Huisdieren toegestaan

Hoe maak je een halsband voor een kat met je eigen handen?

Tijdens het bewind van koningin Elizabeth, maakte ze een gegolfde en ongelooflijk weelderige kraag gemaakt van sterk gesteven kant. Dit kledingkast-ding veroorzaakte slechts ongemakken: het hoofd erop rustte aki op de serveerschaal en het was onmogelijk om de nek helemaal te draaien. Het is maar goed dat de hovelingen zich niet hoefden om te draaien, het werd beschouwd als het toppunt van ongepastheid en slechte manieren.

Hoe maak je een halsband voor een kat met je eigen handen?

Het is niet bekend wat er verder is gebeurd met deze uitvinding van hofkleermakers en modeontwerpers, maar sommige slimme huisdierbezitters hebben zich aangepast om de halsband te gebruiken om het vermogen van zijn huisdieren om open wonden te likken en te kammen te beperken. Zijn ontdekking werd al snel populair bij gewone mensen en overleefde zelfs tot in onze tijd. Nu wordt het vaak de Elizabethaanse kraag genoemd, aangezien elk dier dat in zo'n apparaat is gekleed onmiddellijk wordt als een pompeuze hofadel.

In gespecialiseerde winkels wordt het product minder pompeus genoemd - slechts een E-halsband.

Waarom is het nodig?

Hoe maak je een halsband voor een kat met je eigen handen?

Een dichte kegel, meestal gemaakt van plastic, grijpt de nek van het dier vast en beschermt de niet-genezen wonden of chirurgische hechtingen tegen morsen en kammen.

Dit is vooral belangrijk voor een kat die castratie heeft overleefd: na het toilet wil hij absoluut al zijn oorzakelijke plaatsen met de tong opruimen, waardoor deze de infectie niet langer uitstelt of erger wordt.

De halsband is onmisbaar in de situatie waarin het huisdier dringend de behandeling van huid- of wollen bedekking van bacteriën, vlooien of huidmijten moet uitvoeren.

Voor dit doel worden voldoende toxische sprays, crèmes, hormonale zalven en andere producten gebruikt die niet in het spijsverteringskanaal van het dier hoeven te worden gebruikt.

Twijfel niet of deze enge kraag ook nodig is na castratie.

Hoe maak je een halsband voor een kat met je eigen handen?

In deze moeilijke periode, wanneer het huisdier geïrriteerd is, ernstige stress heeft opgelopen en opzettelijke ongehoorzaamheid te zien geeft, is het juiste middel om de chirurgische hechtdraad te beschermen uiterst noodzakelijk. Het is belangrijk dat het apparaat nergens wrijft, niet vastzit, stevig en voorzichtig rond de nek gewikkeld wordt, zonder de ademhaling te belemmeren.

Het is vermeldenswaard dat niet elke dierenwinkel en niet in een dierenartskliniek u de juiste halsband voor een hond of kat zal bieden. Meestal is de keuze voor dergelijke producten uiterst beperkt en impliceert dit slechts enkele standaardformaten en één materiaal - hard plastic.

Bovendien worden de hoge kosten van een nuttig accessoire toegevoegd, dat niet lang en niet vaak zal worden gebruikt. Nogmaals, de behoefte aan een halsband kan vrij plotseling ontstaan, wanneer de winkels gesloten zijn, en in de zak is er geen enkele extra cent. In dergelijke situaties is het overbodig om zelf een halsband voor een huiskat met uw eigen handen te maken.

Voor tere katten

Deze kraag voor een donzige poes is met de hand gemaakt van zachte materialen en daarom meer als een beddengoed of kussen. Het is zacht, comfortabel en aangenaam om op te slapen, het is gezellig en licht.

