Huisdieren toegestaan

Hoe landschildpadden thuis voeren?

Misschien is een van de meest pretentieloze en stille huisdieren een landschildpad. Het is langzaam, maar heel schattig en glamoureuze dier lawaai, geeft nauwelijks hun eigenaren het ongemak, niet een marskramer van verschillende ziekten die gevaarlijk zijn voor de mens. En zorgen voor de mooie schildpadden is heel eenvoudig en vereist geen dagelijkse rompslomp.

Er wordt aangenomen dat de landschildpad in gevangenschap, dat wil zeggen thuis, gemiddeld 40 jaar kan overleven. Maar helaas, huisdieren vanwege hun onjuiste verzorging en voeding, leven niet tot 10 jaar.

We zullen ontdekken hoe we goed voor een landschildpad kunnen zorgen, en ook hoe en hoe vaak het moet worden gevoerd.

Basisregels voor zorg

Hoe landschildpadden thuis voeren?

Ervaren dierenartsen zeggen dat bijna alle ziekten die schildpadden in gevangenschap krijgen, te wijten zijn aan het feit dat ze buiten het terrarium worden gehouden. Ten eerste, schildpad, kruipen rond het huis, wordt blootgesteld aan de tanden van honden en katten, vaak wonen in hetzelfde appartement, het naar huis komen, per ongeluk een krukje om zware voorwerpen te laten vallen, en ga zo maar door. D.

Ten tweede is het heel gemakkelijk om een ​​koud reptiel te vangen. Laten we zeggen dat je besloten hebt om de slaapkamer te ventileren en het balkon wijd open te zetten, terwijl de schildpad vredig onder de batterij rust.

Vanwege de trek kan het dier gemakkelijk longontsteking krijgen, die lang en hard zal moeten worden behandeld. Bovendien verzamelt carapace (reptielen schild) stof en vuil uit de verste hoeken van het appartement.

Het is ook vermeldenswaard dat reptielen vaak lijden aan hypovitaminose (gebrek aan meerdere of één vitamine). Dit kan gebeuren, niet alleen vanwege het voedseltekort, maar ook als gevolg van een gebrek aan UV-straling, omdat, zoals u weet, een aantal vitaminen worden geproduceerd door het lichaam zelf, onder invloed van zonlicht.

Daarom moet de schildpad in zijn eigen huis wonen - het terrarium. Voor een of twee reptielen, een container met een afmeting van 50x30x40 cm, waarvan de onderkant moet worden bedekt met een mengsel van klei met zand of droog zaagsel. Stapel het terrarium op met verschillende speeltuigen, onnodige items zijn het niet waard, omdat de landschildpad en thuis constant moeten bewegen.

Hoe landschildpadden thuis voeren?

De temperatuur in het terrarium moet worden gehandhaafd door een gloeilamp van 75 W,
geïnstalleerd op een afstand van 25-30 cm vanaf de onderkant. Verlichting moet worden uitgevoerd door een fluorescentielamp.

De temperatuur moet binnen 27-29 ° C zijn en op het verwarmingspunt, dat wil zeggen onder de lamp zelf - ongeveer 35-38 ° C.

Reinig het terrarium en verwissel de vloer er minstens om de twee weken.

De feed kan niet onder de lamp worden geplaatst.

Elke schildpad (als je er meerdere hebt) heeft een individuele schuilplaats nodig. Je kunt een speciaal huis kopen voor een reptiel in een veterinaire winkel. U kunt het echter zelf doen: hiervoor is het voldoende om een ​​halve keramische pot voor bloemen te zagen en de randen met schuurpapier te bewerken, zodat het dier niet wordt gesneden.

Een keer per week kunt u een dag met een schildpaddenbad regelen. Om te baden is het noodzakelijk in een bassin met warm water (bij een temperatuur van 26-29 ° C). Het waterniveau moet het reptiel tot aan de nek bereiken. Het reinigen van het schild wordt aanbevolen door een zachte tandenborstel, die niet zwaar moet worden aangedrukt, om de hoes niet te beschadigen.

Wat heb je nodig om een ​​schildpad thuis te voeren?

Hoe landschildpadden thuis voeren?

In de natuur kiezen schildpadden hun eigen voedsel, afhankelijk van het seizoen en de leeftijd.

Indien nodig extraheren ze voor zichzelf de mineralen die nodig zijn voor de vorming en versterking van het schild. Thuis valt deze taak volledig op de schouders van de eigenaar.

Allereerst moet je weten wat voor soort huisdier je soort is.


Alle landschildpadden zijn verdeeld in twee soorten:

 • omnivoren;
 • herbivoren.

Het menu van omnivore dieren zou de helft van het plantaardige voedsel en de helft van het eiwitvoedsel moeten zijn.

