Juvenilcellulit av valpar: Orsaker, symtom, behandling | pangudownloads.com
Husdjur tillåtna

Juvenilcellulit av valpar: Orsaker, symtom, behandling

Juvenil cellulit – en ganska sällsynt patologi – en idiopatisk form av pannikulit, som övervägande finns hos unga individer. Denna sjukdom kallas också ungdoms pyoderma, valprensning, juvenil steril granulomatös lymfadenit och dermatit.

Orsakerna till juvenil cellulit hos valpar

Juvenilcellulit av valpar: Orsaker, symtom, behandling

Tyvärr kan experter inom veterinärmedicin fortfarande inte ange vad som provocerar. Det finns emellertid en hypotes att sjukdomen är förknippad med immunförsvarets dysfunktion, eftersom patologin svarar väl mot kortikosteroidbehandling.

Dessutom har experter avslöjat en ras predisposition, det vill säga orsakssamband faktorer inkluderar den ärftliga (genetiska) orsakskomponenten. Dessutom anses beståndsdelarna av vacciner också som utlösaren av immunsvaret.

Tecken på ungcellulite hos valpar

I allmänhet manifesteras patologin hos unga individer, som varierar i ålder från 3 veckor till 6 månader. Ärftlig predisposition noteras i sådana hundraser som Golden Retriever, Tax, Labrador Retriever, Beagle, Golden Setter, Pointer. I en kull kan bara en valp vara sjuk eller flera på en gång.

Juvenilcellulit av valpar: Orsaker, symtom, behandling

Det första tecknet på att utveckla patologi är ödem i nosans område, särskilt på läpparna och ögonlocken.
Läkaren vid fysisk undersökning avslöjar en karakteristisk ökning av lymfkörtlar lokaliserade under käften.

Den patologi skrider ganska snabbt och kraftigt – 24-48 timmar efter starten av de första symptomen på huden bildas papler och pustler, samt progressiv fistel.

Senare papulära lesioner brista, i deras ställe bildas skorpor. På toppen av sjukdomsutvecklingen lokaliseras utslaget på sådana delar av kroppen som ögonlocken, läpparna, hakan, näsens baksida, hörselns inre yta. Lesionerna är ganska smärtsamma, men klåda är svag.

Det finns möjlighet till abscessering av submandibulära lymfkörtlar. Ibland händer det att utslag inte är begränsade till de listade kroppsdelarna och snabbt sprids vidare, vanligtvis på kroppen. Det kan finnas system manifestationer av sjukdomen som normalt manifesteras som feber, ledvärk (aseptisk purulent artrit i en fjärdedel av fallen), anorexi, depression, apati, minskad eller aptitlöshet.

Diagnos av juvenil celluliter

När man hänvisar till en läkare, föreskrivs en cytologisk laboratoriestudie av pustler. Dess resultat visar en steril pyogranulomatös inflammation, mikroberna är fästade igen.

Den presumptiva diagnosen är baserad på de karakteristiska kliniska egenskaperna. Den slutgiltiga slutsatsen är dermatogastopatologi (piogranulomatous panniculitis och dermatit).

Ungdomscellit i hundar bestäms av följande åtgärder:

Juvenilcellulit av valpar: Orsaker, symtom, behandling
  1. Anamnes, undersökning av djuret;
  2. Laboratorieuteslutning av andra patologiska tillstånd
  3. Smears-prints-makrofager, icke-degenerativa neutrofiler detekteras, mikrober saknas;
  4. En biopsi av huden utförs;
  5. Kulturundersökning för närvaro av mikroflora.

Obligatorisk differentialdiagnos utföres, eftersom sjukdomen har en liknande klinisk bild med angioödem i elementära form demodikos åtföljs av sekundära pyoderma, en negativ reaktion på medicamentous preparat, bakteriell pyoderma.

Behandling med juvenil cellulitermedicin i valpar

Juvenilcellulit av valpar: Orsaker, symtom, behandling

Läkare föredrar i detta fall droger från gruppen av kortikosteroider i immunosuppressiva doser. Som regel föreskrivs prednisolon vid beräkningen av 2 mg av läkemedlet per 1 kg av djurets vikt, vilket administreras oralt en gång om dagen.

Behandling med prednisolon varar från 1 till 4 veckor. Varaktigheten av kortikosteroidbehandling beror på graden av symptomförsvinnande.

Behandling av juvenil cellulit hos husdjur fortsätter tills fullständig lindring av symtom. Den dagliga dosen vid utseendet av tecken på remission minskar gradvis tills läkemedlet är helt avbrutet.

Prednisolon kan i vissa fall ersättas med dexametason. Om sekundär infektion uppstår krävs antibiotikabehandling. I detta fall utse cephalexin, amoxicillin clavunate etc. Mycket sällan föreskriver läkemedel för topisk applicering. Detta beror på det faktum att valparna är väsentligt resistenta mot lokala behandlingar.

Med snabb och adekvat behandling växer djuren denna patologi, det vill säga prognosen är gynnsam.

Men med en svår sjukdom eller en tidig / otillräcklig behandling, finns det en möjlighet till komplikationer som sträcker sig från bildandet av ärr till döden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

60 − 53 =

Adblock
detector