Om het te maken moet je een beetje werken:

Hoe maak je een halsband voor een kat met je eigen handen?
  • Snijd en naai eerst een paar identieke delen samen. Het is beter om katoen, linnen of ander natuurlijk materiaal te gebruiken;
  • Ga dan alleen liggen in een dicht cap-doek dat de gewenste vorm van het eindproduct zal behouden. In principe kun je het zonder doen, gewoon een paar losse steken naaien met je handen of een naaimachine, een stevige kegel uit één stuk vormen;
  • Aan de buitenrand van het vaartuig wordt de franjes genaaid, waardoor het hek zijn vorm niet verliest;
  • Als de kat de zelfgeborduurde kraag met klittenband blijft verwijderen, vervangt u deze door middel van veter. Hiermee kan hij zeker niet omgaan, net als met een elastische band die in de kraagzone is genaaid.

Het enige nadeel van een dergelijk accessoire is dat niet bekend is hoeveel het bestand zal zijn tegen de beweringen van de kat en hoe snel het zal instorten. Daarom moet de dopstof in hetzelfde plastic worden veranderd. De goedkoopste variant van een stijve laag wordt gekocht, waarop aan beide zijden een strook stof wordt aangebracht. "Genaaid" is het zo: rond de omtrek van de gaten worden verbrand, en via hen wordt een draad met een naald uitgerekt. Vergeet niet over de gaten voor vetersluiting, klittenband zul je zeker niet redden.

Voor huisdieren van patiënten

Hoe maak je een halsband voor een kat met je eigen handen?

Nogmaals, de kegel is gesneden uit een fles, een plastic emmer of een pot voor zaailingen. Het ontwerp moet bestaan ​​uit de aanwezigheid van riemen die zich om de kraag wikkelen en scharnieren vormen. Er moet ook een gesp zijn, of beter, een harnas.

Het vermindert de druk op de nek en garandeert extra steun aan het hoofd. Zorg ervoor dat alle secties soepel, glad en rond zijn, waardoor wrijven en ongemak tijdens het gebruik worden voorkomen.

Van de strepen van zachte, maar dichte stof, moet je de harnassen naaien en dan stoppen de randen van de kraag niet meer tegen de nek van het dier.

Nu het meest interessant: hoe een kat gedraaide kraag te kleden: "Stuurwiel" het is rond de nek gewikkeld, de gesp is in zijn gleuven geregen, de linten van het harnas worden onder de kraag doorgelaten, gebogen en worden opnieuw door de spleten gevoerd.

Wanneer er geen tijd is

Kraag voor uw favoriete kat kan niet alleen uit een fles gesneden worden, maar ook uit karton. Eerlijk gezegd zal een dergelijk apparaat niet erg betrouwbaar of duurzaam blijken te zijn, maar het zal de kat helpen te overleven tot het moment dat hij een goed accessoire krijgt / maakt. Trouwens, de kartonnen illustratie is ideaal in het geval dat je thuis een eenmalige behandeling van de vlooien van andere parasieten moet doorbrengen: deed het werk en gooide het weg met een kalme ziel.

Voor de ambachten hebt u dus een kartonnen doos of een container nodig van kleine huishoudelijke apparaten. Voor grote en grote dieren is het beter om papier te gebruiken voor grote dozen.

Nadat u het juiste materiaal hebt ontvangen, gaat u als volgt te werk:

Hoe maak je een halsband voor een kat met je eigen handen?
  • Teken en snijd een halve cirkel;
  • Kartonnen rol in een buis, maar alleen netjes;
  • Dan moet de kat een nieuw ding proberen, dan is het passend om te passen en af ​​te snijden wat overbodig is;
  • Plakjes worden in meerdere lagen met plakband afgedicht, hoewel u de textielstroken eenvoudig kunt lijmen;
  • Als het artikel per keer wordt gedaan, volstaat het om het met plakband te repareren. In het geval dat het huisdier het meerdere uren achter elkaar zal dragen, is het beter om veters te maken;
  • Om erop te staan ​​dat het dier de bescherming niet kan verwijderen, is het overbodig om de scharnieren langs de rand vast te maken en gewoon door ze om de halsband om te doen.

Vergeet niet dat het niet uitmaakt hoe vaak een kat een halsband moet dragen na castratie of een andere procedure, het moet een adempauze krijgen. Trek het accessoire een tijdje uit, maar laat het dier niet onbeheerd achter. Met het voelen van vrijheid snelt het duidelijk naar wat er na castratie overblijft.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 3