Husdjur tillåtna

Röda prickar på en hunds buk

Villkoret för djurets hud kan indikera närvaron av hälsoproblem i husdjuret. Som människor kan hundar bli sjuka, medan många djurskador liknar människor. De lider också av lunginflammation, blåsor, förkylningar, prostatit eller allergier. Men om du hittar röda fläckar eller prickar på magen på ditt husdjur, indikerar det inte alltid närvaron av en allergisk reaktion. Orsaken till utslaget kan vara annorlunda, det handlar om dem som vi kommer att prata.

Allmänna symtom

Röda prickar på en hunds buk

Röda svullna prickar i hundar på buken kan vara ganska plötsligt. Och om du har klåda, försöker djuret att klia dem för att bli av med obehag.

I själva verket förefaller utslaget inte bara i buken, bara på den här delen av kroppen är ulldekslet inte så tjockt, så ägarna upptäcker utslag där.

Röda fläckar kan emellertid fördelas i kroppen på ett speciellt sätt, vilket ibland gör det möjligt att diagnostisera orsaken till deras utseende.

Som regel, efter utslaget av utslag i husdjuret, finns det ytterligare symtom:

 • klåda;
 • skallighet eller partiell hårförlust
 • överdriven repning av buken och tassarna;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • öra sjukdomar (suppuration, sårbildning);
 • mjäll;
 • oroa dig.

Om du märker att något har förändrats i djurets beteende, blev han irriterad och rastlös, var noga med att kontakta veterinären. Okarakteristiska för djurvanor beror ofta på obehag som orsakas av klåda eller smärtsamma känslor vid beröring av röda fläckar.

Orsaker till hudutslag

Röda prickar på en hunds buk

Om du hittar svullna röda fläckar på en fyrbens väns kropp, är det första steget att ta reda på orsaken till en sådan reaktion. Faktum är att det kan finnas ett stort antal av dem, vilket väsentligt komplicerar diagnosprocessen. Till exempel, om ett husdjur har loppor, kan deras bett också orsaka bildning av poäng.

Dessutom uppstår kliande fläckar ibland på grund av matallergier. Därför, om du regelbundet matar husdjuret med protein, kan dess överflöd i kroppen orsaka en liknande reaktion.

Veterinärer skiljer flera större patogener som kan prova bildandet av utslag, nämligen:

 • Matallergi;
 • Ekologisk allergi;
 • mikrober;
 • Reaktion mot läkemedel;
 • parasiter;
 • Skador på epidermis följt av infektion.

Dessutom är det värt att notera det hundar röda prickar på huden kan bildas på grund av allergier mot schampon och balsam. Därför, om du ofta badar din vän, försök helt enkelt att byta shampoo.

Möjliga sjukdomar

Röda prickar på en hunds buk

Tyvärr ignorerar några ägare av husdjur problemet, och hävdar att minst en gång i livet, men röda prickar förekommer i någon hund.

Detta är faktiskt så, men inte alltid rodnaderna går av sig själva.

Ganska ofta indikerar de närvaron av allvarliga hälsoproblem. Och ju tidigare ägaren vänder sig till veterinären, desto troligare är det att sätta den fyrbenta vännen tillbaka på tassarna.

Ofta svullna fläckar på mage ett husdjur kan vittna om förekomsten av sådana sjukdomar:

 • eksem och dermatit
 • pest och giardiasis;
 • scabies och lavar;
 • streptokockinfektion;
 • demodikos och svullnad;
 • tuberkulos och allergi;
 • stafylokockinfektion.

Tyvärr är listan över möjliga sjukdomar ofullständig. Men efter att ha analyserat de ovan nämnda sjukdomarna kan man förstå att anledningarna till utslag av utslag som är oskadliga kan vara allvarliga och farliga för ditt husdjurs liv.

Parasitisk utslag

Röda prickar på en hunds buk

Separat är det värt att överväga kategorin av parasitutslag, som det oftast finns hos hundar.

Ofta uppstår punkter på huden på grund av "storming"Ett djur lopp eller kryssa.

Om den första speciella risken för hundens hälsa inte bär, kan den andra orsaka allvarliga konsekvenser, fram till dödsfallet för husdjuret.

Hur man förstår att en fyrbensad person är oroad över ett obehagligt grannskap med parasiter?

 • röda små prickar dök inte bara i magen, utan också i svansområdet;
 • skalliga fläckar uppträder på bakbenen och i nacken;
 • djuret blir rastlöst och whines ofta.

Det är värt att notera att ett husdjur kan hämta inte ett vanligt fält, men de så kallade skabbarna. Denna parasit gräver oftast in i en quadruped, tassar, leder och öron.

Som ett resultat av detta ficks liv försämras djurets hälsa avsevärt. På huden finns purulenta sår och scabs.

Röda prickar på en hunds buk

Faren för sarkoptos är också i det faktum att fästet säkert kan migrera till människokroppen, snarare än att orsaka en liknande reaktion.

Oftast hos hundar finns en sådan sjukdom som demodicos. Det är orsakat av en vanlig tick och skiljer sig från sarkoptos eftersom den inte överförs till människor.

Som praktiken visar, kan ett vuxen djur genom immunitetens ansträngningar hantera sjukdomen, men små valpar i denna situation behöver hjälp av en veterinär.

Neurogen utslag

Inte alltid röda fläckar och svullnad indikerar närvaron av en riktig patogen. Ibland visar ett utslag närvaron av psykosomatiska orsaker. Om djuren känner sig ensam och övergiven, kan den börja bita sig och slicka ut utbildade sår som inte har tid att läka. Ofta leder detta till infektion, vilket leder till att husdjuret redan har verkliga hälsoproblem.

För att klara den här situationen, försök träna en fyrbenta vän att tugga och bita leksakerna, inte själva. Tillbringa mer tid med honom, tvinga husdjuret att känna sig behövs. Om du inte kan hantera detta problem själv, kontakta veterinären.

Möjlig behandling

Att behandla utslag i ett djur hemma är endast möjligt efter en noggrann diagnos.

Om veterinären hävdar att orsaken till utslag är en vanlig allergi eller en parasit som har extraherats, är det troligt att han kommer att ordinera sådana läkemedel för eliminering av symtom:

Röda prickar på en hunds buk
 • antihistaminer. Om hundens hud bildade abscesser och inflammation, kan läkemedel som innehåller antihistaminer tillåta dig att klara av ödem, klåda och alla typer av inflammation.
 • extern. Om de röda prickarna kliar, börjar hunden kamma dem, snarare än att riskera att smitta. Eliminera kliarna tillåter externa medel som undertrycker aktiviteten hos patogen mikroflora. Oftast säljs de i form av sprayer, geler eller salvor;
 • Elimineringsdiet. Om utslaget uppstår på grund av en allergisk reaktion, kommer kosten inte att undvikas. Ofta medger denna metod specialisten att bestämma den exakta diagnosen. I en sådan situation är hunden med våld "kastas"För en fisk-och-potatis diet för ett par veckor. Om under denna period försvinner poängen betyder det att det i framtiden är värt att köpa ditt husdjur endast hypoallergen mat.

I alla andra fall kan läkemedel endast föreskrivas av en veterinär och endast efter en noggrann diagnos.

Om en röd prick dyker upp på buken på en fyrbenta vän, Se bort från problemet. Utseendet visar sig inte alltid vara en ofarlig reaktion på några allergener.

Som regel tror ägarna att orsaken till utslag är vanlig kontaktdermatit, allergier eller loppor. Men man kan vara säker på att antagandet är korrekt, först efter att ha hört en specialist.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

42 + = 43