör den andra hylsan;
 • 2 sticka stora dukar försiktigt på axlarna. I detta fall borde du lämna ca 7 cm vävnad på axlarna och 30 centimeter - på nacken. Med huvuddukarna förenas ärmarna och sys på sidorna. Om du vill kan du lämna slitsar på båda sidor.

Samma modell kan utföras med ett mönster "Blad", sticka mönstret är detsamma "flingor", och från detta kommer det inte att förlora sin attraktionskraft. I allmänhet kan de mest originella och vackra produkterna binds hemma med egna händer och vanliga sticknålar.

Om du inte vet hur man ska sticka, var noga med att försöka efter ett tag kan du inte riva dig bort från denna fascinerande aktivitet. Dessutom kan du alltid förbereda dina nära och kära den eftertraktade presenten, som alla kommer att vilja!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 7 = 10