Het belangrijkste dieet van allesetende schildpadden:

 • kip of runderlever (een keer per week);
 • groenten (courgette, pompoen, komkommer, wortel);
 • fruit (appels, perziken, peren, pruimen, abrikozen, enz.);
 • greens (verse of semi-droge salades, bloemen, kruiden, vetplanten, eetbare bladeren);
 • muis.

De herbivore landschildpad moet natuurlijk alleen met plantenvoeding worden gevoerd.

Basis dieet:

Hoe landschildpadden thuis voeren?
 • 80% van het totale dieet moet groen zijn (slablaadjes, bloemen, kruiden, enz.);
 • 15% - verse of ontdooide groenten;
 • 5% - niet te zoet fruit (appels, pruimen, bananen, enz.).

Eens per week mogen herbivoren niet-giftige paddenstoelen verwennen (russula, champignons, cantharellen).

Je kunt ook de maaltijd van sojameel, zemelen, droge zeekool en ongebrande jonge zonnebloempitten binnenbrengen.

De nieuw geslaagde eigenaren houden zich bezig met de vraag hoe vaak een landschildpad per dag moet worden gevoerd. Dierenartsen zeggen dat het reptiel eenmaal per dag moet worden gevoerd, bij voorkeur op hetzelfde moment.

De schildpad te veel voedsel geven is onmogelijk, omdat overvoeren kan leiden tot een onjuiste groei van de schaal en het lichaam. Een mager dieet daarentegen veroorzaakt uitputting en dood van het reptiel.

Idealiter zou een huisdier per dag zoveel voedsel moeten consumeren als ze een half uur kan eten. Ongeveer het volume van een dagelijkse portie mag niet meer dan de helft van de reptielachtige schaal zijn. Voedsel kan in geen geval thermisch worden behandeld. De temperatuur van het voedsel moet op kamertemperatuur zijn. Alle voedsel moet fijn worden gehakt, zodat het handig is voor de schildpad om te kauwen.

Hoe landschildpadden thuis voeren?

raad. Geef de schildpad niet wat hij wil. Het dieet moet rijk en gebalanceerd zijn. Als je haar gewend was "Iterate" producten, het zal alleen eten wat het lekker vindt, en dit zal op zijn beurt noodzakelijkerwijs de gezondheid negatief beïnvloeden.

In de aard van een reptiel wordt water niet gedronken, maar wordt het verkregen uit verse groenten, fruit en gras. Maar toch, in het terrarium van de schildpad, moet er altijd een drinkbak met zuiver, niet-gekookt water zijn, omdat de inhoud in gevangenschap niet te vergelijken is met de natuurlijke.

Verplichte schildpad moet vitamines en calcium toegediend krijgen. Landreptielen krijgen mineralen in de vorm van een poeder, eerder gemengd met het hoofdvoedsel. Om ervoor te zorgen dat het huisdier de calciumbalans in haar lichaam zelf aanvult, plaatst u een calciumblok in het terrarium voor papegaaien.

Landwantsen voeden met gekocht voedsel is te vaak onmogelijk, omdat geen speciaal aangepast voedsel in zijn voedingswaarde kan worden vergeleken met natuurlijke producten. Als u een feed te kiezen, krijgen advies van een ervaren dierenarts, zal hij raden wat voor soort voedsel goed voor uw schildpad is, gericht op zijn leeftijd, gezondheid en ras.

Als een reptielenvoer voor de beste aankleding, kunt u kruidenmeel van luzerne geven. Gebruik het op deze manier: giet een paar eetlepels meel met schoon drinkwater bij kamertemperatuur en meng met het hoofdvoedsel. Dit product bevat micro-elementen die zo belangrijk zijn voor het dier, evenals vitamines E, B1, B2, A en D.

Dan kun je geen schildpad voeren

De lijst met verboden producten omvat:

Hoe landschildpadden thuis voeren?
 • botten van fruit en bessen, citroenschil;
 • bakkerij, broodjes, granen, zuivelproducten, gefrituurd voedsel, eieren en eierschalen;
 • Medicinale en giftige planten (Solanaceae, Ranunculaceae, aardappel bladeren, krokus, narcis, wolfsmelk, ridderspoor, hortensia, maretak, Dieffenbachia, azalea, lelie, waterpest);
 • vlees, vis, worstjes;
 • in grote hoeveelheden - uien, knoflook, bonen, spruitjes, spinazie, selderij, sla, rabarber, kruidig ​​greens, peren, kersen, kers, tomaten, kool, radijs.

Zoals je kunt zien, heeft de inhoud van landreptielen hun eigen subtiliteiten. Volg deze eenvoudige aanbevelingen en uw favoriet zal u meer dan een decennium verrassen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

63 + = 65