Huisdieren toegestaan

Hoe verbetert een huiskat de eetlust?

"De kat werd ziek er, oogst, dunner en ziet af van de gebruikelijke eten" - een veel voorkomende klacht, waarmee de eigenaren van katten, wanhopig om te gaan met eetstoornissen huisdier, verwijzen naar de dierenarts.

We zijn eraan gewend om katten te beschouwen als eigenzinnige wezens die simpelweg niet kunnen leven zonder hun eigen grillen over te geven, maar zijn ze zo wispelturig in werkelijkheid?

Hoe verbetert een huiskat de eetlust?

Helaas kan niet altijd een slechte eetlust bij huisdieren worden verklaard door de invloed van de stemming. Zowel kittens als volwassen dieren kunnen weigeren om te eten vanwege gezondheidsproblemen: in dit geval is slechte eetlust een alarmerend symptoom dat niet kan worden genegeerd.

Vooral gevaarlijk is een langdurig gebrek aan eetlust bij kleine kittens: een groeiend lichaam moet voldoende voeding krijgen om de ontwikkeling bij te houden en zich goed te voelen. Kittens die slecht eten, snel traag worden, niet genoeg kracht vinden voor actief spel en jagen, langzamer groeien.

Voor de eigenaar van een kat, merkte hij dat zijn favoriete slechte start heeft de gebruikelijke voeding (af te stappen van de kom, zelfs niet beginnen te eten, of heel weinig eten), is het belangrijk om te bepalen wat deze situatie die is ontstaan ​​- natuurlijke oorzaken of gezondheidsproblemen.

Onder de natuurlijke redenen waarom uw huisdier zijn eetlust kan verliezen, worden de volgende beschouwd als standaard:

  • Te veel eten - als een kat in een keer een te groot deel van het voedsel at, kan het een tijdje regelmatig maaltijden weigeren, hoewel deze toestand meestal niet lang duurt;
  • verandering in het voeden van plaats - als je de kom in de verkeerde (bijvoorbeeld naast de lade), of gewoon een ongebruikelijke plaats voor de kat, kan het weigeren om te eten of niet eten van de gebruikelijke dosering;
  • Spanning - de verschijning in het huis van een nieuw huisdier, en enige andere wijziging in een kat leefomstandigheden kan de toestand van haar zenuwstelsel aantasten, en verminderde eetlust - het is een standaard antwoord op de fundamentele veranderingen;
  • de aanpak van arbeid bij zwangere katten.

Als u begint met de gerechten uit die een kat eet te wassen, het nieuwe medium met een penetrante geur, veranderde het merk of type van voedsel, verhuisde samen met het dier naar een nieuwe locatie - geven de kat een tijdje wennen. Misschien komt over een paar dagen alles goed.

Maar maak je geen huisdieren onbeheerd achter wanneer betere eetlust mislukt, gaat u naar de afspraak met de dierenarts. Soms leiden tot problemen met de stroomvoorziening wordt falende gezondheid van katten, vooral de ouderen - met gebitsproblemen (het dier niet te eten, omdat het pijn doet om voedsel te kauwen) vergiftiging, slikte vreemde voorwerpen, hart-en nierziekten, een aandoening van het spijsverteringskanaal. Om ervoor te zorgen dat er geen ernstige ziekte, uw arts onderzoek.

Hoe de eetlust van de kat te verbeteren?

Volgens de resultaten van het medisch onderzoek, schrijft de dierenarts de behandeling en het dieet voor. Als er geen gezondheidsproblemen worden gevonden in het dier, zal een slechte eetlust de huismiddeltjes moeten bestrijden.

Hoe verbetert een huiskat de eetlust?

Hoe de eetlust van een gezonde kat te verbeteren, om een ​​of andere reden weigeren te eten?

Om te beginnen, probeer dan een normale voeding (industrieel of natuurlijk) dat je je huisdier elke dag te geven te bieden, maar niet voor de warming-up eten, dus dat het een speciale aroma heeft verworven, en proberen om de kat te voeden met zijn handen. De meeste katten, zowel jong en oud, niet vies om extra aandacht te krijgen, en daarmee - en het eten, dat is net als dat, zonder een speciale uitnodiging van de kom niet willen eten.

Je kunt de eetlust van een huisdier stimuleren met behulp van lekkernijen: toch weet niemand wat de kat graag eet. Een klein deel van de lekkernijen, aangeboden vóór het eten, fungeert als aperitief.

Je kunt het dier ook naar een meer aromatische en aantrekkelijkere voeding brengen, na overleg met een dierenarts. Maar om het dier, gewend aan een droogvoer van industriële productie, op een natuurlijke manier te vertalen, is het niet noodzakelijk, niet minder dan met "Nature" op droog voedsel.

Soms adviseren artsen om een ​​preventieve behandeling van avitaminose uit te voeren en aan katten therapeutische voedingssupplementen voor te schrijven. Negeer dit advies is niet de moeite waard, vooral als de verslechtering van het dier eetlust in combinatie met aantasting of haaruitval, verminderde activiteit, lethargie met geen tekenen van acute of chronische ziekten.

Wees alert op je huisdieren!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 2