Waarom houden katten zoveel van valeriaan? | pangudownloads.com
Huisdieren toegestaan

Waarom houden katten zoveel van valeriaan?

Wie van ons heeft in de verre kindertijd de wonderlijke invloed van valeriaan op een kat niet uitgeprobeerd? Het was heel grappig om te zien hoe een gedrogeerd dier ‘danste’ rond een pilaar bedekt met een medicijn, of urenlang niet vertrok van een naburig hek, gearomatiseerd met een portie geurstof.

Niemand heeft zich ooit afgevraagd of het schadelijk was voor een mokkend wezen en vanwege wat deze invloed blijkt te zijn. Vandaag zullen we al deze geheimen onthullen en misschien zal uw kat niet moeten weten wat kattengras is.

de invloed van valeriaan op katten

Om te begrijpen voor uzelf, of u uw huisdierentinctuur van valeriaan kunt geven, is het de moeite waard om meer te weten te komen over de oorsprong van de plant en zijn eigenschappen. Deze vaste plant groeit op drassige en laaglandgebieden, hij heeft een bijna twee meter dikke stengel, bekroond met onopvallende bloemschermen met opstaande randen. In de geneeskunde en de industrie als geheel wordt alleen de wortelstok van de plant gebruikt, kort, los en vertakt.

Het zit erin en de stoffen zijn geconcentreerd, waardoor katten en katten in een gekke toestand komen, namelijk:

Waarom houden katten zoveel van valeriaan?
  • valepotriates;
  • palmitine, mierenzuur en andere zuren;
  • glycosiden;
  • vrije aminen;
  • isovalerinezuur.

Als u nadenkt over het feit of u uw kat vloeibare valeriaan kunt geven, bedenk dan dat de laatste stof op de lijst ernstige brandwonden kan veroorzaken bij het dier van de slijmvliezen van de darm en de slokdarm als geheel.

Wat de geur van valeriaan trekt katten aan

Probeerde te achterhalen waarom de valeriaan zo dom handelt op katten, de experts kwamen tot een interessante conclusie. Het blijkt dat de geur van de wortelstok wordt geassocieerd met de geur van feromonen die aanwezig zijn in de ontlasting van hun broeders die klaar zijn om te paren. Het vreemdste is dat alles in de natuur perfect is, integendeel: het dier ruikt de geur van de tegenstander, is woedend, maar niet in extase, terwijl valeriaan juist het tegenovergestelde doet.

Het is waarschijnlijk dat een medicijn of wortel in zijn pure vorm in staat is om de hormonale en emotionele achtergrond van het huisdier te veranderen, tijdelijk zijn bewustzijn te veranderen en verslaving te veroorzaken. Het laatste feit wordt toegeschreven aan actinidin – een stof die aanwezig is in de wortelstok van meerjarige plant.

inhoud:

de invloed van valeriaan op katten

Ondanks het feit dat het medicijn volledig onschadelijk is voor mensen, is het niet nodig om echt te controleren wat er zal gebeuren als de kat een snuif valeriaan krijgt. Zelfs het meest luie, imposante en goedaardige dier zal in extase raken, wild gaan schreeuwen, kerven en zelfs grommen van de hoogste graad van plezier.

Aan het einde zal het huisdier zijn gezicht begraven op de plaats waar de valeriaan is gegoten, en in de vergetelheid of slaap vallen. Van buitenaf lijkt het komisch en vermakelijk, maar in werkelijkheid, als je op deze manier speelt, kan de kat ernstig worden geschaad. Vluchtige stoffen hebben een negatieve invloed op de CNV, beïnvloeden drugs, veranderen gedrag en beschadigen de algemene gezondheidstoestand.

Waarom houden katten zoveel van valeriaan?

In bijzonder moeilijke gevallen kunnen huisdieren van hun benen vallen, hun lichaam begint de krampen te kwellen, schuim komt uit de mond en de ogen worden gestoord. Ze kunnen beginnen te hallucineren, hen dwingen te vluchten voor de denkbeeldige vijand, in paniek raken, bang zijn voor elk geritsel en zelfs hun eigen meester en zijn kinderen aanvallen.

Het verslavende effect komt voort uit het feit dat katten niet in staat zijn om de invloed van alcohol te weerstaan, en als je hen een alcoholische infusie van valeriaan geeft, zelfs in zeldzame gevallen, wordt de afhankelijkheid vanaf de eerste keer gevormd.

Vandaar de volgende ziekten:

  • maagzweer;
  • nierfalen;
  • pathologie van de lever;
  • ontoereikend gedrag;
  • verdovende staat, etc.

Als het nodig is om een ​​huisdier met dit specifieke medicijn te behandelen, is het raadzaam het in tabletvorm te geven. Slechts 1,5% van de hoofdactieve stof is daarin geconcentreerd, terwijl de rest nevencomponenten van synthetische oorsprong is. Overigens kan gezegd worden dat deze laatste allergieën kan veroorzaken.

een overdosis van een kat met een valeriaan

Nadat we ons hebben afgevraagd waarom katten zo hartstochtelijk dol zijn op valeriaan, en wat de gevolgen kunnen zijn van het ongecontroleerde gebruik ervan, is het tijd om verder te gaan met wat er kan gebeuren als gevolg van een overdosis. Omdat het medicijn vanaf de eerste keer verslavend is, zijn dieren in staat om de volgende dosis te krijgen. Ze kunnen zelfs een fles met pillen of druppels openen, en als dat het geval is, zijn de gevolgen het treurigst.

In dit geval zal het antwoord op hoe de valeriaan in grote aantallen werkt op te actieve katten het volgende zijn: het wordt de oorzaak van non-stop braken, hallucinaties, waanzin, slapeloze slaap, hartaanval of zelfs een beroerte.

Eindelijk, of alle leden van de kattenfamilie als de valeriaanambree houden. Het blijkt dat slechts een derde, waarom? Er is geen exact antwoord hierop. Het is mogelijk dat de oorzaak erfelijkheid, genetische storing, slecht reukvermogen, gebrek aan persoonlijke ontvankelijkheid en andere omstandigheden zijn.

Waarom houden katten zoveel van valeriaan?

Bovendien reageren katten veel actiever op reuk dan katten, en kittens staan ​​daar volledig onverschillig voor tot ze geslachtsrijp zijn.

Het meest interessante is dat de vertegenwoordigers van de Siamezen fokken en geen aandacht schenken aan valeriaan.

Nu weet je of de valeriaan schadelijk is voor katten en of het mogelijk is om het bedrijf te vermaken met het schouwspel van een kronkelend huisdier in een staat van drugsintoxicatie.

Het is tenminste onmenselijk en onredelijk. Het medicijn doet geen goed voor het dier en daarom moet het worden uitgesloten van zijn persoonlijke EHBO-kit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 5 =

Adblock
detector