Vi lærer openwork broderi | pangudownloads.com
Håndlaget

Vi lærer openwork broderi

Arachne, datteren til maleren Idmona, som lærte fra gudinnen Minerva, kunstingen av veving og broderi, utmerkede sin mentor med dyktighet. Gudene tolererer ikke når dødelige overgår dem i noe og straffer folk. Minerva slått Arachne inn i en edderkopp, og siden den vakre broderen vever nettet. Men kunsten å skape vakre ting, dekorert med utsøkte broderte motiver, ble tilgjengelig for folk.

arter

Kunsten å brodere på stoff, lær og vilt har vært kjent i lang tid. I lang tid har herrene utviklet mange teknikker, teknikker og tegninger. En av deres typer er blonder broderi. Teknikken er å skape et mønster med gjennomgående hull.

Openwork teknikken til broderi har også en oppdeling i henhold til metodene for utførelse:

Vi lærer openwork broderi
  • Counting Technology. Teknikken er basert på å telle antall tråder. Vanligvis utføres på vanlige vevde stoffer som letter utførelsen av kontoen. I blonderfabrikken arbeider håndverkeren på deler av stoff med pre-vridde tråder av tyveri og vridning. Tegningen består av geometriske motiver;
  • Gladevaya cut-aways teknikk. I kunsten satin mønster kontur gratis, buet. Sting på området kan fremstille en slik tekstil på ikke bare vanlig, men også twill eller atlasbinding, så vel som ikke-vevede stoffer: strikkede stoffer, filt, lær. Figur gjort broderi, supplert med utskårne mønster deler, løkker eller fylt mesh.

Teknikk for å telle sying

Et eksempel på telleteknikk er korssting kjent for alle. Hvis du trekker ut en del av stoffet på stoffet, så kan du med de dannede trukket seksjonene brodere, danne et mønster av forskjellige trådtråder i en viss rytme. En av de eldste typer sying "Langs høyden" er et hem. For å lage et mønster av hemming blir det bare trukket garn på lerretet.

En mer komplisert type openwork counting teknikk kalles sting eller sting broderi. For å lage den i en bestemt rekkefølge, blir både kardongtrådene og vevetrådene trukket ut. De gjenværende trådene i stoffet er vridd og danner et rutenett. Broderi er laget på det resulterende rutenettet.

I Europa er en av teknikkene for å telle openwork å sy langs de trådene som er tråden, hardanger.

Vi lærer openwork broderi

Broderi stilen er oppkalt etter den norske fjorden. Dette er en tradisjonell teknikk for skandinaviske land, pleide å dekorere klær og husholdningsartikler. Kilden til denne stilen er Persia. I Europa ble Hardanger kjent fra det 17. århundre.

De russiske provinssyksentrene var de nordlige provinsene. På forskjellige steder har brodere arbeidet ut mønstre og metoder for å fylle nettet med et mønster. Så skiller de Yaroslavl, Vednov, kryssutstyr.

Broderte broderte broderier

For det brukes et tykkere stoff, et grovt nett dannes ved å trekke ut - opp til 5 cm. For kryssstilen er mønstrene i form av stjerner, snøflak. Hovedforskjellen mellom søm og kryss er tilstedeværelsen av triks - de nye masker, som supplerer nettbasen med rette og diagonale linjer. De nye masker av den hellige sømmen, laget på nettets store celler, kalles guipur.

Nåle blonder

Vi lærer openwork broderi

Det er en annen slags håndarbeid, som minner om en krysesting langs rutenettet - en nålespisse. Den italienske reticellaen er laget på et rutenett og banker, opprettet ved å trekke vridetrådene.

Teknikken til en nålespets-hedebo, vanlig i Sverige og Danmark, minner om en hardanger, men arbeidet gjøres ikke av trådene som er igjen når tråden trekkes, men av motivene strekkes innvendig.

Derfor er sammensetningen ikke bare sammensatt av geometriske former som er parallelt med banetrådene, men kan ha en kompleks buet form.

Filetbroderi og andre teknikker

Sying på rutenettet kalles også filigranbroderi. Teknikken for loinbroderi kan etterlignes ved hekling. Hook forbundet med tynne tråder, for eksempel rulle, en løv serviett kan neppe avvike fra brodert.

Produktene fra Vednov håndverkere er veldig delikate og delikate. Sying utføres på en tynn lintøy eller batistu med dannelse av rutenettceller på mindre enn 4 mm. For en liten Tver-søm, må metodene for å fylle rutenettene "Darning" med "sengetøy", "Terrassebord", og andre typer sømmer.

Det er en openwork maskin broderi i linjeteknikken. Det er en industriell produksjon av blonder, tyll.

Slitsøm broderi

Vi lærer openwork broderi

Broderi med slisset glatthet kan utføres i teknikken til engelsk sying eller Richelieu.

Richelieu og engelsk sy ligner en venetiansk nålespisse. Oftest er arbeidet gjort med hvite tråder på et hvitt serviett. Men det er mulig å bruke fargede tråder eller stoffer.

Openwork broderi, der sløyfesting brukes til å behandle konturen, kalles Richelieu. Det sies at kardinal Richelieu var veldig glad i produkter med slik broderi, og han var en meget dyktig broder i denne teknikken, derfor kalte hun henne.

Sannsynligvis er dette faktum ikke historisk, for det åpnet seg på denne måten eksisterte tidligere - det stammer fra XIV århundre.

Konturene i mønsteret er forbehandlet med sømmer Vend nålen fremover for forsterkning. Vanligvis legges 2-3 rader sømmer i nærheten av hverandre. Deretter legges masene på toppen. Delene av mønsteret som burde være gjennom, er pent skåret ut. Hvis området av det kuttede elementet er betydelig, er det fylt med broer. Openwork broderi Richelieu pleide å dekorere klær, bord og sengetøy.

Det er en annen form for broderi som er åpen, lik Richelieu, som det kalles - engelsk sying.

Men elementene er brodert med en glatt rull med gulv. Gulvet er gjort med små masker. Jo større det broderte elementet trengs, jo tykkere trådene til gulvene blir brukt. Stingene utføres vinkelrett på gulvets sømmer. De store utsnittene av bildet er også fylt med broer, men de er tynnere enn i Richelieu, fordi de ikke er laget med masker, men med en tråd med hekle.

Vi lærer openwork broderi

For større eleganse av mønsteret på lintelene, "Peak" og "Edderkopper". En annen forskjell fra Richelieu - sømmen på den glatte overflaten kan plasseres i vinkel mot mønsterets kontur og ha en annen lengde som forbedrer den dekorative effekten.

I verkene som er utført i Richelieu-teknikken, har alle stingene samme størrelse. Derfor kan openwork broderi med en skissert kontur av bildet utføres ikke bare manuelt, men også på en vanlig symaskin med en linje "Zigzag".

Alle typer broderier i openwork ser bra ut på servietter, duker og andre produkter. Klær utsmykket med dyktig sying vil alltid være en av motetrender.

Selvfølgelig er kunsten å dekorere stoffer med grasiøse tegninger laget med hjelp av tråder og nåler i stor grad gått tapt.

Men elskere av denne typen håndarbeid, også, skaper gjenstander av dekorativ og anvendt kunst, verdig til tidligere mesterbroderere.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 72 = 74