Husdjur tillåtna

Så här tvättar du en katt: regler och rekommendationer för värdar

Sällsynta representanter för kattfamiljen kan skryta med en kärlek för vattenprocedurer. Även om de utförs ganska sällan, är de fortfarande nödvändiga för att upprätthålla ett vackert utseende och tillfredsställande hälsa hos ett husdjur. Till badprocedurer förde dig och katten bara ett nöje, de borde vara ordentligt förberedda, ta hänsyn till alla möjliga nyanser och extraordinära situationer.

Hur tvättar man en kattunge?

Låt oss börja med svaret på huruvida det är möjligt att tvätta en ung katt, vad är bättre att göra, och vilka medel som ska användas.

Alltså:

Så här tvättar du en katt: regler och rekommendationer för värdar
 • Det första vattenförfarandet kommer att vara avgörande, eftersom det kommer att bilda förhållandet mellan djuret och vattnet som helhet. Det ska äga rum senast 3-4 månader, och till dess kommer hygienen att hanteras av en moderkatt. Återigen, om barnet är mycket smutsigt kan det tvättas i månadsåldern.
 • För att bada, bör du använda ett handfat, inte ett stort badkar, vilket kan skrämmas djupt. Förresten, det är mycket lättare att fortsätta sparka kattunge;
 • Var noga med att tala mjukt och tyst mot djuret, stryk det, undvik att få vatten på huvudet. Om du behöver tvätta den här delen av kroppen kan du använda en mjuk svamp;
 • För att tvätta en kattunge är det bara nödvändigt med ett specifikt schampo, vars sammansättning är inriktad på typen av ull och rasen som helhet. Om en sådan anläggning inte är tillgänglig är det tillåtet att använda barnens analog. Köp aldrig en produkt för att tvätta djur där balsam och schampo kombineras samtidigt.
 • Det är viktigt att noga tvätta husdjurets päls noggrant och ta bort alla tvålrester. Under badning är det nödvändigt att bibehålla en vattentemperatur på minst +38, medan det i badrummet inte borde vara under +15;
 • Se så att skummet från schampo och vatten inte kommer in i öronen och ögonen på barnet.

I en situation där kattungen är svår att tolerera badning, tänk på behovet av att köpa ett speciellt torrt medel för att rengöra djurull.

Nu om hur ofta du kan tvätta en ung katt. I grund och botten är det bara värt att göra om det är mycket förorenat, berett att delta i utställningen eller under behandling av lopp- / hudparasiter eller sjukdomar.

Badning: Aktivitetssekvensen

Så, låt oss gå vidare till hur exakt katten ska tvättas, oavsett dess ålder:

Så här tvättar du en katt: regler och rekommendationer för värdar
 • Längs ett bad eller ett tvättställ, lägg en onödig mjuk handduk, klippa klorna till djuret och lägg gummihandskar på dina händer.
 • Ull bör blötläggas inte med en ström av vatten, utan med en våt svamp. Ett vuxent husdjur får bada i en något cool miljö;
 • Som vi redan har sagt, om du inte har någon speciell åtgärd, kan du tvätta katten med ett vanligt babyshampo som appliceras med känsliga och massorande rörelser. Om det är fråga om fullblods eller utställningsdjur, behöver de speciella uhodovaya kosmetika;
 • Det formade skummet är repat med en pensel, sedan tvättas ullen med varmt vatten från en skopa eller en rån, och husdjuret sugs två gånger med torra handdukar.
 • När utförandet är klart, se till att behandla den lidande med sin favoritbehandla.

Återigen fokuserar vi din uppmärksamhet på huruvida det är möjligt att tvätta katten med ett vanligt mänskligt schampo. Nej, du kan inte göra det på något sätt, använd ett barns botemedel, men inte med en anteckning «2 in 1». Förresten får långhåriga husdjur efter badning torka med hårtork, men vid låg temperatur.

Hur ofta är det tillåtet att bada katter?

Det är värt att notera att de flesta boende inte ens har en fråga om huruvida man ska städa katten hemma. Det är mycket svårare att hantera fullblods- och utställningselever som kräver regelbunden vård. Men även i deras fall är det otillåtet att misshandla vattenprocedurer, eftersom vuxna själva kan upprätthålla personlig hygien.

Så här tvättar du en katt: regler och rekommendationer för värdar

Faktum är att du bara behöver tvätta katten en gång var sjätte månad efter att ha gått runt smutsiga platser eller om det är infekterat med parasiter. En gravid katt bör inte utsättas för sådan stress alls, det är bättre att vänta på det ögonblick när det kommer att föda och föda avkommor.

Och ändå är svaret på den vanligaste frågan när du kan tvätta en katt helt efter kastration som följer: Gör det så sent som möjligt.

Återigen, om det är tungt nedsmutsat, använd en fuktig handduk eller servetter. Själv veterinärer rekommenderar att vänta minst 2 veckor från det ögonblick som kastration, och bara då för att blöta helt läkt och hälsosam söm.

Rimliga rekommendationer

Ägare av meowing husdjur bör komma ihåg följande tips om hur man tvätta en katt ordentligt:

Så här tvättar du en katt: regler och rekommendationer för värdar
 • Badning är inte ensam, eftersom det är svårt för en att tvätta och hålla djuret samtidigt.
 • Innan du tvättar katten, rita vattnet i en separat behållare. Faktum är att vattenstrålen från kranen kommer att skrämma honom ännu mer;
 • Skrik aldrig på husägare. De behöver ofta din lugna och lugnande ton, speciellt i en sådan stressig situation.
 • Var noga med att tvätta skiktet av schampo, eftersom katten som lämnade badrummet nödvändigtvis börjar slicka.
 • Glöm inte vad du ska tvätta katten om du inte har ett speciellt schampo. Mänskliga kosmetika för honom är giftiga i ordets ordalydelse;
 • Om oljekontaminering uppstår bör de smörjas med smör på förhand och först då börja bada
 • I en situation där vattenrutinen syftar till att bli av med loppor och andra insekter, innan du badar, våtar du först djurets hals och först då är det allt;
 • En katt som rysar från kyla bör värmas upp i en handduk eller torkas med hårtork, annars kan det lätt få en förkylning.

Slutligen vill jag säga att ett friskt och aktivt djur kan hålla sig rent, och det finns inget behov av ytterligare ablutions under lång tid.

Om du snabbt behöver bada en katt, studera det moderna valet av öronsvamp kosmetika för sådana husdjur och var uppmärksam på torra schampon. Deras användning tolereras mycket lättare av mewing-husdjur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 3 =